شناسهٔ خبر: 71036672 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

در میزگرد مرکز سنندج مطرح شد

ناترازی انرژی؛ از خاموشی‌ها تا گلایه حوزه تولید و لزوم فرهنگ‌سازی مصرف صحیح

سنندج- ایرنا- میزگردی با موضوع ناترازی انرژی و پویش ۲ درجه کمتر در خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز سنندج برگزار و مسائل مهمی چون لزوم توجه به ظرفیت و شرایط هر استان‌ در بحث اعمال خاموشی در حوزه صنعت، ضرورت فرهنگ‌سازی مصرف صحیح گاز و برق در مدارس و بی‌توجهی برخی ادارات به مدیریت مصرف، مطرح شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، آذر ماه بود که رئیس جمهور همزمان با سرد شدن هوا، با انتشار یک ویدئو با اشاره به آلودگی هوا و تأثیرات منفی آن بر سلامت جامعه از همه درخواست کرد دمای وسایل گرمایشی خود را ۲ درجه کاهش دهند و به پویش «دو درجه کمتر» بپیوندند.

در واقع راه اندازی و پیوستن مردم به پویش دو درجه کمتر یک برنامه مقطعی دولت در حمایت از بخش صنعت و اقتصاد کشور و پیوستن به این پویش، علاوه بر مشارکت در خیر عمومی، در مقیاس کلان به طور مستقیم و غیرمستقیم به نفع اقشار آسیب پذیر نیز است.

براین اساس، از یک‌سو، صرفه‌جویی در مصرف انرژی باعث کاهش هزینه‌ها و ایجاد منابع مالی برای ارائه خدمات بیشتر به این اقشار خواهد شد و از سوی دیگر، کاهش آلودگی هوا، که یکی از اهداف این پویش است، به طور خاص برای افراد سالمند، کودکان و کسانی که از بیماری‌های تنفسی رنج می‌برند، بسیار حیاتی است.

این پویش در کردستان هم دنبال شد و به گفته مدیرعامل شرکت گاز، میزان رعایت مصرف بهینه گاز مشترکان بخش‌های خانگی، تجاری و صنایع کوچک از ۳۴ درصد آبان ماه به ۶۸ درصد در آذر رسید اما با توجه به عدد بالای ناترازی انرژی، چاره‌ای جز اعمال خاموشی برنامه‌ریزی شده روزانه برق در بخش خانگی، ادارات و صنعت نیست.

اهمیت موضوع ناترازی، لزوم مدیریت مصرف بهینه انرژی و خاموشی‌ها، خبرگرازی جمهوری اسلامی مرکز سنندج را بر آن داشت، میزگردی در همین رابطه با حضور "سیدمحمد فتحی" معاون بهره‌برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق کردستان، "عطالله نوروزی" معاون فروش و خدمات مشترکین شرکت توزیع نیروی برق کردستان، "وریا زاهدی‌پور" مدیرعامل شرکت نیرو پردازان زانا زاگرس سنندج، "حامد روحی" رئیس بهینه‌سازی مصرف انرژی شرکت گاز کردستان، "ادریس محمودی" رئیس بازرسی و رسیدگی به شکایات شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه کردستان، "هوشنگ اولی‌زاده" مدیر روابط عمومی شرکت گاز و " یدالله زندی" مدیر روابط عمومی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه استان برگزار کند که شرح آن در ادامه می آید.

افزایش مصرف ۱۵ درصدی برق در کردستان

میزگرد را با صحبت‌های معاون بهره برداری و دییسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق کردستان در مورد وضعیت مصرف برق استان شروع کردیم که گفت: طبق آمار دریافتی، مصرف انرژی کشور در شبانه‌روز ۹۲۲ هزار مگاوات ساعت و سهم کردستان هفت هزار و ۷۰۰ مگاوات ساعت است.

سیدمحمد فتحی ادامه داد: پیک بار تابستان امسال کردستان ۶۲۳ مگاوات بود که نسبت به ۵۶۴ مگاوات پیک سال گذشته ۱۰ درصد رشد داشت.

وی یادآور شد: پیک مصرف زمستان مشترکان برق استان در سال جاری، ۲۸ آذر ماه و ۴۵۵ مگاوات بود که نسبت به ۳۹۵ مگاوات پیک روز مشابه سال قبل ۱۵ درصد بیشتر است.

پیک مصرف زمستان مشترکان برق استان در سال جاری، ۲۸ آذر ماه و ۴۵۵ مگاوات بود که نسبت به ۳۹۵ مگاوات پیک روز مشابه سال قبل ۱۵ درصد بیشتر است.

لزوم کاهش ۵۰ درصدی مصرف برق ادارات

معاون خدمات فروش و مشترکین شرکت توزیع نیروی برق کردستان هم اظهار کرد: در حال حاضر در بخش خانگی، عمومی، کشاورزی و صنعتی ۷۶۷ هزار مشترک داریم که ۶۲۴ هزار مشترک در بخش خانگی است.

عطا الله نوروزی به دستورالعمل ابلاغی به بخش کشاورزی برای فعالیت در فصل تابستان اشاره کرد و افزود: هر مشترک بخش کشاورزی از اول خرداد تا پایان آبان باید ۱۹ ساعت در روز برق مصرف و پنج ساعت کمتر انرژی مصرف کند.

وی افزود: با توجه به تدابیر صورت گرفته، این پنج ساعت در تابستان از ساعت ۱۳ تا ۱۸ عصر است و بابت این همکاری به آنان پاداش پرداخت می شود.

معاون خدمات مشترکین شرکت توزیع نیروی برق کردستان یادآور شد: در بخش خانگی طبق دستورالعمل، مشترکانی که در تابستان ۲.۵ برابر الگوی مصرف یعنی۳۰۰ کیلووات در هر دوره و در زمستان و پاییز ۲۰۰ کیلووات مصرف داشته باشند، مشترک پرمصرف شناخته می شوند و اخطار برای آنان صادر می شود و جریمه های خاص خود را با توجه به مصرف باید پرداخت کنند.

نوروزی ادامه داد: در بخش تجاری و سایر مصارف، مشترکانی که بیش از هزار کیلووات ساعت در دوره مصرف کنند، پرمصرف شناخته می‌شوند و برای آنان اخطار صادر می شود.

وی اضافه کرد: در بخش اداری برابر دستورالعمل مدیریت بار، مشترکان باید مصرف خود را نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۰ درصد کاهش دهند و با توجه به اینکه کنتور هوشمند دارند، مصرف آنان رصد و محدود می شود.

قطع گاز ۵۵۲ اداره پرمصرف

رئیس بهینه‌سازی مصرف انرژی شرکت گاز کردستان هم گفت: مصرف روزانه گاز در کشور ۸۵۰ میلیون مترمکعب است که ۶۰۰ میلیون مترمکعب آن در بخش خانگی، تجاری و صنایع و مابقی هم صرف سوخت نیروگاهی و صنایع بزرگ می شود.

حامد روحی افزود: در کردستان نیز روزانه ۱۶.۵ میلیون مترمکعب گاز صرف مشترکان بخش خانگی، اداری و تجاری می شود.

به گفته وی، در حال حاضر نیروگاه سنندج با ۵۰ درصد محدودیت، ۲ میلیون مترمکعب گاز مصرف می کند و مابقی از طریق سوخت مایع تامین می شود.

رئیس بهینه‌سازی مصرف انرژی شرکت گاز کردستان یادآور شد: حدود ۸۰ درصد صنایع کردستان در شرایط کنونی گاز مصرف نمی کنند و سوخت مایع مورد نیاز آنان تامین می شود.

روحی اضافه کرد: از ابتدای اجرای طرح پایش مصرف گاز ادارات از اول آبان‌ تا پایان دی ماه سال جاری، ۱۱ هزار و ۳۳۷ بازدید از دستگاه های اجرایی در استان انجام و گاز ۵۵۲ اداره پرمصرف قطع شد.

از ابتدای اجرای طرح پایش مصرف گاز ادارات از اول آبان‌ تا پایان دی ماه سال جاری، ۱۱ هزار و ۳۳۷ بازدید از دستگاه های اجرایی در استان انجام و گاز ۵۵۲ اداره پرمصرف قطع شد.

وی با بیان اینکه ۸۰ درصد مصرف گاز استان در بخش ساختمانی، خانگی و مساجد است، افزود: طرح بهینه سازی موتورخانه مشترکان از سال ۹۹ شروع و مصرف انرژی خیلی از ساختمان ها با اجرای این طرح، حدود ۳۰ درصد کاهش یافت.

روحی به برنامه ریزی برای توزیع بخاری های هرمتیک با راندمان ۸۵ درصدی اشاره کرد و گفت: در طول سال گذشته هزار و ۷۰۰ بخاری در مساجد و اماکان نظامی و انتظامی توزیع کردیم و در سال آینده هم این برنامه ادامه خواهد داشت.

رئیس بهینه‌سازی مصرف انرژی شرکت گاز کردستان افزود: دنبال مصوبه طرح دیگری نیز در شرکت ملی گاز هستیم که در قالب آن سیستم های هوشمند موتورخانه در مدارس و ادارات نصب خواهد شد و مصرف گاز را تا ۳۰ درصد کاهش خواهد داد و امیدواریم امسال این طرح اجرایی شود.

تامین سوخت واحدهای تولیدی جز و عمده/ کشف ۱۲۸ فقره کارت متخلف در حوزه نفتگاز

رئیس بازرسی و رسیدگی به شکایات شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه کردستان هم از نظارت بر مراحل قبل، حین و بعد از توزیع سوخت سوخت در بخش های مختلف گفت.

ادریس محمودی افزود: قبل از عرضه سوخت، متقاضی از لحاظ داشتن شرایط، شناسایی و تعیین سهمیه براساس الگوی مصرف انجام می شود.

وی اضافه کرد: در ۹ ماهه امسال، مصرف بنزین نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۲ درصد رشد، نفت سفید ۳۶ درصد کاهش و نفتگاز ۲درصد افزایش داشت.

رئیس بازرسی و رسیدگی به شکایات شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه کردستان به این هم اشاره کرد که ارسال نفتگاز به نیروگاه سنندج نیز ۱۰۹ درصد افزایش داشته است و به دلیل محدودیت عرضه گاز، سوخت مایع مورد نیاز این واحد صنعتی، تامین شده است.

محمودی با اشاره به تامین سوخت واحدهای صنعتی عمده از جمله لاستیک بارز و کارخانه سیمان، یادآور شد: نانوایی ها هم پایش شده اند و واحدهایی که تجهیزات مصرف دوگانه دارند، سوخت آنها تامین شده و سوخت مابقی صنایع نیز براساس نیاز تامین شده است.

وی اشاره‌ای هم به عرضه خارج از شبکه سوخت توسط افراد سودجو داشت و ادامه داد: امسال چهار هزار و ۵۰۰ مورد بازدید از جایگاه عرضه سوخت انجام و هزار و ۴۷۳ فقره کارت متخلف شناسایی شد.

امسال چهار هزار و ۵۰۰ مورد بازدید از جایگاه عرضه سوخت انجام و هزار و ۴۷۳ فقره کارت متخلف شناسایی شد.

شناسایی تخلف ۹۲۲ هزار لیتری در حوزه بنزین، کشف ۱۲۸ فقره کارت متخلف در حوزه نفتگاز به مقدار ۵۰۰ هزار لیتر تخلف و تشکیل هزار و ۴۰۰ فقره پرونده در این رابطه، دیگر مواردی بود که رئیس بازرسی و رسیدگی به شکایات شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه کردستان به آن اشاره کرد.

محمودی یادآور شد: امسال هزار و ۷۴۵ مورد بازدید از مصرف کندگان عمده و سه هزار و ۶۰۰ بازدید از مصرف کنندگان جز داشتیم که نتیجه آن تعدیل پنج میلیون لیتر سهمیه سوخت بود.

وی به تامین سوخت مورد نیاز صنایع عمده توسط شرکت نفت اشاره کرد و گفت: سوخت مورد نیاز واحدهای صنعتی کوچک را هم در صورت داشتن شرایط استفاده از سوخت جایگزین، تامین می کنیم.

رئیس بازرسی و رسیدگی به شکایات شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه کردستان یادآور شد: ۹ ماهه امسال، ۲۹۰ میلیون لیتر نفتگاز به نیروگاه سنندج ارسال کردیم و اکنون ۵۵ میلیون لیتر نفتگاز دخیره دارد.

خاموشی‌ها هزینه واحدهای تولیدی را افزایش داده است

مدیرعامل شرکت نیرو پردازان زانا زاگرس سنندج(تولیدکننده سیم‌های مسی و آلومینیومی) در سنندج هم از دغدغه‌ها و مشکلات این حوزه به ویژه بخاطر خاموشی‌ها گفت.

وریا زاهدی پور که برای ۴۰ نفر اشتغال ایجاد کرده است، اظهار کرد: به اجبار روز جمعه را تعطیل کرده‌ایم اما پنجشنبه هم به عنوان روز تعطیل بر ما تحمیل شده است.

وی ادامه داد: واحد ما کار کند یا نکند. روزانه حدود ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان هزینه ثابت دارد و در ماه ۱۲۰ میلیون تومان می شود که یک پنجم حقوق و مزایای پرسنل را تشکیل می دهد.

مدیر واحد تولید سیم‌های مسی و آلومینیومی در سنندج‌ یادآور شد: با وجود همکاری ما با شرکت برق در زمینه مدیریت مصرف، خدمات مناسبی به صنعت ارائه نمی شود، به عنوان مثال در صورت گذشت پنج روز از تاریخ پرداخت قبض برق، اخطار قطعی برق را دریافت می کنیم.

زاهدی پور، پرداخت هزینه ترانزیت(انتقال برق از محل تولید تا مصرف) را از دیگر مشکلات حوزه تولید عنوان کرد و ادامه داد: استان و شهر ما از لحاظ تولیدی ضعیف و بیکاری بالاست و اگر این فشارها بر روی بخش تولید زیاد شود، ممکن است بر اثر ناترازی مالی، ناچار به تعدیل نیرو شویم که عواقب بدی از لحاظ اقتصادی و اجتماعی به دنبال خواهد داشت.

استان و شهر ما از لحاظ تولیدی ضعیف و بیکاری بالاست و اگر این فشارها بر روی بخش تولید زیاد شود، ممکن است بر اثر ناترازی مالی، ناچار به تعدیل نیرو شویم که عواقب بدی از لحاظ اقتصادی و اجتماعی به دنبال خواهد داشت.

وی از سیاست‌های کلی در بحث انرژی و مدیریت مصرف در حوزه تولید به شدت انتقاد و گفت: اصول، قوانین و بخش نامه‌های کلی، دست و بال دستگاه های خدمات رسان را هم بسته است و به نظرم این مشکلات باید دسته بندی و به رده‌های بالای تصمیم‌گیری در کشور منتقل شود تا فکری به حال مناطق محروم و دارای مشکل از لحاظ اشتغال و منابع محدود شود.

این فعال حوزه تولید یاوآور شد: آیا تعادلی بین تولید برق و سهم خاموشی واحدهای صنعتی وجود دارد؟ صنعت استان کردستان با استان‌های توسعه یافته در مرکز کشور قابل مقایسه نیست و نباید با یک دید به این بخش نگاه کرد.

زاهدی پور افزود: با تحمیل هزینه به واحدهای تولیدی و محدودیت استفاده از انرژی در این حوزه، وضعیت اقتصادی بدتر می شود.

عذرخواهی از فعالان حوزه تولید

رئیس بازرسی و رسیدگی به شکایات شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه کردستان در پاسخ به صحبت‌ها و انتقادات زاهدی‌پور، بابت اتفافات و مشکلاتی که برای حوزه تولید پیش آمده، عذرخواهی کرد.

محمودی ادامه داد: باید تدبیری برای بخش صنعت در بحث ناترازی انرژی اندیشیده می‌شد که با این وضعیت مواجه نشویم ولی در شرایطی قرار گرفته‌ایم که باید دست به دست هم دهیم تا این وضعیت را مدیریت کنیم.

باید تدبیری برای بخش صنعت در بحث ناترازی انرژی اندیشیده می‌شد که با این وضعیت مواجه نشویم ولی در شرایطی قرار گرفته‌ایم که باید دست به دست هم دهیم تا این وضعیت را مدیریت کنیم.

وی با اشاره به طرح پویش ۲ درجه کمتر توسط رئیس‌جمهور، افزود: باید به این پویش بپیوندیم تا خاموشی هایی که متوجه بخش تولید می شود، تعدیل یابد، ضمن اینکه مردم هم همت کردند و مصرف گاز طبیعی تا حدودی کاهش یافت.

رئیس بازرسی و رسیدگی به شکایات شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه کردستان یادآور شد: ادارات هم رعایت می کنند و سیستم هوشمند راه‌اندازی و درجه دما را محدود و ساعت خاموش و روشن سیستم‌های گرمایشی را تنظیم کرده اند، همچنانکه ما نیز در شرکت نفت به سهم خود، مباحث مدیریت مصرف را اجرایی و برای تحقق فرهنگ مصرف بهینه، اقدامات زیادی در حوزه اطلاع رسانی انجام داده‌ایم که بازخورد مناسبی داشته است.

محمودی تاکید کرد: وظیفه اصحاب رسانه نیز اینجا بیشتر نمود پیدا می کند و می توانند دستگاه‌ها را کمک کنند تا مدیریت مصرف انرژی به خوبی انجام شود.

نباید فشارها فقط روی بخش تولید باشد

مدیرعامل شرکت نیرو پردازان زانا زاگرس سنندج هم به صحبت‌هایش ادامه داد و گفت: حرف من این است فشاری اگر در بحث ناترازی اعمال می شود باید یکسان و نباید همه فشارها روی یک بخش باشد.

زاهدی‌پور تاکید کرد: به عنوان تولیدکننده انتظار دارم وقتی هزینه‌ای می کنم، از طرف دیگر امتیازی برای ما قائل شوند؛ به عنوان مثال با پرداخت تسهیلات برای خرید ژنراتور توسط واحد تولیدی، بخشی از بار مصرف برق از روی دوش وزارت نیرو برداشته می شود.

به عنوان تولیدکننده انتظار دارم وقتی هزینه‌ای می کنم، از طرف دیگر امتیازی برای ما قائل شوند؛ به عنوان مثال با پرداخت تسهیلات برای خرید ژنراتور توسط واحد تولیدی، بخشی از بار مصرف برق از روی دوش وزارت نیرو برداشته می شود.

وی یادآور شد: بحث ما این است که دست به دست هم دهیم و همه کمک کنند و فقط بخش صنعت متحمل هزینه نشود.

حمایت شرکت برق از واحدهای تولیدی در بحث خاموشی

معاون بهره برداری و دییسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق کردستان هم در ادامه میزگرد، ضمن ابراز تاسف از محدودیت توزیع برق، افزود: فشار فقط روی صنعت استان نیست و سهم خاموشی برای حوزه تولید کشور ۲ روز در هفته تعیین شده است در حالیکه در کردستان به عنوان معدود استان ها، یک روز در هفته خاموشی اعمال می شود، آن هم نه به صورت قطعی کامل، بلکه محدودیت است تا کمکی به بخش صنعت باشد که بیشتر متضرر نشوند.

فشار فقط روی صنعت استان نیست و سهم خاموشی برای حوزه تولید کشور ۲ روز در هفته تعیین شده است در حالیکه در کردستان به عنوان معدود استان ها، یک روز در هفته خاموشی اعمال می شود، آن هم نه به صورت قطعی کامل، بلکه محدودیت است تا کمکی به بخش صنعت باشد که بیشتر متضرر نشوند.

فتحی ادامه داد: ما هم دستورالعمل هایی داریم و از طریق دیسپاچینگ ملی رصد می شویم و سهم مشخصی براساس مصرف استان برایمان تعیین می‌شود، کمااینکه سهمیه استان در پیک زمستان به صورت هقتگی به صورت پیامک برای بنده و مدیرعامل ارسال می شود.

وی سهمیه حال حاضر استان از خاموشی را ۲۲ مگاوات در طول هر بازه زمانی ۲ ساعته برای بخش خانگی اعلام کرد و گفت: هیچگاه این ۲۲ مگاوات را اعمال نکردیم و در بدترین شرایط تا ۷۰ درصد اعمال می شود.

معاون بهره برداری و دییسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق کردستان اضافه کرد: خاموشی های بخش خانگی از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۸ عصر است که اطلاع رسانی می کنیم.

فتحی در پاسخ به این سوال که چرا خاموشی‌های اعلام نشده هم داریم، اظهار کرد: ۱۲ هزار کیلومتر شبکه ۲۰ کیلوولت در استان وجود دارد که در معرض باد. باران و برخورد خودرو است، بنابراین همیشه احتمال بروز حوادث غیرمترقبه وجود دارد، در غیر اینصورت خانوشی‌های با برنامه حتما اطلاع رسانی می شود.

وی به این هم اشاره کرد که شرکت برق کردستان در کانال تلگرامی و ایتا تحت عنوان "روناکی" هر شب، خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده را به اطلاع مشترکان می رساند.

ناترازی انرژی؛ از خاموشی‌ها تا گلایه حوزه تولید و لزوم فرهنگ‌سازی مصرف صحیح

۵۰ درصد خاموشی های تکلیفی مربوط به حوزه صنعت در کردستان اعمال می شود

معاون خدمات فروش و مشترکین شرکت توزیع نیروی برق کردستان هم گفت: در تابستان واقعا کمبود تولید برق داریم ولی اکنون با مشکل کمبود تامین گاز یا سوخت‌های فسیلی مواجه هستیم و مشکل تولید، مربوط به کل کشور است و مختص به کردستان نیست.

نوروزی خطاب به زاهدی‌پور اضافه کرد: براساس دستورالعمل، صنایع با دیماند مصرفی ۲ مگاوات و بالاتر مثل لاستیک بارز و کارخانه ایستک، باید حداقل سه شبانه روز از ایام کاری هفته به میزان ۹۰ درصد دیماند مصرفی برقشان محدود شود که با صنایع تفاهم کردیم، ۳۰ تا ۴۰ درصد مصرف خود را کاهش دهند تا به عدد مورد نظر برسیم.

وی ادامه داد: برق شهرک های صنعتی و صنایع داخل و خارج از شهرک با دیماند مصرفی کمتر از ۲ مگاوات هم باید حداقل ۲ شبانه روز در هفته به میزان ۹۰ درصد دیماند مصرفی محدود شود.

معاون خدمات مشترکین شرکت توزیع نیروی برق کردستان یادآور شد: چندین جلسه با اداره کل صمت و با حضور نماینده شهرک صنعتی شماره یک و ۳ سنندج برگزار کردیم که به این نتیجه رسیدیم به جای خاموشی ۲ شبانه روز، یک شبانه روز در هفته برق قطع شود.

به گفته نوروزی، صنایع استان در طول هفته هر کدام یک شبانه روز برق قطع و ۵۰ درصد دستورالعمل وزارت نیرو اعمال می شود هر چند با توجه هوشمند بودن کنتور، خاموشی کامل انجام نشده و فقط محدود شده است.

وی تاکید کرد: کمکی که ما توانستیم به بخش تولید بکنیم، این است که ۱۰۰ درصد خاموشی را به ۵۰ درصد کاهش دادیم.

معاون خدمات مشترکین شرکت توزیع نیروی برق کردستان افزود: براساس دستورالعمل ابلاغی، صنایع از سال ۱۴۰۲، باید یک درصد انرژی مصرفی خود را از طریق های انرژی‌های تجدیدپذیر یا خورشیدی تامین کنند و باید در طول سه سال این عدد را به سه درصد برسانند و اگر این کار را نکنند به میزان این یک درصد، برق براساس تابلوی سبز برایشان محاسبه می شود.

براساس دستورالعمل ابلاغی، صنایع از سال ۱۴۰۲، باید یک درصد انرژی مصرفی خود را از طریق های انرژی‌های تجدیدپذیر یا خورشیدی تامین کنند و باید در طول سه سال این عدد را به سه درصد برسانند و اگر این کار را نکنند به میزان این یک درصد، برق براساس تابلوی سبز برایشان محاسبه می شود.

نوروزی بیان کرد: در بحث تراتزیت هم دستور داده شده مبلغ ترانزیت واحدهای تولیدی از اردیبهشت امسال تا اول مهر، از فیش مصرفی حذف شود و رقمی در این زمینه دریافت نمی شود، ضمن اینکه این قضیه در دیوان عدالت داری در حال بررسی است که امیدواریم برای همیشه لغو شود.

وی با بیان اینکه از مهر ماه امسال به بعد، دریافت مبلغ ترانزیت از واحدهای تولیدی به روال خود ادامه دارد، اضافه کرد: اگر مشترکی بدهکار شرکت برق باشد بعد از ۲ دوره، پیامک هشدار صادر می شود.

هر خانوار ایرانی روزانه هفت برابر یک خانوار ژاپنی گاز مصرف می‌کند

مدیر روابط عمومی شرکت گاز کردستان هم راجع به آمار مشترکان گاز و جزئیات بیشتر صحبت کرد و گفت: در کردستان ۶۴۰ هزار مشترک داریم که ۵۸۰ هزار مورد آن مربوط به بخش خانگی است.

هوشنگ اولی‌زاده ادامه داد: امسال تاکنون حتی گاز یک واحد مسکونی هم قطع نشده است و اگر محدودیتی هم اعمال شده، به سمت صنایع عمده و ادارات هدایت شده است.

وی از کاهش ۱۹ درصدی مصرف گاز بعد از طرح پویش ۲ درجه کمتر در سطح ادارات خبر داد و گفت: امسال حدود سه میلیارد مترمکعب گاز در استان مصرف شد که یک سوم آن مربوط به نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج است.

لزوم اجرای مبحث ۱۹ ساختمان، دوجداره کردن و عایق کاری موتورخانه، دیگر مطلبی بود که مدیر روابط عمومی شرکت‌گاز به آن اشاره داشت و افزود: هر خانوار ایرانی روازنه بین ۲۵ تا ۳۵ مترمکعب گاز مصرف می کند که در ژاپن این عدد چهار تا پنج مترمکعب است.

هر خانوار ایرانی روازنه بین ۲۵ تا ۳۵ مترمکعب گاز مصرف می کند که در ژاپن این عدد چهار تا پنج مترمکعب است.

اولی‌زاده یادآور شد: در حال حاضر ۱۳ هزار و ۵۰۰ کیلومتر شبکه گذاری گاز در کردستان وجود دارد که سالانه ۲ بار نشت یابی می شود و هدررفت انرژی در این بخش بسیار کم است.

لزوم فرهنگ سازی مصرف بهینه انرژی در مدارس

نوبت به مدیرعامل شرکت نیرو پردازان زانا زاگرس سنندج رسید که از هدررفت انرژی انتقاد کرد و گفت: مشکل عمده ما در تولید و انتقال انرژی است، یعنی انرژی از مرحله تولید تا مصرف، حدود ۳۰ درصد هدر می رود.

زاهدی‌پور ادامه داد: با توجه به اینکه با عمده ترین تامین کننده برق همکاری داریم، به خوبی می دانیم که سرمایه گذاری در بخش تولید و انتقال وجود ندارد، پس باید منشا را اصلاح، سپس مصرف بهینه را فرهنگ سازی کنیم.

وی گفت: ثروت انرژی در کشور ما با وفور وجود داشته است و مردم به مصرف بالا عادت کرده‌اند، بنابراین باید از اساس مثلا از مهدکودک‌ها و دوره ابتدایی شروع به فرهنگ سازی مصرف بهینه انرژی شود.

ثروت انرژی در کشور ما با وفور وجود داشته است و مردم به مصرف بالا عادت کرده‌اند، بنابراین باید از اساس مثلا از مهدکودک‌ها و دوره ابتدایی شروع به فرهنگ سازی مصرف بهینه انرژی شود.

انرژی تولیدی با ۲۵ درصد بازدهی به دست مصرف کننده می رسد

رئیس بهینه‌سازی مصرف انرژی شرکت گاز کردستان هم با بیان اینکه برای توزیع عادلانه انرژی، اولویت تامین سوخت بخش خانگی است، افزود: با توجه به اینکه ۱۰۰ درصد خانوارها از گاز استفاده می کنند ناترازی در بخش مصرف و تولید وجود دارد.

روحی یادآور شد: اگر الان بخواهیم به فکر تولید گاز باشیم، ۱۰ سال طول می کشد پس باید در زمینه صرفه جویی در مصرف گاز کار شود، ضمن اینکه واقعا در صنایع هدررفت انرژی وجوددارد.

وی با اشاره به اینکه فرهنگ غلط مصرف در بین مردم، صنعت و حتی نیروگاه های دولتی وجود دارد، بیان کرد: انرژی‌ تولیدی، با ۲۵ درصد بازدهی به دست مصرف کننده می رسد پس ناچاریم اقدام به خاموشی کنیم و گرنه در سال های آینده ناچار به قطعی گاز خواهیم شد.

رئیس بهینه‌سازی مصرف انرژی شرکت گاز کردستان گفت: در کشورهای توسعه یافته با وجود سردی هوا، انرژی درست استفاده می شود که ما نیز باید در همین راستا حرکت کنیم.

روحی افزود: از سال ۹۹ با هزینه مصوبه شورای اقتصاد، مقرر شد تجهیزات وسایل گازی مشترکان را ارتقا دهیم، تا در مصرف انرژی صرفه‌جویی و گاز واحدهای صنعتی قطع نشود و ناچار به استفاده از سوخت‌های فسیلی وآلوده‌کننده هوا نشویم.

وی اظهار کرد: در بحث راندمان در وهله اول باید فرهنگ سازی و این کار از نیروگاه‌ها و واحدهای صنعتی پرمصرف شروع شود، سپس این فرهنگ سازی در قالب استفاده از تجهیزات و ساخت و ساز استاندارد به منازل وارد شود که روی کاهش ناترازی انرژی تاثیرگذار است.

ناترازی انرژی؛ از خاموشی‌ها تا گلایه حوزه تولید و لزوم فرهنگ‌سازی مصرف صحیح

لزوم بازنگری سیاست های کلان کشوری در بحث انرژی

رئیس بازرسی و رسیدگی به شکایات شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه کردستان هم ضمن اشاره به اینکه تاکنون نیروگاه سنندج به دلیل کمبود سوخت تعطیل نشده است، افزود: با تدابیر اندیشیده شده در وزارت نفت، در حال حاضر ۱۰ میلیون لیتر نفتگاز و هشت میلیون لیتر بنزین تولید می شود که ناترازی را پوشش داده است.

محموی با تاکید بر اینکه باید الگوی مصرف انرژی اصلاح شود، ادامه داد: به اندازه کافی تولید داریم ولی الگوی مصرف‌مان درست نیست، چراکه سوخت به قیمت پایین در اختیار مصرف کننده قرار داده‌ایم که بدون محدودیت استفاده می کنند.

وی تاکید کرد: بنزین ارزان است و مصرف کننده برای آن ارزش قائل نیست که همین موضوع، استفاده زیاد از این سوخت، ترافیک و آلودگی هوا را به دنبال دارد، ضمن اینکه ناوگان حمل و نقل عمومی درستی هم نداریم.

بنزین ارزان است و مصرف کننده برای آن ارزش قائل نیست که استفاده زیاد از این سوخت، ترافیک و آلودگی هوا را به دنبال دارد، ضمن اینکه ناوگان حمل و نقل عمومی درستی هم نداریم.

رئیس بازرسی و رسیدگی به شکایات شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه کردستان ادامه داد: بخشی از این مشکلات نیازمند بازنگری در سیاست های کلان کشوری است، به عنوان مثال به خودرو کم مصرف نیاز دادیم و مسئولان هم به این نتیجه رسیده اند و به این سمت و سو می روند و در آینده تحقق خواهد یافت.

محمودی اظهار کرد: در ادارات شرکت نفت استان، پویش ۲ درجه کمتر محقق شده وسیستم های گرمایشی رصد می شود.

وی باز هم اشاره ای به اعمال خاموشی در بخش صنعت داشت و افزود: در این رابطه برخی آیین نامه های دست و پا گیر وجود دارد که باید برداشته شود و سیاست های حوزه انرژی در استان ها نیز با توجه به ظرفیت و مشکلات موجود، متفاوت باشد.

عدم استفاده از وسایل برقی پرمصرف در ساعات اوج بار

معاون بهره‌برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق کردستان در پایان صحبت‌هایش توصیه‌هایی به مشترکان داشت و اظهار کرد: همه تلاش کنیم در طور روز از نور طبیعی استفاده کنیم و لامپ روشن نکنیم.

فتحی افزود: با توجه به مشکلاتی که در تامین سوخت نیروگاه‌ها وجود دارد، خاموشی ها فعلا ادامه دارد و اگر مردم ۱۰۰ وات صرفه‌جویی کنند، مشکل ناترازی حل می شود.

با توجه به مشکلاتی که در تامین سوخت نیروگاه‌ها وجود دارد، خاموشی ها فعلا ادامه دارد و اگر مردم ۱۰۰ وات صرفه‌جویی کنند، مشکل ناترازی حل می شود.

وی از مشترکان خواست استفاده از وسایل و تجهیرات پرمصرف را به ساعات اوج بار یعنی اذان معرب تا ۲۴ شب و در روز از ۱۰ تا ۱۴ موکول نکنند.

ناترازی انرژی؛ از خاموشی‌ها تا گلایه حوزه تولید و لزوم فرهنگ‌سازی مصرف صحیح

کنتور برق بخش خانگی هوشمند می شود

معاون خدمات فروش و مشترکین شرکت توزیع نیروی برق کردستان هم روی صحبتش این بار بیشتر با ادارات بود و گفت: مصرف بهینه انرژی را باید از ادارات شروع کرد و دستگاه ها در این زمینه کمک کنند.

نوروزی اضافه کرد: بیش از ۱۰۰ نامه از ادارات دریافت کردیم مبنی بر اینکه نمی توانند محدودیت ها الگوی مصرف را رعایت کنند و از این طرح معاف شوند.

وی یادآور شد: البته باید فرهنگ مصرف صحیح انرژی را در مدارس نیز نهادینه کرد و دانش آموزان بدانند برق با چه زحمت و تلاشی تولید می شود.

معاون خدمات مشترکین شرکت توزیع نیروی برق کردستان افزود: در حال هوشمند کردن کنتور مشترکان بخش خانگی هستیم که اگر اینگونه شود، برق مشترکان پرمصرف قطع می شود.

نوروزی ادامه داد: در حال حاضر کنتور برق مشترکان بخش صنعت، کشاورزی و اداری هوشمند است و امیدواریم بتوانیم تا سال ۱۴۰۵ تمام شبکه توزیع بخش خانگی و تجاری را هوشمند کنیم.

۶۷ درصد مشترکان گاز مصرف متعارف دارند

رئیس بهینه‌سازی مصرف انرژی شرکت گاز کردستان هم با بیان اینکه میزان مصرف انرژی در مساجد بالاست، افزود: سال گدشته ۲ هزار و ۳۰۰ واحد موتورخانه بهینه‌سازی و اصلاح شد و برای این کار ۳۰ میلیارد تومان هزینه کردیم.

روحی بر تلاش برای اصلاح بقیه موتورخانه ها تا سال ۱۴۰۶ اشاره کرد و گفت: ۴۰ میلیارد تومان برای تبدیل وسایل گرمایشی اماکن مذهبی به بخاری های با راندمان بالا هزینه کردیم و بازدهی از ۳۰ درصد به ۷۰ درصد رسید.

وی یادآور شد: دنبال مصوبه ای هستیم که موتورخانه ها در ادارات و مساجد را به سیستم های هوشمند مجهز کنیم تاثیر زیادی در کاهش مصرف انرژی دارد.

دنبال مصوبه ای هستیم که موتورخانه ها در ادارات و مساجد را به سیستم های هوشمند مجهز کنیم تاثیر زیادی در کاهش مصرف انرژی دارد.

رئیس بهینه‌سازی مصرف انرژی شرکت گاز کردستان اضافه کرد: مشترکانی که در بخش خانگی ۱۰ درصد مصرف انرژی خود را نسبت به سال گدشته کاهش دهند، قبض آنان رایگان می شود؛ ضمن اینکه سال گذشته ۶۰ میلیارد تومان پاداش صرفه جویی به مشترکان پرداخت شد.

به گفته روحی، ۶۷ درصد مشترکان گاز دارای مصرف متعارف، پنج درصد بدمصرف و باقی مشترکان نیز پرمصرف هستند.

به گزارش ایرنا، خلاصه صحبت شرکت کنندگان در این میزگرد، ضرورت مصرف بهینه، لزوم فرهنگ سازی مصرف صحیح انرژی در مدارس، فشار خاموشی ها بر روی بخش صنعت، لزوم تغییر سیاست محدودیت مصرف انرژی در بخش تولید با توجه به شرایط هر استان و همکاری مردم و دستگاه ها برای عبور از فصل سرما با کمترین مشکل بود؛ حال باید دید مشترکان بخش خانگی و ادارات به عنوان بزرگترین مصرف کنندگان انرژی به ویژه گاز، تا پایان سال چقدر به مصرف بهینه توجه می کنند.