به گزارش خبرنگار ایرنا، ذوالفقار مهدی زاده روز یکشنبه در سفر به مازندران و در جریان بازدید از مدول نخست و میانگین پیشرفت فیزیکی مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب شهرهای نوشهر و چالوس در سخنانی از تلاش ها و پیگیری های صورت گرفته در اجرای طرح های فاضلاب در مازندران قدردانی و اظهار کرد: طرح تصفیه خانه فاضلاب نوشهر و چالوس در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار و با چهار مدول پیش بینی شده و در دست اقدام است.
وی خاطرنشان کرد: در طرح کلی ۹ ایستگاه پمپاژ ، سه هزار و ۱۵۰ متر خط انتقال و ۲۸۰ کیلومتر شبکه اصلی و فرعی احداث خواهد شد.
این مقام مسوول با بیان اینکه عملیات اجرایی مدول نخست تصفیه خانه در شهرهای نوشهر و چالوس در سال ۱۳۷۶ آغاز شد، تصریح کرد: برای فعالیت مدول نخست در شهرهای نوشهر و چالوس در مجموع تاکنون ۱۳۵ کیلومتر شبکه جمع آوری فاضلاب اجرا ، سه ایستگاه پمپاژ نصب و راه اندازی و ۲۰ هزار و ۲۲۴ فقره انشعاب نصب شده است.
معاون مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب کشور، ظرفیت مدول نخست تصفیه خانه فاضلاب در حال بهره برداری را ۱۰ هزار متر مکعب در شبانه روز با سیستم لجن فعال با هوادهی سطحی ذکرکرد و گفت: هم اکنون ۴۳ هزار نفر زیر پوش مدول نخست این تصفیه خانه قرار دارند.
مهدی زاده تصریح کرد: عملیات ارتقای مدول نخست و احداث مدول دوم این تصفیه خانه با ظرفیت ۲۴ هزار متر مکعب در شبانه روز در حال اجرا است.
وی، ظرفیت مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب را ۱۲ هزار متر مکعب در شبانه روز عنوان کرد و افزود: با احداث این مدول، جمعیت زیر پوشش به ۱۲۰ هزار نفر افزایش می یابد.
برابر آمارها، حدود ۱۲ درصد آب آشامیدنی استان از آب سطحی و ۸۸ درصد از آب زیرزمینی یعنی ۷۴۰ حلقه چاه و ۳۷۳ چشمه تامین می شود، که در زمان بارندگی با کدورت آب و زمان قطع برق با خرابی پمپ ها مواجه می شویم که این چالش نشان می دهد باید بیشتر به سمت استفاده از آبهای سطحی برویم.
استان مازندران افزون بر سه هزار روستای بالای ۲۰ خانوار دارد. منابع آبی این استان از ۷۲۰ حلقه چاه، ۳۵۳ دهنه چشمه و سد با ظرفیت تولید و استحصال ۵۲۲ میلیون مترمکعب، تامین میشود.
شرکت آب و فاضلاب مازندران یک میلیون و ۱۰۲ هزار مشترک را در ۵۸ شهر و یکهزار و ۶۷۸ روستا زیرپوشش دارد.