رژیم صهیونیستی از زمان آغاز جنگ علیه غزه در ۷ اکتبر (۱۵ مهر ۱۴۰۲)، تا زمانی که آتشبس حاصل شد، همواره جنایتهایی را علیه مردم این باریکه مرتکب شد.
این جنایتها بهحدی بوده که سازمانها و نهادهای بینالمللی، و حتی کشورها بارها به آن اعتراض کردهاند.
اما در این میان، یکی از حامیان ویژه رژیم صهیونیستی نقش بسزایی در ارتکاب این جنایتها در نوار غزه داشته و آن آمریکا است.
آمریکا از زمان آغاز جنگ سیلی از تسلیحات مرگبار را به رژیم صهیونیستی روانه کرده است.
کمکهای نظامی آمریکا ۲ هدف اصلی را دنبال میکند؛ تقویت قابلیتهای نظامی یک متحد کلیدی و تقویت منافع ژئوپلیتیکی خود در منطقه.
کمکهای آمریکا به رژیم صهیونیستی از ۷ اکتبر نقش مهمی در جنایتهای این رژیم ایفا کرده است.
کمکهای نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی
یک مقام آمریکایی در اواسط دی تایید کرد که وزارت خارجه آمریکا کنگره را از فروش تسلیحات به ارزش ۸ میلیارد دلار (۶.۴ میلیارد پوند) به رژیم صهیونیستی مطلع کرده است.
محموله تسلیحاتی که نیاز به تایید کمیتههای مجلس نمایندگان و سنا دارد، شامل موشک، گلوله و سایر مهمات است.
این اقدام تنها کمی بیش از ۲ هفته قبل انجام شده بود. این کمکها درحالی ادامه داشت که واشنگتن درخواستها برای تعلیق حمایت نظامی از رژیم صهیونیستی را بهدلیل کشتار غیرنظامیان در جنگ غزه رد کرده بود.
آمریکا در ماه آگوست فروش جنگنده و سایر تجهیزات نظامی به ارزش ۲۰ میلیارد دلار را به رژیم صهیونیستی تایید کرد.
آخرین محموله برنامهریزیشده کمکهای نظامی آمریکا به رژیم اشغالگر شامل موشکهای هوا به هوا، موشکهای هلفایر، گلولههای توپخانه و بمب بود.
بایدن بهطور معمول حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی را آهنین توصیف میکرد.
براساس گزارش موسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم (SIPRI)، آمریکا ۶۹ درصد از واردات تسلیحات عمده رژیم صهیونیستی را بین سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ نیز به خود اختصاص داده بود.
آمریکا در ماه می ۲۰۲۴ (اردیبهشت/خرداد ۱۴۰۳) مدعی شده بود که یک محموله بمب ۲ هزار پوندی و ۵۰۰ پوندی را بهدلیل نگرانی از ادامه عملیات رژیم صهیونیستی در شهر رفح (در جنوب غزه) متوقف کرده است.
- بیشتر بخوانید:
- غرب در خدمت رژیم صهیونیستی
- هزینههای چندین میلیارد دلاری آمریکا برای حمایت از ماشین کشتار رژیم صهیونیستی
اما بایدن بلافاصله با واکنش شدید جمهوریخواهان در واشنگتن و نتانیاهو مواجه شد که به نظر میرسید این اقدام را با تحریم تسلیحاتی مقایسه میکردند. بایدن از آن زمان این تعلیق را لغو کرده و آن را تکرار نکرده است.
تلفات انسانی جنگ غزه سرسامآور است؛ بیش از ۴۷ هزار نفر در غزه به شهادت رسیدهاند که تعداد قابل توجهی از آنها زن و کودک هستند.
صدها هزار نفر نیز آواره شدند؛ همچنین نداشتن دسترسی به مراقبتهای بهداشتی و آب سالم، ازجمله مسائل دیگر است که قربانیان حملههای رژیم صهیونیستی با آن دستوپنجه نرم میکنند.
هزینه قابل توجه دیگری که توجه چندانی به آن نشده، میلیاردها دلار هزینه از جیب مالیاتدهندگان آمریکایی برای حمایت از کشتارهای مداوم رژیم صهیونیستی و استقرار نیروها، کشتیها و هواپیماهای آمریکایی در منطقه است.
استانداردهای دوگانه آمریکا
از نظر تاریخی، واشنگتن در عرصه سیاسی نیز بهطور معمول با وتو کردن قطعنامههای سازمان ملل، ارائه پوشش دیپلماتیک و ارائه کمکهای نظامی بیقید و شرط، از رژیم صهیونیستی در برابر مسئولیتپذیری جهانی محافظت کرده است. با این حال، این رابطه خاص، ارزشهایی را که آمریکا ادعا دارد از آنها حمایت میکند، تضعیف کرده است.
سیاست خارجی آمریکا که تا حدی از سوی نفوذ قدرتمند گروههای لابی حامی رژیم صهیونیستی شکل گرفته، مدتهاست که با استانداردهای دوگانه آشکار مشخص شده است.
درحالی که آمریکا برای محکوم کردن دشمنان خود به قوانین بینالمللی استناد میکند، اما زمانی که متحدانش، بهویژه رژیم صهیونیستی، مرتکب تخلف میشوند، همواره چشم خود را میبندد؛ این دورویی اعتبار نهادهای حقوقی بینالمللی را از بین برده و به نارضایتی، بهویژه در سراسر جنوب جهانی، دامن میزند.
انتهای پیام/