ارزهای آسیایی در روز دوشنبه با کاهش ارزش مواجه شدند. این افت تحت تأثیر تقویت دوباره دلار آمریکا و ابهامات پیرامون سیاستهای تعرفهای دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، رخ داد. همزمان دادههای ضعیف فعالیتهای کارخانهای در چین نیز بر احساسات بازار فشار وارد کرد.
بر ساسا گزارش اینوست، ترامپ شب گذشته تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات کلمبیا اعمال کرد، اقدامی که در پاسخ به تصمیم رئیسجمهور کلمبیا، گوستاوو پترو، برای مسدود کردن پروازهای اخراج مهاجران آمریکایی صورت گرفت. پس از پیشنهاد پترو برای استفاده از هواپیمای ریاستجمهوری کلمبیا برای پذیرش مهاجران دیپورتشده، ترامپ تعرفهها را به حالت تعلیق درآورد و به این ترتیب بهطور موقت بحران دیپلماتیک میان دو کشور حل شد.
شاخص دلار آمریکا در معاملات آسیایی روز دوشنبه با افزایش ۰.۳ درصدی همراه شد، در حالی که هفته گذشته بدترین افت هفتگی خود طی دو ماه را تجربه کرده بود.
دادههای ضعیف تولید چین
ارز یوآن چین نیز تحت تأثیر این شرایط قرار گرفت و جفتهای ارزی USD/CNY (یوآن در بازار داخلی) ۰.۳ درصد و USD/CNH (یوآن در بازار خارجی) ۰.۴ درصد افزایش یافتند.
بر اساس دادههای منتشرشده، فعالیتهای تولیدی چین در ژانویه بهطور غیرمنتظرهای کاهش یافت. این در حالی است که اقدامات حمایتی اخیر پکن تنها تأثیر کوتاهمدتی بر کسبوکارهای داخلی داشته است. رشد بخش غیرتولیدی نیز در این ماه بهشدت کاهش یافت، زیرا شرکتها با نگرانیهایی در مورد احتمال افزایش تعرفههای تجاری آمریکا مواجه بودند.
سایر ارزهای منطقهای نیز تحت تأثیر ابهام در سیاستهای تعرفهای ترامپ و تحولات مربوط به کلمبیا کاهش یافتند:
- دلار استرالیا: جفت AUD/USD با افت ۰.۲ درصدی مواجه شد.
- ین ژاپن: جفت USD/JPY با افزایش ۰.۲ درصدی همراه بود، پس از اینکه بانک مرکزی ژاپن هفته گذشته نرخ بهره را طبق انتظار افزایش داد.
- روپیه اندونزی: جفت USD/IDR ۰.۲ درصد رشد کرد.
- دلار سنگاپور: جفت USD/SGD نیز ۰.۲ درصد افزایش یافت.
- روپیه هند: جفت USD/INR با افزایش ۰.۱ درصدی روبهرو شد.
- بات تایلند: جفت USD/THB با رشد ۰.۵ درصدی همراه بود.
- وون کرهجنوبی: جفت USD/KRW ۰.۴ درصد افزایش یافت. این در حالی است که روز گذشته دادستانهای کرهجنوبی رئیسجمهور برکنارشده این کشور، یون سوک یول، را به اتهام تلاش برای اعمال حکومت نظامی در تاریخ ۳ دسامبر متهم کردند.
سرمایهگذاران در این هفته منتظر تصمیم فدرال رزرو در مورد نرخ بهره هستند، جایی که پیشبینی میشود نرخ بهره تغییری نکند.
دادههای شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) استرالیا و ژاپن نیز از جمله اطلاعات مهمی هستند که انتظار میرود بر تصمیمات سیاستگذاری تأثیر بگذارند.
همچنین برآوردهای اولیه رشد تولید ناخالص داخلی (GDP) ایالات متحده در سهماهه چهارم و شاخص قیمت هزینههای مصرف شخصی (PCE)، بهعنوان معیار اصلی فدرال رزرو برای تورم، در هفته جاری منتشر خواهند شد.
انتهای پیام/