شناسهٔ خبر: 71035409 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

بازداشت موسس رسانه انتفاضه الکترونیک در سوئیس؛ اعتراض سازمان ملل به نقض حق آزادی بیان

اقدام سوئیس در بازداشت خبرنگار فلسطینی با طرح اتهام‌‌های واهی سبب واکنش گزارشگران سازمان ملل به نقض حق آزادی بیان در این کشور شد.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

علی ابونعمه، خبرنگار فلسطینی - آمریکایی و از موسسان رسانه مستقل انتفاضه الکترونیک EI، در سوئیس بازداشت شد؛ اقدامی که واکنش کارشناسان سازمان ملل و گروه‌های حقوق بشری را به دلیل نقض حق آزادی بیان درپی داشت.

به گزارش فلسطین کرونیکل و رویترز، مقام‌های سوئیسی علی ابونعمه، خبرنگار فلسطینی را به ادعای آنچه به خطر انداختن امنیت ملی خواندند، بازداشت کردند.

براساس اعلام پلیس سوئیس، ابونعمه زمانی که در زوریخ برای اجرای یک رویداد آموزشی سازماند‌هی‌شده توسط معلمان فلسطینی حضور داشت، دستگیر شد؛ افسران پلیس لباس شخصی که با خشونت ابونعمه را دستگیر کردند، گفتند که وی با دستور اخراج از این کشور مواجه است.

گروه معلمان فلسطینی از ابونعمه دعوت کرده بود تا در هشتمین رویداد آموزشی این گروه در ۲۵ ژانویه ۲۰۲۵ (شش بهمن) درباره تاریخ، حقوق آینده سیاسی فلسطین صحبت کند.

به گفته منابع آگاه برگزاری این رویداد و محل برگزاری مجوز لازم را از پیش دریافت کرده بود، اما فشار بر سازمان‌دهندگان برنامه لغو رویداد در محل مورد نظر را در صبح روز برگزاری به دنبال داشت.

درپی انتقال مکان برگزاری رویداد به یک مکان نیمه‌باز، پلیس ابونعمه و یکی دیگر از سازمان‌دهندگان برنامه را در مسیر رسیدن به محل برگزاری، دستگیر کرد.

منابع آگاه اعلام کردند که بازداشت ابونعمه بر اثر فشار وزیر دادگستری کانتون زوریخ انجام شد؛ این مقام سوئیسی پلیس فدرال این کشور را به صدور دستور ممنوعیت ابونعمه به سراسر کشور سوئیس وادار کرد.

آن‌ها تاکید کردند که سیاست و مطبوعات در سوئیس در اختیار صهیونیست‌ها است و دستگیری ابونعمه نمونه‌ای از این امر است؛ آزادی بیان در سوئیس آلمانی‌زبان در حال تبدیل شدن به یک پیکر بی‌جان است.

ابونعمه که جمعه، ۲۴ ژانویه (۵ بهمن) به‌صورت قانونی و بدون وجود هیچ ممنوعیتی وارد سوئیس شده است، اکنون با خطر اخراج مواجه است.

این خبرنگار فلسطینی تا ۲۷ ژانویه (هشتم بهمن)، پایان تعطیلات آخر هفته در بازداشت قرار دارد و دسترسی به وکیل خود ندارد.

براساس گزارش‌ها، رویداد دیگری که در حمایت از فلسطین برای ۲۶ ژانویه (هفتم بهمن) برنامه‌ریزی شده بود، نیز بر اثر فشار‌های واردشده لغو شد، اما در نهایت با اصرار و پافشاری برگزارکنندگان و حامیان فلسطین مجوز خود را بازپس گرفت.

رسانه مستقل انتفاضه الکترونیک که ابونعمه یکی از موسس‌های آن است، در سال‌های اخیر تلاش گسترده‌ای در رساندن صدای فلسطین به جهان داشت و اعتراض‌ها و نگرانی‌ها درباره سرکوب صدا‌های طرفدار فلسطین را تشدید کرد.

به گفته کارشناسان، بازداشت ابونعمه بخشی از روند گسترده‌تر تحمیل محدودیت‌ها بر سخنرانان و رویداد‌های فلسطینی در زوریخ و به‌طور کلی مناطق آلمانی زبان است؛ جایی که گفتمان حامی فلسطین به‌طور فزاینده‌ای با موانع نهادی و سیاسی مواجه است.

روزنامه‌نگار فلسطینی و سردبیر نشریه فلسطین کرونیکل، با توصیف علی ابونعمه به‌عنوان یکی از شجاع‌ترین روشنفکران زمانه حاضر، گفت: ابونعمه از طریق تحلیل‌های درخشان و تلاش خستگی‌ناپذیر خود برای عدالت، در حفظ اصول جهانی و انسان‌گرایانه که ریشه در حقوق بین‌الملل، حقوق بشردوستانه و حق اساسی آزادی بیان دارد، ثابت قدم مانده است.

وی تصریح کرد: بازداشت ابونعمه یادآوری ترسناکی است از اینکه چگونه دولت‌های غربی در برابر دستور کار اسرائیل تسلیم شده‌اند و از اساسی‌ترین اصول دموکراسی انحراف یافته‌اند؛ سازمان ملل نباید در مورد بازداشت غیرقانونی، تبعید و محدودیت آزادی کسانی که مدافع حقوق بشر و عدالت برای مردم فلسطین هستند، سکوت کند.

این روزنامه‌نگار فلسطینی از گزارشگران سازمان ملل خواست تا برای افزایش آگاهی نسبت به این موضوع و مقابله با دولت‌های غربی که به این رویه غیرقانونی و توهین‌آمیز ادامه می‌دهند، اقدام کنند.

در عین حال، کارشناسان و فعالان حقوق بشر سازمان ملل، یکشنبه، هفتم بهمن دستگیری علی ابونعمه، خبرنگار فلسطینی را در شهر زوریخ سوئیس محکوم کردند و گفتند که این موضوع باعث ایجاد نگرانی در مورد آزادی بیان شده است.

در بیانیه گزارشگران سازمان ملل آمده است که علی ابونعمه، مدیر اجرایی نشریه اینترنتی انتفاضه انتفاضه که خود را سلاح آموزش جمعی فلسطین می‌نامد، روز شنبه قبل از سخنرانی در زوریخ توسط پلیس سوئیس دستگیر شد.

ایرنه خان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد آزادی عقیده و بیان، این دستگیری را خبری تکان‌دهنده خواند و در پستی در شبکه اجتماعی ایکس از سوئیس خواست تا او را آزاد کند.

فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در سرزمین‌های اشغالی، گفت: فضا درباره آزادی بیان در اروپا به‌طور فزاینده‌ای سمی می‌شود و همه ما باید نگران باشیم.

گروه حامی فلسطین، اقدام سوئیس برای حقوق بشر، روز یکشنبه طوماری را برای آزادی ابونعمه راه‌اندازی کرد.

انتهای پیام/