شناسهٔ خبر: 71035094 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

تقویت دیپلماسی فعال ایران در افغانستان با بهره‌مندی از ظرفیت‌های ویژه سیستان و بلوچستان

زاهدان - ایرنا - استاندار سیستان و بلوچستان گفت: فصل نوینی در روابط میان ایران و افغانستان با نقش آفرینی برجسته این استان آغاز شده که تقویت دیپلماسی فعال، بهره‌مندی از ظرفیت‌های ویژه این دیار را به دنبال دارد.

صاحب‌خبر -

منصور بیجار روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در شرح برنامه های خود در سفر به کابل، بیان کرد: تاکید و پیشنهاد وزیر امور خارجه توسعه همکاری و مذاکره پیرامون موضوعات مشترک میان ۲ کشور نظیر مساله آب و مهاجران است و در کمیسیون های مشترکی که با حضور مسوولان ۲ کشور برگزار شد، نقشی که جامعه نخبگانی سیستان و بلوچستان در تقویت دیپلماسی فعال کشورمان می توانند داشته باشد، مورد بررسی، تاکید و استقبال قرار گرفت.

وی افزود: فصل نوینی در روابط میان ۲ کشور با نقش آفرینی برجسته سیستان و بلوچستان آغاز شده و استان، دروازه‌ای مهم و استراتژیک برای تقویت همکاری‌های منطقه‌ای ایران و افغانستان به شمار می رود.

استاندار سیستان و بلوچستان نقش این استان با توجه حسن همجواری و اشتراکات ویژه فرهنگی و قومی در توسعه مبادلات مرزی، اقتصادی و سیاسی را ویژه دانست و گفت: نقش استان در تامین منافع ۲ ملت، توسعه فعالیت های اقتصادی حوزه مرز و پایداری امنیت منطقه از مهمترین مزیت‌های استان است که در نشست‌های مختلف بر آن تاکید شد.

وی با اشاره به حضور هیاتی از فعالان اقتصادی و تجار اتاق بازرگانی سیستان و بلوچستان به سرپرستی مدیرعامل منطقه آزاد چابهار در این سفر از چشم انداز بلند و ویژه مدیریت جدید منطقه آزاد برای تقویت دیپلماسی فعال اقتصادی خبر داد که از مهمترین راهبردهای دولت چهاردهم در حوزه اقتصادی به شمار می رود.

تقویت دیپلماسی فعال ایران در افغانستان با بهره‌مندی از ظرفیت‌های ویژه سیستان و بلوچستان

مبادلات تجاری پنج میلیارد دلاری بین ایران و هندوستان

رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو گفت: صادرات جمهوری اسلامی ایران به هندوستان در سال گذشته بیش از ۲ میلیارد دلار و واردات از این کشور بیش از یک میلیارد دلار به صورت رسمی بوده است.

بامری ادامه داد: در سال گذشته مبادلات غیر رسمی فی مابین ایران و هند بیش از پنج میلیارد دلار بود، هیات تجاری سیستان و بلوچستان با توجه به اهمیت موضوع مبادلات مواد غذایی و خرما و خشکبار در اولین دوره این نمایشگاه بین المللی ایالت گجرات حضور پیدا کرد که رایزنی و ملاقات‌های متعددی با هدف توسعه مبادلات تجاری و سرمایه گذاری های مشترک صورت پذیرفت.

رئیس اتاق بازرگانی سیستان و بلوچستان که در این سفر حضور داشت در حاشیه بازدید از نمایشگاه، افزود: با توجه به اینکه مبادلات گسترده ای در زمینه مواد غذایی بین ایران و هندوستان در حال انجام است، این نمایشگاه بین المللی برای استان بسیار مهم بوده و تولیدات مختلف هندوستان در زمینه مواد غذایی به نمایش گذاشته شده بود.

عبدالحکیم ریگی اظهار کرد: مذاکرات گسترده ای در این دوره با تجار هندی برگزار شد و بخشی از این مذاکرات در زمینه ی رفع مسایل مالی و ارزی بود، سعی داریم در زمینه تجارت و بازرگانی تفاهمنامه ای فی ما بین اتاق بازرگانی استان با ایالت گجرات هندوستان نیز به امضا برسانیم.

رئیس خانه صنعت ومعدن سیستان و بلوچستان نیز در طی این سفر افزود: در این سفر با تجار و بازرگانان و صنعتگران هندوستان آشنا شدیم و در بازدید از صنایع مختلف در زمینه ی صنعت پلاستیک رایزنی های صورت پذیرفت.

امیدوار گفت: در ملاقات‌های جداگانه با برخی فعالین اقتصادی و صنعتگران و مذاکرات مختلف در زمینه سرمایه گذاری مشترک هندوستان در استان به نتایجی دست یافتیم تا بتوانیم ماشین آلات صنایع پلاستیک را در استان تولید و به کشورهای مختلف بویژه افغانستان و پاکستان صادر کنیم.

نائب رئیس اتاق بازرگانی سیستان و بلوچستان نیز اظهار کرد: مذاکرات لازم برای صادرات کالاها بویژه خرما در این سفر صورت پذیرفت و با توجه به نیاز کارخانجات آرد به ژنراتورهای برق میتوان از توان صنعتی هندوستان استفاده کرد.

محمد علی نشاطی افزود: کشور هندوستان اقتصاد چهارم جهان بوده و نگاه ویژه ما به این کشور صادراتی است و با توجه به فعال بودن کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و ارتباط بندر چابهار با بندر نوارشیدای هند می‌توانیم از این پتانسیل جهت جابجایی کالاها استفاده بهینه ببریم.