شناسهٔ خبر: 71038121 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری | لینک خبر

سرپرست فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی:

لزوم وفاق ملی در ایجاد اکوسیستم ورزش دانشگاهی در سرلوحه برنامه‌های فدراسیون است

سرپرست فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی در نشست تخصصی فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی با وزیر ورزش و جوانان گفت: لزوم وفاق ملی در ایجاد اکوسیستم ورزش دانشگاهی در سرلوحه برنامه‌های فدراسیون است.

صاحب‌خبر -

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی، نشست تخصصی فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی و وزارت ورزش و جوانان با حضور احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان و افشاری سرپرست فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی در محل این وزارتخانه برگزار شد.

افشاری هدف از برگزاری این نشست را هم‌افزایی در جهت توسعه ورزش در دانشگاه‌ها خواند و اظهار کرد: اداره کل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان، فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی و پژوهشگاه علوم ورزشی و تربیت بدنی مسئولیت اداره و توسعه ورزش در دانشگاه‌ها را برعهده دارند.

سرپرست فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی ادامه داد: تقسیم وظایف در این سه ضلع به نحوی انجام شده است که سیاست‌گذاری‌های علمی در حوزه ورزش در پژوهشگاه علوم ورزشی و تربیت بدنی، بسط و گسترش ورزش همگانی و تفریحی در اداره کل تربیت بدنی و توسعه ورزش قهرمانی در فدراسیون ملی ورزش های دانشگاهی پیگیری و انجام می‌شود.

افشاری با بیان اینکه جریان ورزش دانشجویی در واقع منبعث از جریان ورزش کشور است، اظهار کرد: ارزش‌های ما در فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی شامل: عدالت محوری، برنامه محوری و اخلاق محوری است و ماموریت ما افزایش فرصت‌های مشارکت، ارتباط با دانشجویان، تنظیم، حفظ و بهبود عملکرد دانشجویان، ارتقای غرور ملی، عشق به وطن و پهلوان منشی، اطمینان از توسعه برنامه‌ها، فرایند‌ها و هم‌افزایی بین بخشی در دانشگاه‌ها خواهد بود.

سرپرست فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی درخصوص اهداف این فدراسیون اعلام داشت: چشم‌انداز فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی، ایجاد اکوسیستم ورزش دانشگاهی تا المپیک دانشجویان 2029 در سطح جهانی است. ما در این فدراسیون تقویت هویت در ساختار فدراسیون، تمرکز در سیاست‌گذاری فعالیت‌های ورزش دانشگاهی و ایجاد هم‌افزایی در ورزش دانشگاه‌ها را مورد توجه قرار داده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه برنامه راهبردی مفصلی در فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی تدوین شده است؛ تصریح کرد: این برنامه منبعث از برنامه هفتم توسعه است که رئوس کلی آن شامل حکم رانی دانش بنیان و دیجیتال سازی، توسعه منابع مالی پایدار و فناوری محور، تقویت دیپلماسی مشارکت با نهاد‌های بین‌المللی و توانمندسازی نیروی انسانی با رویکرد عدالت جنسیتی می‌شود که پیرو هر کدام از این موارد اقدامات اجرایی و برنامه‌های عملیاتی پیش‌بینی شده است.

افشاری با بیان اینکه برای اقدامات اجرایی معیارهای موفقیت تعیین شده است تا بتوانیم طی چهار سال به اهداف خود دست یابیم، اظهار کرد: در حوزه آموزشی به برگزاری دوره‌های تخصصی آموزشی خواهیم پرداخت همچنین در حوزه دیجیتال‌سازی کمیته‌های تخصصی تشکیل خواهد شد که ایجاد شاخص‌های عملکردی و راه‌اندازی سامانه‌های MIS را مدنظر قرار داده‌ایم. چالش‌هایی را نیز پیش‌بینی کرده‌ایم که برگزاری دوره‌های آموزشی و کارگاه‌ها به ما کمک می‌کند تا حکم‌رانی دانش بنیان را تقویت کنیم.

سرپرست فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی با اشاره به اینکه برنامه جامع فرایند کسب نشان دانشگاه سلامت پیگیری خواهد شد، افزود: این برنامه از برنامه‌های اصلی فیزو است که ما با تدوین شاخص‌ها به این مهم دست خواهیم یافت.

افشاری با بیان اینکه به دنبال ایجاد اکوسیستم توسعه ورزش دانشگاهی هستیم که ابعاد مختلفی دارد؛ ادامه داد: برخی از موارد این اکوسیستم شامل تعریف قطب‌های منطقه، ارتباط سیستمی موثر با فدراسیون دانش آموزی، توانمندسازی هیئت‌های ورزشی، طرح نظام مند هر دانشگاه یک باشگاه است که میزان اثرگذاری هریک از این طرح‌ها در جریان ورزش کشور در حوزه ورزش قهرمانی، تفریحی و همگانی بررسی شده است.

وی با تاکید بر توسعه لیگ‌های دانشجویی، ادامه داد: اماکن ورزشی دانشگاه‌ها که از استانداردهای ملی و بین‌المللی برخوردارند ظرفیت بالقوه‌ای هستند که با ایجاد یک برنامه منظم می‌توانیم در ابعاد قهرمانی، همگانی و تفریحی برای استفاده قشر عموم مردم از آن‌ها بهره‌مند شویم.

سرپرست فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی بیان داشت: بازی‌های تابستانی در دنیا با نام المپیک دانشجویان جهان برگزار می‌شود بهترین رتبه ما در این رویداد مهم بین‌المللی نهم بوده است علاوه بر آن ما در مسابقات آسیایی و جهانی دانشجویی نیزحضور داریم.

وی با اشاره به اینکه پس از آنالیزهای صورت گرفته برای شرکت در المپیک دانشجویی تا کنون به چهار رشته قطعی رسیده‌ایم؛ اظهار کرد: والیبال سالنی آقایان، تکواندو در دو بخش مبارزه و پومسه، قایقرانی رویینگ و تیراندازی با کمان درهر دو کمان ریکرو و کامپوند از جمله رشته‌های قطعی انتخابی برای شرکت در المپیک دانشجویی است.

افشاری با بیان اینکه تا کنون بالاترین درصد مشارکت ورزشکاران خانم در کاروان کشورمان ۳۳ درصد بوده است؛ تصریح کرد: بالغ بر 20 درصد مدال‌های کاروان کشور ایران را بانوان کسب کرده‌اند به همین منظور تحقق عدالت جنسیتی در همه ابعاد یکی از برنامه راهبردی ما است.

وی خاطر نشان ساخت: فیزو بیش از ۷۰ رشته فعال دارد که به تناسب در عمده این رشته‌ها روسای انجمن داریم که ما با توجه به اهداف جلسات متعددی را با آن ها برگزار خواهیم کرد.

سرپرست فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی درخصوص زمان برگزاری مسابقات انتخابی تصریح کرد: در رشته تکواندو مسابقات انتخابی 28 و 29 بهمن ماه برگزار می‌شود و اردوهای آماده سازی متصل به اعزام و مکان برگزاری خانه تکواندو خواهد بود. در رشته تیراندازی با کمان 10 اسفند ماه 1403مسابقات انتخابی برگزار می‌شود و مکان برگزاری سالن تخصصی فدراسیون ملی تیراندازی با کمان خواهد بود. در رشته والیبال نیز مسابقات انتخابی 17 بهمن ماه 1403 برگزار می‌شود. همچنین در رشته رویینگ مسابقات انتخابی در اسفند ماه در شهر ارومیه برگزار خواهد شد.