شناسهٔ خبر: 71035665 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دفاع پرس | لینک خبر

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی:

طاغوت‌ستیزی سیره سیاسی امام موسی بن جعفر (ع) است

آیت‌الله علم‌الهدی با اشاره به سیره مبارزاتی امام موسی بن جعفر (ع) گفت: ایشان در طول امامت خود با چهار طاغوت عباسی مبارزه کردند و سال‌ها به خاطر ایستادگی در مقابل فساد و ظلم بنی عباس در زندان بودند.

صاحب‌خبر -

به گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، آیت‌الله «سید احمد علم‌الهدی» نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در مراسم عزاداری شهادت امام موسی بن جعفر (ع) که در حرم مطهر رضوی برگزار شد، ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت جانکاه امام هفتم (ع) اظهار داشت: بزرگ‌ترین سعادت نصیب شما شده است که در حرم امام رضا (ع) عزای پدر مظلوم ایشان را اقامه کردید و با اشک‌های خود مظلومیت امام موسی بن جعفر (ع) را به امام هشتم (ع) نشان دادید.

وی افزود: امام موسی بن جعفر (ع) در میان تمام ائمه (ع) به لقب باب‌الحوائج شناخته شده‌اند و توسل به ایشان در برآورده شدن حاجات مؤثر است. در این محفل عزاداری، ان‌شاءالله شما با توسل به این امام همام، به تمامی خواسته‌ها و حاجات خود دست خواهید یافت.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه حاکمیت طاغوت فساد را در جامعه ترویج می‌دهد، بیان داشت: پیامبران در هر امتی برای دو هدف برانگیخته شدند نخست، برای تربیت امت و پرستش خداوند، و دوم، برای مبارزه با طاغوت. طاغوت حاکمیتی است که نتیجه آن فساد و حرکت‌های ضد انسانی است.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: مبارزه با طاغوت بزرگترین رسالت امام موسی بن جعفر (ع) بود. ایشان در دوران امامت خود با چهار طاغوت از خلفای عباسی مواجه شدند و همیشه در مقابل ظلم و فساد ایستادند.

آیت‌الله علم‌الهدی به چهار طاغوت اصلی دوران امام موسی بن جعفر (ع) اشاره کرد و گفت: منصور دوانیقی، مهدی عباسی، هادی عباسی و هارون‌الرشید چهار طاغوتی بودند که امام موسی بن جعفر (ع) در دوران امامت خود با آنها مبارزه کردند. این مبارزه، اولویت اصلی امام هفتم بود.

وی خاطرنشان کرد: زمانی که منصور دوانیقی امام صادق (ع) را به شهادت رساند، یک نفرت عمومی نسبت به این جنایت در میان امت اسلامی ایجاد شد. منصور، از ترس واکنش مردم، سعی کرد رفتار خود را در قبال شیعیان نرم‌تر کند و امام موسی بن جعفر (ع) را با احترام به بغداد منتقل کرد.

امام جمعه مشهد همچنین به ظلم بنی‌عباس نسبت به ائمه (ع) اشاره کرد و گفت: بنی‌عباس و بنی‌امیه در سرکوب ائمه مشترک بودند، اما بنی‌عباس ظلم‌های بیشتری مرتکب شدند. آنها سعی کردند ائمه (ع) را در حکومت خود به کار گیرند تا جنایات خود را توجیه کنند. منصور دوانیقی در یک اقدام نمایشی امام موسی بن جعفر (ع) را وادار کرد تا در جلوس نوروزی بنشیند و مردم هدایا را به ایشان تقدیم کنند. امام هفتم ابتدا به این اقدام اعتراض کرد و گفت که چنین عیدی در اسلام وجود ندارد، اما در نهایت، تمامی هدایا را به ماموران حکومت بخشید و ثابت کرد که این حکومت را نمی‌پذیرد.

آیت‌الله علم‌الهدی تصریح کرد: در زمان مهدی عباسی، به اعتبار اینکه فرزند منصور بود، مردم نسبت به او بغض داشتند، لذا با شیطنت و برای دلجویی از مردم مقدار زیادی از اموال امام صادق (ع) که توسط پدرش مصادره شده بود، را آزاد کرد، اما بعد ثابت شدن پایه‌های حکومت خود و برای حفظ قدرت، امام موسی بن جعفر (ع) را دستگیر کرد و ایشان چهار سال در زندان بودند.

وی با اشاره به جلسه‌ای که هارون‌الرشید در مدینه با امام موسی بن جعفر (ع) برگزار کرد، ابراز داشت: هارون‌الرشید به امام هفتم (ع) پیشنهاد داد که حاضر است به مظلومیت اهل‌بیت (ع) و فرزندان علی (ع) و فاطمه (س) و مخصوصاً قضیه فدک را خاتمه دهد. امام موسی بن جعفر (ع) در پاسخ به این پیشنهاد، مرز‌های فدک را به‌طور دقیق تعیین کردند که شامل تمام مرز‌های کشور می‌شد که این پاسخ، طاغوت‌ستیزی امام را نشان می‌دهد.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: هارون‌الرشید که از پاسخ امام هفتم (ع) مأیوس شده بود، تصمیم به دستگیری ایشان گرفت. امام موسی بن جعفر (ع) در حالی که مشغول نماز بودند، توسط ماموران دستگیر و به بغداد منتقل شدند. این زندانی شدن، نتیجه مقاومت امام در برابر ظلم و فساد طاغوت‌های زمان خود بود.

انتهای پیام/