سیدعباس عراقچی، وزیر امورخارجه در گفتوگویی در جمعبندی سفر یکشنبه، ششم بهمن به افغانستان، گفت که ارادهای در طرف مقابل برای حل چالشها و مشکلات وجود دارد.
وی با بیان اینکه ایران و افغانستان ۲ همسایه بسیار نزدیک به هم و ۲ ملت هم دین و هم زبان هستند، اظهار کرد: ما تاریخ طولانی، زبان و فرهنگ مشترک داریم و همیشه سرنوشت یک کشور بر کشور دیگر تاثیر داشته است.
عراقچی در ادامه گفت: تحولات ۴۵ ساله گذشته در افغانستان همواره تاثیرها و پیامدهایی را از حیث موضوعهای مهاجرین، مواد مخدر، گروههای تروریستی و… بر ایران داشته است؛ بنابراین طبیعی است که نسبت به سرنوشت و تحولات افغانستان باید حساس باشیم و بتوانیم روابط خود را تنظیم و مدیریت کنیم.
وزیر امور خارجه در بخشی دیگر با اشاره به اینکه در طول سه چهار سال گذشته تحولات جدیدی رخ داد و حکومت جدیدی در افغانستان مستقر شده است، تصریح کرد: فارغ از اینکه ارتباط سیاسی ۲ کشور دقیقا در چه سطحی است، مهم این است که مسائل متعددی ما بین ۲ کشور است که باید به آن رسیدگی شود.
- بیشتر بخوانید:
- سفر وزیر امور خارجه به کابل؛ عراقچی با مقامهای هیئت حاکمه افغانستان دیدار و رایزنی کرد
به گفته عراقچی، موضوعهایی از قبیل آب، مهاجرین، امنیت مرزها و تجارت ۲ کشور مباحث جدی میان ۲ کشور است و مدیریت این مشکلات از طریق تعامل و گفتوگو خواهد بود.
رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین بیان کرد: سفر من به افغانستان در همین چارچوب صورت گرفت که مسائل موجود که برای ما منافع ملی هم محسوب میشود، به بحث گذاشته شود؛ امروز گفتوگوهای طولانی و خوبی با رئیسالوزرا، وزیر خارجه و وزیر دفاع داشتم، دقیقا در سه حوزهای که نیاز بود مسائل را به بحث بگذاریم ملاقاتها صورت گرفت.
وی گفت: ارادهای در طرف مقابل برای حل چالشها و مشکلات وجود دارد؛ بحث امنیت مرزها که امروز صورت گرفت، تاکید هر ۲ طرف بر اهمیت موضوع بود که تدابیری قبل صورت گرفته و باید تدابیر و تصمیمهای جدیدی نیز صورت پذیرد.
عراقچی همچنین در موضوع حقابه گفت: بحث آب موضوع جدی بود که الحمدالله رویکرد طرف مقابل سازنده و مثبت بود؛ هم رئیسالوزرا و هم وزیر خارجه تاکید کردند که باید حقابه ایران براساس معاهده هیرمند داده شود و بالاتر از این، آن را وظیفه دینی و انسانی خود برشمردند.
وزیر امور خارجه اظهار کرد: موضوع مهاجرین و افزایش تعداد آنان در ایران نیز به بحث گذارده شد و توافق شد راه همکاری را در پیش بگیریم که چگونه مهاجرین غیرقانونی بتوانند به شکل آبرومندانهای به کشور خود بازگردند.
انتهای پیام/