شناسهٔ خبر: 71032066 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک دولت سیزدهم:

«سورنا»؛ الگویی برای مسئله‌محوری در علم و فناوری با رویکرد مقاومت

مصطفی زمانیان، رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک دولت سیزدهم، در آئین رونمایی از رویداد ملی علم و فناوری «سورنا» تأکید کرد که این رویداد می‌تواند زمینه‌ساز نقش‌آفرینی جامعه متخصصان در مسئله مقاومت باشد. وی با انتقاد از مسئله‌محور نبودن نظام علم و فناوری کشور، «سورنا» را الگویی ارزشمند دانست که با تمرکز بر حل مسائل جبهه مقاومت، می‌تواند تحول‌آفرین باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، رویداد ملی علم و فناوری «سورنا» که به همت بسیج دانشجویی و با مشارکت جمعی از نهادهای دانشگاهی برگزار می‌شود. مصطفی زمانیان، رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک دولت سیزدهم، در آئین رونمایی از رویداد ملی علم و فناوری «سورنا» اظهار کرد: رویداد سورنا می‌تواند آغاز خوبی باشد تا جامعه متخصصان کشور فرصت ادای تکلیف و دین خود را نسبت به مسئله مقاومت پیدا کنند.

وی ادامه داد: یکی از مشکلات و چالش‌های آموزش عالی کشور این است که نظام علم و فناوری مبتنی بر مسئله‌محوری نیست و معمولاً دانشجویان، اساتید و شرکت‌های دانش‌بنیان به مسائلی می‌پردازند که اولویت‌دار نیستند و حتی گاهی واقعی هم نیستند. از این منظر، رویداد سورنا شایسته تقدیر است.

 

رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک دولت سیزدهم، مسئله‌محور بودن رویداد سورنا را نکته‌ای مثبت ارزیابی کرد و افزود: این رویداد الگویی ارزشمند است که مسائل جبهه مقاومت را مورد توجه قرار داده است. همچنین، آغاز این برنامه از قله دانشگاهی کشور، یعنی دانشگاه صنعتی شریف، حائز اهمیت است.

زمانیان تصریح کرد: این رویداد می‌تواند در جامعه دانشگاهی کشور، برای سایر بخش‌ها نیز زمینه‌ساز تحولات شود. از تجربه ۷ اکتبر تاکنون، دو نسل در پروژه مقاومت علیه رژیم صهیونیستی حضور داشته‌اند؛ نسل اول، جنگ فناورانه بود که در آن، رژیم صهیونیستی با بهره‌گیری از فناوری‌های نوظهور و سلاح‌های پیشرفته، جریان جنگ را آغاز کرد.

وی ادامه داد: پروژه پیجرها اوج بهره‌گیری از فناوری در جنگ محسوب می‌شود. ما باید بدانیم که در برابر چنین جنگی، لازم است از ظرفیت‌های متناسب برخوردار باشیم و تمامی امکانات خود را بسیج کنیم. اما نسل دوم جنگ، جنگ اجتماعی بود و از این جهت، رویکرد رویداد سورنا باید به این حوزه توجه ویژه‌ای داشته باشد.

 

رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک دولت سیزدهم با اشاره به نمونه‌ای از جنگ اجتماعی در سوریه اظهار کرد: پروژه سورنا باید به ارتقای اعتماد عمومی کمک کند و حس امیدآفرینی را در میان آحاد مردم افزایش دهد. همچنین، لازم است جامعه را از جنبه‌های مختلف علمی، فناوری و دانشگاهی مورد توجه قرار دهیم؛ چرا که جریان دانشگاهی در خط مقدم دفاع از مرزهای کشور قرار دارد.

زمانیان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: همکاران رسانه‌ای باید بتوانند از طریق رویداد سورنا، اقتدار و امیدآفرینی را به مردم منتقل کنند. ایران همدل، محدود به افتخارات ورزشی و کسب مدال‌های طلا نیست، بلکه بُعد فناورانه این همدلی نیز برای کمک به مردم جبهه مقاومت اهمیت دارد. این پیام باید به جبهه مقاومت مخابره شود تا تصویری قدرتمند از این رویداد در سطح جامعه منعکس گردد.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: مطمئنم اگر این رویداد به اهداف تعیین‌شده خود دست یابد، در گام‌های بعدی، رشته‌های دیگر و سایر دانشگاه‌ها، از جمله دانشگاه‌های علوم انسانی و هنر، نیز برای حل مسائل کشور و انقلاب وارد میدان خواهند شد. نباید جریان‌های دانشگاهی را صرفاً محدود به کسب مدرک و اجرای پروژه‌های علمی دانست؛ بلکه دانشگاهیان باید برای حل مسائل اساسی کشور پای کار باشند.