عطنا- دانشجونمونه دانشگاه علامه طباطبایی در گفت و گو با عطنا گفت:" برخی فکر میکنند به دلیل شرایط زندگی شان، شاید نتوانند پیشرفت کنند یا اصلا امیدی به پیشرفت نداشته باشند؛ ولی به نظرم باید در میان موج ها جنگید و همچون جوانه ای در میان سنگ، رشد کرد."
فاطمه رحیمی؛ دانشجوی منتخب دانشگاه علامه طباطبایی در جشنواره دانشجوی سرآمد ۱۴۰۳، در شروع گفتگو با عطنا خود را چنین معرفی کرد: «فاطمه رحیمی هستم، دانشجوی دکتری علوم قرآن و حدیث دانشگاه علامه طباطبائی. در دبیرستان در رشته علوم انسانی تحصیل کردم و سال کنکور پرماجرایی هم داشتم. تقریبا مطالعات را خودم انجام دادم که بیشتر مبتنی بر کتاب های آمادگی و تست کنکور بود و در دوره خاصی برای کنکور شرکت نکردم. در نهایت هم تلاش هایم منجر به رتبه ۶۰۰۰ کنکور انسانی و ۴۰۰۰ کنکور زبان شد.»
او دررابطه با نحوه ورود به مقطع کارشناسی ارشد افزود:«ورود به دوره کارشناسی ارشد در دانشگاه علامه به صورت استعداد درخشان و با مصاحبه و در رشته مشابه کارشناسی ام یعنی علوم قرآن و حدیث بود. البته در این مقطع کنکور ارشد هم دادم و رتبه ۲۰۰ را کسب کردم ، اگرچه از طریق قبولی در کنکور به دانشگاه نرفتم.»
وی سپس درمورد برنامه های خود چنین گفت:« در دوره کارشناسی المپیاد علمی دانشجویی الهیات و معارف اسلامی شرکت کردم و حاصلش یک مدال نقره شد. در طول دوره ارشد در انجمن علمی علوم قرآن و حدیث ابتدا به عنوان عضو شورای مرکزی و در سال بعدش به عنوان دبیر فعالیت داشتم. اخیرا هم در دو جشنواره نمونه و سرآمد شرکت کردم که الحمدلله نتایج خوبی در سطح دانشگاه داشتند.»
فاطمه رحیمی درمورد جشنواره دانشجوی سرآمد امسال نیز گفت:«امسال اولین سال برگزاری جشنواره دانشجوی سرآمد بود که در سطح هر دانشگاه برگزار میشد و رویه امتیازات و ثبت نام آن هم مشابه جشنواره دانشجوی نمونه بود. پس از انجام مراحل داوری، دانشگاه حدود ۱۶ نفر را به عنوان برگزیدگان اعلام کرد که بنده نفر سوم در مقطع ارشد بودم.»
او در رابطه با میزان همکاری دانشگاه در تحقق برنامه ها و طرح هایش و همچنین برنامه های سال های آینده خود چنین افزود:« از این بابت که دانشگاه در انجام طرح جذب دانشجو به صورت استادمحور همکاری کرد، خیلی خوشحالم که برای من نتیجه خوبی در مقطع فعلیام داشت. به نظرم دانشگاه علامه پتانسیل بالایی در موارد مختلف خصوصا بحث آموزشی و پژوهشی دارد و بسیار به این موارد اهمیت میدهد که مصاحبه شما هم از نمونه های آن هست. منتهی این ظرفیت اگر در کنار یکسری موارد دیگر مثل توجه به موضوعات پژوهشی پایان نامه ها و رساله ها و کاربردی سازی حقیقی آنها، بالابردن کیفیت آموزش ولو به شکل استفاده از اساتید مدعو و... پیش برود، قطعا دانشگاه علامه طباطبایی بیش از پیش جایگاه دانشگاهی خود را تقویت خواهد کرد. در خصوص برنامه های سال آینده نیز چون من در ترم اول تحصیل می کنم، حقیقتا نمیتوانم افق خاصی در نظر بگیرم و بیشتر باید جلو بروم تا به اصطلاح قلق کار را بیاموزم.»
وی درمورد شرایط استعداد درخشان خود چنین گفت:« استعداد درخشان در دانشگاه علامه طباطبایی در مقطع ارشد از طریق معدل است که تعدادی از نفرات اول معدل (بسته به شرایط دانشگاه) انتخاب میشوند و پس از مصاحبه تلفنی با اساتید که معمولا سوالات علمی در آن پرسیده میشود، در صورت تایید، در مقطع ارشد پذیرفته میگردند.
در مقطع دکتری شرایط کمی متفاوت و به اذعان همه و برعکس تصور عموم، برای دانشجویان استعداد درخشان بسیار سخت تر است. در مقطع دکتری فضا رقابتی هست و خصوصا در بحث استادمحوری، افرادی از نقاط مختلف کشور با دانشگاه های گوناگون حضور دارند و این شرایط میطلبد که رزومه ها خوب باشد. در این بخش، به لطف خدا من به خاطر مقالات، المپیاد، معدل و برخی سوابق دیگر پذیرفته شدم و متاسفانه عضویت من در انجمن علمی، تاثیری در رزومه من نگذاشت که از این بابت تقاضای پیگیری توسط مسئولین محترم دانشگاه را دارم؛ چرا که فعالیت انجمن علمی با تشکل های دیگر متفاوت و کاملا علمی هست و به نظر میرسد که باید موثر باشد. در نهایت چون معمولا این تصور ایجاد میشود که پذیرش استعداد درخشان یا استادمحور بخاطر شناخت اساتید از دانشجو آسان هست، باید بگویم که خود ما در مرحله اول مصاحبه دکتری قبول نشدیم و در مرحله دوم بخاطر تقویت رزومه، الحمدلله این اتفاق افتاد.».
او همچنین در رابطه با فعالیت های بین الملیل خود چنین گفت:« در بحث بین الملل، هنگامی که عضو شورای مرکزی انجمن علمی بودم، یکی از دانشجویان عضو انجمن، یک ایده ای پیرو بحث حجاب در حوزه بین الملل مطرح کردند که در پی آن، ما با دانشجویان بین الملل دانشگاه که از کشورهای مختلف بودند، مصاحبه داشتیم و فیلم تعدادی از دانشجویان هم گرفته شد. این طرح به دلیل ناگفته هایی که ما خودمان به عنوان دانشجویان قرآن و حدیث از شنیدن آنها تعجب میکردیم، بسیار جذاب بود و امیدوارم که ان شاءالله روزی آماده انتشار شود.»
وی به آخرین سوال درمورد نقش خانواده و حمایت ها چنین پاسخ داد:«به نظرم ممکن نیست که حمایت خانواده را در آنچه آن را موفقیت میخوانند، نادیده گرفت و من از بابت تمامی رعایت ها و حمایت های عاطفی و غیرعاطفی از خانواده ام کمال تشکر را دارم. اما آن چیزی که همیشه دلم میخواست که فرصتی بود و آن را مطرح میکردم این هست که علیرغم ظاهر زندگی خوب خیلی از افراد، سختی در زندگی گذشته یا حتی زمان حال آنها وجود دارد و تقریبا میتوان گفت که هیچوقت نباید منتظر فراهم شدن شرایط عالی بود. شاید مشکلات هیچوقت نروند. این را برای اون کسانی عرض میکنم که فکر میکنند به دلیل شرایط زندگی شان، شاید توانند پیشرفت کنند یا اصلا امیدی به پیشرفت نداشته باشند ولی به نظرم باید در میان موج ها جنگید و همچون جوانه ای در میان سنگ، رشد کرد. همین پیشرفت میتواند انگیزه ای برای ادامه زندگی شما بشود. تا کی نشستن و صبر کردن؟! لذا این شرایط سخت را همه ما تجربه کردیم و میکنیم ولی به نظرم می توان گاهی چشم بست و فقط قدم برداشت.»
خبرنگاران: یلدا مرادی - زینب قدوسی
عطنا را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید: