شناسهٔ خبر: 71036177 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: سازمان بهزیستی | لینک خبر

استفاده از توان انجمن کاردرمانی برای توانبخشی و آموزش سالمندان در طرح بهزیست محله(شبنم)

در دیدار رئیس و اعضای هیئت مدیره انجمن علمی کاردرمانی ایران با معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور بر رسیدگی به مشکلات حرکتی شناختی و کیفیت زندگی در دوران سالمندی تاکید شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، دکتر سید جواد حسینی معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور در این جلسه از ظفیت های مناسب در انجمن کاردرمانی ایران گفت و افزود: باید به دنبال راهکاری برای برقراری پیوند بین این دو انجمن کاردرمانی و بهزیستی برای بهره مندی جامعه هدف از خدمات موثر توانبخشی و کاردرمانی  باشیم.

وی افزود: وی با اشاره به برنامه ریزی های صورت گرفته برای شروع طرح بهزیست محله(شبنم) خواستار همکاری این انجمن در این طرح به ویژه در حوزه آموزش و توانبخشی سالمندان  شد.

رییس سازمان بهزیستی کشور در خصوص طرح بهزیست محله(شبنم) افزود: این طرح در مرحله نخست با آموزش های حوزه سالمندی با محورهای تغذیه،نظام ارجاع،سلامت،ورزش، تفریحات، نشاط و... سالمندی آغاز می شود که انجمن کاردرمانی مانند بسیاری از انجمنهای دیگر که برای همکاری اعلام آمادگی کرده اند می تواند نقش مهمی را ایفا کند. 

وی همچنین از انجمن کاردرمانی ایران خواست روش های همکاری خود را در طرح بهزیست محله (شبنم) با اولویت سالمندان طرح و ارائه کنند.

دکتر حسینی ادامه داد: به اهمیت توانبخشی و کاردرمانی و نقش آن در بهزیستی کاملا واقف هستیم و در تمامی مراکز بهزیستی به تخصص کاردرمان ها نیاز داریم. 

دکتر حسینی در خصوص جذب و فعالیت دانش آموختگان رشته کاردرمانی در سازمان بهزیستی نیز گفت: سه طرح برای این منظور در نظر گرفته شده است که شامل گذراندن دوره طرح رشته کاردرمانی در بهزیستی، گذراندن دوره سربازی و همچنین جذب در شبکه داوطلبان بهزیستی است.

گفتنی است این انجمن راه کارهایی همچون  شامل راه‌اندازی مراکز روزانه توانبخشی سالمندان در محله‌ها،  برنامه‌های پیشگیری از سقوط سالمندان،مناسب سازی محیط زندگی سالمندان، آموزش فعالیت‌های روزمره زندگی (ADL) را ارائه کرد.

همچنین کار بر روی عملکردهای شناختی سالمندان، برنامه‌های گروهی و اجتماعی، (برنامه‌های گروهی کاردرمانی مانند یوگا، تمرین‌های حرکتی جمعی، یا حتی کارهای دستی می‌تواند علاوه بر بهبود مهارت‌های جسمی و حرکتی، حس تعلق اجتماعی و شادابی روانی سالمندان را تقویت کند) نیز از موارد پیشنهادی این انجمن هستند. 

 مشارکت خانواده‌ها در فرآیند کاردرمانی، ارائه خدمات کاردرمانی در منزل، مناسب‌سازی محیط محله برای سالمندان، کاهش موانع در فضاهای عمومی، آموزش ورزش‌های سبک و ایمن برای سالمندان نیز موارد دیگری هستند که می‌توانند سالمندان را به زندگی فعال‌تر، مستقل‌تر و باکیفیت‌تر نزدیک کنند. 

تمرکز بر کاردرمانی در گروه سالمندان در طرح "بهزیست محله" بسیار ضروری است، چرا که این گروه جمعیتی به طور فزاینده‌ای در معرض مشکلات حرکتی، شناختی، و کاهش کیفیت زندگی هستند.

۵۰۰۰ فارغ التحصیل رشته کاردرمانی، ۷۸۰ دفترکار کاردرمانی دارای مجوز از نظام پزشکی و ۱۴ دپارتمان کاردرمانی در دانشگاه‌های کشور در این حوزه مشغول فعالیت هستند.

جلسه با انجمن کاردرمانی جلسه با انجمن کاردرمانی جلسه با انجمن کاردرمانی جلسه با انجمن کاردرمانی جلسه با انجمن کاردرمانی جلسه با انجمن کاردرمانی جلسه با انجمن کاردرمانی جلسه با انجمن کاردرمانی جلسه با انجمن کاردرمانی جلسه با انجمن کاردرمانی جلسه با انجمن کاردرمانی جلسه با انجمن کاردرمانی جلسه با انجمن کاردرمانی جلسه با انجمن کاردرمانی