به گزارش ایرنا، پروژه «تار و تاریخ» که با طراحی و آهنگسازی میدیا فرجنژاد فعالیت مستمری در سالهای گذشته داشته، به یکصدمین گام خود رسید و در این گام، در کنار گنبد قابوس قرار گرفت تا همنوا با موسیقی ترکمن، اثری با نام «گمشده در نبود تو» را روایت کند.
«گمشده در نبود تو» با آهنگسازی و نوازندگی تار فرجنژاد و با همراهی جمعی از هنرمندان ترکمن شکل گرفته است.
آواز این قطعه را محمد حبیبینژاد خوانده و علیرضا آهنگری نوازنده دف است. هنرمندان ترکمنِ حاضر در این اجرا را ابراهیم جرجانی (دوتار و سرپرست گروه)، حمید بک زاده (آواز)، میثم شاعری (کمانچه)، منصور انجم روز، حامد پدری، آرمان قجفی و همت آق (دوتار) تشکیل میدهند.
ویس و رامین فخرالدین اسعد گرگانی، زهره و طاهر سروده سیدمحمد صیادی، بنده مراد، ملانفس اشعار خوانده شده در این اجرا هستند.
آهنگساز و طراح پروژه «تار و تاریخ» درباره قطعه «گمشده در نبود تو» نوشته است: «قطعهای که پیش روی شماست، صدمین گام از پروژه «تار و تاریخ» است؛ پیوندی میان دو فرهنگ و دو زبان، موسیقی ترکمنی و دستگاهی ایرانی که در آغوش هم داستانهایی کهن را بازمیسرایند.
شعرهای منظومههای ترکمنی زهره و طاهر و فارسی ویس و رامین، با زبانهایی متفاوت اما معنایی مشترک، در این اثر به هم رسیدهاند. برج قابوس، بلندترین برج آجری جهان و یکی از میراث جهانی یونسکو، میزبان این نغمههاست. گویی این بنای شکوهمند، با هر آجر خود، نسیمی از صدها سال خاطره و فرهنگ را به آغوش زمان میفرستد. همکاری با هنرمندان ترکمن، که اصالت و شکوه موسیقیشان ریشه در جان این دشتها دارد، تجربهای بیهمتا و ناب بود.»
قطعه «گمشده در نبود تو» را پویا پایور میکس و مسترینگ کرده و ضبط آن در استودیو ۵۴ انجام شده است.
کارگردانی، تدوین و تصویرِ این اثر کاری از مرتضی حاج محمدی و گرافیت میلاد فاتحی است. نشر بینالمللی این آهنگ هم برعهده موسسه فرهنگی هنری نغمهسازان دلنشین است.
پروژه «تار و تاریخ» حدود سه سال است که کار خود را با تمرکز بر ساخت قطعاتی برای بناهای تاریخی ایران آغاز کرده است. در این پروژه تاکنون حدود ۳۰۰ تن از هنرمندان سراسر کشورمان حضور داشتهاند.
آلبوم «تار و تاریخ۱» در سال ۲۰۲۳ توانست در مسابقه بینالمللی گلوبال موزیک اواردز - سال ۲۰۲۳ و در بخشهای بهترین نوازندگی و بهترین موسیقی فولک معاصر، دو مدال طلا برای کشورمان به ارمغان بیاورد.
تاکنون دو آلبوم رسمی از آثار «تار و تاریخ» به صورت جهانی منتشر شده و آلبوم تازهای از این پروژه در آیندهای نزدیک منتشر خواهد شد.
برگزاری نشست پژوهشی ساز دوتار ابداعی جمشید ولینژاد
نشست پژوهشی با موضوع «ساز دوتار ابداع شده توسط جمشید ولینژاد» با حضور و سخنرانی محمدرضا درویشی آهنگساز و پژوهشگر موسیقی، شنبه- ۱۳ بهمن ماه- ساعت ۱۶ در سالن اجتماعات خانه موسیقی ایران برگزار میشود.
درویشی در این نشست به نقد و بررسی ساز دوتار ابداعی توسط جمشید ولینژاد از نوازندگان باسابقه موسیقی مقامی شمال خراسان خواهد پرداخت و نحوه نوازندگی با این ساز و گپ و گفت درباره رپرتوار اجرایی موسیقی خراسان از دیگر مباحث این نشست خواهد بود.
خانه موسیقی ایران در خیابان فاطمی، انتهای خیابان جمالزاده شمالی، شماره ۲۷۰ واقع شده است و ورود به این نشست برای علاقهمندان آزاد است.
رسیتال پیانو فریدون ناصحی در تالار رودکی
کنسرت رسیتال پیانو فریدون ناصحی سهشنبه و چهارشنبه- ۹ و ۱۰ بهمن ماه- ساعت ۲۰ با اجرای آثاری از آهنگسازان شهیر موسیقی کلاسیک جهان در تالار رودکی برگزار میشود.
در این کنسرت، فریدون ناصحی به اجرای گلچینی از آثار موسیقی کلاسیک جهان همچون شوبرت، مندلسون، شوپن، خاچاطوریان، فیلیپ گلس، فرانتس لیست، ژان سیبلیوس، سرگئی راخمانینف و آستور پیاتزولا میپردازد.
فریدون ناصحی فرزند حسین ناصحی آهنگساز شهیر ایرانی تاکنون چندین اجرا در تالار وحدت و فرهنگسرای نیاوران برگزار کرده است.