شناسهٔ خبر: 71037345 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مدیرعامل بیمه سلامت ایران:

<html> <head></head> <body> هزار و ۵۰ میلیارد تومان مطالبات داروخانه‌های خصوصی پرداخت شد </body> </html>

<html> <head></head> <body> تهران- ایرنا- مدیرعامل بیمه سلامت ایران از پرداخت هزار و ۵۰ میلیارد تومان مطالبات آبان ماه داروخانه‌های خصوصی خبر داد و گفت: مطالبات  پزشکان مطب‌دار نیز دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بوده که به زودی پرداخت می‌شود. </body> </html>

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، محمد مهدی ناصحی روز دوشنبه در نشست خبری که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: بیمه سلامت ۴۵ میلیون نفر از اقشار مختلف مردم را تحت پوشش دارد که از این تعداد بیش از ۲۰ میلیون نفر عضو صندوق روستاییان و عشایر هستند.

وی ادامه داد: حدود ۱۲ میلیون نفر در پنج دهک جامعه در دولت مردمی رایگان بیمه شدند و مابقی مددجویان بهزیستی و کمیته امداد بودند که از خدمات بستری و سرپایی استفاده می‌کنند.

مدیرعامل بیمه سلامت ایران اظهار داشت: بیمه سلامت خدمات دارویی و درمان را پوشش می دهد و امید است در سال های آینده با افق بهتری منابع مالی در این حوزه تامین شود تا در کنار فراگیر شدن بیمه برای آحاد مردم، پوشش بهتری بیمه ای داشته باشیم.

به گفته ناصحی، رشد اعتباری ما در سال آینده ۴۶ درصد دیده شده و درست هزینه شدن دارو و سایر خدمات باید در اولویت قرار گیرد.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: یکپارچه کردن بیمه سلامت و تامین اجتماعی و تامین و تجمیع منابع مالی از مهمترین اهداف بوده که افق جدیدی در بیمه ایجاد خواهد کرد.

ناصحی ادامه داد: بیمه ها در حمایت داروها نقص دارند ولی سازمان بیمه سلامت با اشکالاتی که در نرخ ارز به وجود آمده توانسته مطالبات داروخانه های خصوصی که هزار و ۵۰ میلیارد تومان بوده را تا آبان ماه پرداخت کرده و پرداخت مابه‌التفاوت ارز دارو و شیرخشک به عهده سازمان هدفمندی یارانه است که باید آنها بپردازند.

وی با بیان اینکه ۲۰ همت کمبود منابع مالی تا پایان سال داریم، گفت: باید تمهیداتی اندیشیده شود تا این کمبود را برطرف کنیم و برای سال آینده ۴۳ درصد افزایش منابع مالی خواهیم داشت.

۷۰ درصد هزینه دارویی تحت پوشش بیمه است

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با بیان اینکه بیمه‌ها در بخش سرپایی ۷۰ درصد هزینه‌های دارویی را پوشش می‌دهند، گفت: داروهای بیماران خاص در برخی موارد تا ۱۰۰ درصد تحت پوشش قرار می‌گیرد و داروهایی که قیمتشان افزایش‌یافته به‌تدریج به سامانه‌ها اضافه می‌شود، اما هنوز برخی از داروهای این بیماران مشمول بیمه نشده‌ است.

ناصحی ادامه داد: بخشی از افزایش هزینه‌ها نیز تنها با تخصیص منابع بیشتر از سوی سازمان برنامه‌وبودجه قابل جبران است.

افزایش تجویز دارو در کشور منطقی نیست

وی تصریح کرد: به‌طور میانگین، در هر نسخه پزشکان ۱۰.۵ قلم آزمایش نوشته می‌شود که این آمار در تهران به ۱۵ قلم می‌رسد. برای مدیریت این مساله، باید اقدامات تشویقی و فرهنگ‌سازی مناسبی انجام شود.

خدمات دیالیز رایگان است

وی درباره خدمات دیالیز تصریح کرد: بخش زیادی از خدمات دیالیز تحت پوشش بیمه قرار دارد و این خدمات به‌صورت رایگان ارائه می‌شود؛ تعرفه‌ها نیز دولتی است و بیماران هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنند.

ناصحی افزود: در پرداخت مطالبات مراکز دیالیز یک وقفه سه‌ماهه ایجاد شده بود که تا پایان مهرماه این مطالبات را تسویه کردیم. همچنین منابع لازم برای پرداخت مطالبات مراکز دیالیز در آبان و آذرماه نیز تخصیص داده شده و این مطالبات به‌طور میانگین ماهانه حدود ۱۱۰ میلیارد تومان است.

مطالبات بیمارستان‌های دولتی تا شهریورماه پرداخت شده است

وی از پرداخت مطالبات بیمارستان‌های دولتی از بیمه سلامت ایران خبرداد و گفت: مطالبات تا شهریورماه پرداخت شده و برای پرداخت کامل مطالبات بخش های دولتی و خصوصی ۲۵۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با تاکید بر اینکه این سازمان ثابت کرده که پرداخت هایش به روز است، اظهار داشت: تاخیرهای اخیر به دلیل نوسانات نرخ ارز بوده زیرا پرداخت مابه التفاوت ارز دارو به عهده سازمان هدفمندی است و ما در این زمینه اختیاری نداریم.

پوشش بیمه‌ای ۱۰۰ هزار زوج نابارور

ناصحی با اشاره به پوشش ۱۰۰ هزار زوج نابارور توسط سازمان بیمه سلامت ایران در خصوص پوشش خدمات ناباروری اظهار داشت: سال قبل ۷۸۰ میلیارد تومان منابع درمان ناباروری بود ولی ما بیش از ۱۰۵۰ میلیارد هزینه کردیم و خدمات زیادی در زمینه ناباروری تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارد.

وی ادامه داد: هم اکنون در بخش دولتی ۹۰ درصد و در بخش خصوصی ۷۰ درصد هزینه های ناباروری را پوشش می دهیم.

ضرورت توجه به دستمزد جراحان پیوند

ناصحی با بیان اینکه عمل های پیوند در کشور عمل های استراتژیک هستند، خاطرنشان کرد: حوزه سلامت پیشرفت‌های زیادی داشته و در همه زمینه های پیوند، ایران در دنیا حرف برای گفتن دارد. اساتید به نامی در این حوزه داشته و در منطقه مرجع هستیم به نحوی که بیماران خارجی زیادی برای پیوند به ایران می آیند و حیف است که با برخی سیاستگذاری ها این حوزه تهدید شود.

وی با اشاره به اینکه پیوند قلب نوزاد ۳ کیلویی کار حساس و بزرگی است که جراح را ۸ تا ۱۲ ساعت سرپا نگه می دارد ولی دستمزدش کم است، ادامه داد: برخی منابع در حوزه جراحی های پیوند کافی نیست و باید بازبینی شود و با معاونت درمان وزارت بهداشت در این خصوص رایزنی شده است. گاهی دستمزد پیوندهای پیچیده زیر ۲.۵ میلیون تومان است که این ارقام ظلم به پزشکان است و آنها را دلسرد و ناامید کرده و برای دانشجویان پزشکی و رزیدنت ها برای انتخاب این رشته ترغیب کننده نیست.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با بیان اینکه ایران در زمینه چاقی در میان کودکان در منطقه اول و در رابطه با چاقی بزرگسالان بعد از مصر اول است، گفت: چاقی مادر بسیاری از بیماری هاست که هزینه های زیادی به نظام سلامت تحمیل می کند.