شناسهٔ خبر: 71025834 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

رئیس جدید دانشگاه صنعتی شیراز معارفه شد

آیین تکریم و معارفه رئیس دانشگاه صنعتی شیراز امروز، ۷ بهمن‌ماه در سالن دکتر طاهری این اداره برگزار شد. در این مراسم از زحمات محمد حسین شفیعی تقدیر و محمد جواد دهقانی به عنوان رئیس دانشگاه صنعتی شیراز معارفه شد.

صاحب‌خبر -

سرپرست دانشگاه صنعتی شیراز در این مراسم بیان کرد: تقارن این مراسم تودیع و معارفه با بیستمین سالروز تأسیس دانشگاه صنعتی شیراز، فرصتی است تا به اختصار برخی دستاوردهای ارزشمند این دانشگاه را در سطح ملی و بین‌المللی مرور کنیم.

محمد جواد دهقانی با اشاره به اینکه دانشگاه صنعتی شیراز در سال ۱۳۸۳ با مجوز شورای گسترش آموزش عالی، آغاز به کار کرد، گفت: زیرساخت‌های اولیه این دانشگاه با بهره‌گیری از امکانات دانشکده صنعت الکترونیک دانشگاه شیراز و مدیریت هوشمندانه ریاست وقت به بهترین شکل پایه‌ریزی و مسیر موفقیت و ارتقا به سرعت طی شد.  

دهقانی افزود: در همان اوایل، معاونت آموزشی و پژوهشی دانشگاه به اینجانب واگذار شد و با بهره‌گیری از تجربیات ارزشمند ریاست وقت، برنامه جامع دانشگاه شامل دانشکده‌ها، گروه‌ها و رشته‌های تحصیلی در سال ۱۳۸۵ تصویب و پی‌ریزی شد. جذب اعضای هیأت علمی نیز بر اساس شاخص‌های علمی و هم‌تراز با دانشگاه‌های برتر انجام گرفت و هرم هیأت علمی به مرور با حضور نخبگان تکمیل شد.

سرپرست دانشگاه صنعتی شیراز ادامه داد: امروز، بیش از ۷۵ درصد اعضای هیأت علمی این دانشگاه در مرتبه دانشیاری و استادی قرار دارند و سرانه تولید مقالات علمی در پایگاه‌های استنادی اسکوپوس و وب آو ساینس به ۴.۵ مقاله به ازای هر عضو رسیده است. این دستاوردها، در کنار تدوین و اجرای برنامه‌های راهبردی، دانشگاه صنعتی شیراز را به جایگاهی ممتاز در سطح ملی و بین‌المللی رسانده است و اکنون این دانشگاه دارای کمیسیون دایمی، هیات امنا و هیات ممیزه مستقل است.

وی تصریح کرد: رفتارهای تعاملی در تشکیل گروه‌های آموزشی دانشگاه‌ و نیز ارتباط صمیمانه بین اعضای هیات علمی و درنتیجه هم‌افزایی و فعالیت هماهنگ افراد مثال‌زدنی است. به همین دلیل رفاقت و کار علمی و فضای آکادمیک موجود عامل اصلی رشد و ارتقای دانشگاه هست. تدوین چند برنامه راهبردی (استراتژیک پلن) و تهیه راهبردهای کلان و به ویژه اعتقاد به پیاده‌سازی این راهبردها توسط همه مدیریت‌ها باعث دستیابی به اهداف کلان در سطح ملی و بین‌المللی شده است.

دهقانی با اشاره به اینکه دانشگاه صنعتی شیراز دارای بالاترین درصد اشتغال دانش‌آموختگان در میان دانشگاه‌های کشور در ۱۴۰۳ است، گفت: این دانشگاه در رتبه‌بندی تایمز دانشگاه‌های جوان در دنیا در ۲۰۲۴ با کسب رتبه ۸۵ در میان ۶۲۷ دانشگاه و رتبه اول کشور جای گرفته است.

همچنین کسب رتبه ۱۱۸ در آسیا و ۶۰۰-۵۰۱ جهان(در میان ۲۰۰۰ دانشگاه) در رتبه‌بندی تایمز ۲۰۲۴ از جمله افتخارات بین‌المللی است.

وی ادامه داد. به طور کلی دانشگاه صنعتی شیراز در همه رتبه‌بندی‌های بین‌المللی از قبیل کیو اس، یو اس نیوز و شانگهای حضور و دارای رتبه است.

دهقانی اظهار کرد: توسعه فضای فیزیکی دانشگاه نیز با احداث پردیس دانشگاهی در فضایی به مساحت ۱۲۵ هکتار در صدرا از اواخر دهه ۸۰ آغاز شده است که امروز بخش‌های مهمی از دانشکده‌ها و فرهنگی آن تکمیل و در حال بهره‌برداری است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه هیچ علاقه‌ای به قبول مسئولیت، آن‌ هم در این شرایط دشوار نداشتم و تا آخرین لحظات تلاش کردم افرادی شایسته را معرفی کنم، گفت: ظاهراً شرایط پیش‌رو مرا در شرایط دشوار و دو راهی و در نهایت قبول مسئولیت دانشگاه قرار داد، هرچند فرصت‌های دیگری برای اینکار وجود داشت. یک مقایسه ساده نشان می‌دهد که برای دستیابی به شرایط سال‌های نخستین تأسیس دانشگاه و ایجاد شرایط مناسب شأن و منزلت دانشگاه به بیش از ۳ برابر اعتبار فعلی نیازمند است. لذا با این شرایط علیرغم همه تلاش‌ها هیچ قولی نمی‌توانم به شما بدهم.

دهقانی ادامه داد: باور دارم که موفقیت دانشگاه تنها با همراهی و همدلی ممکن است. بدون انسجام داخلی میان مدیران و کارکنان، مقبولیت سازمانی و افتخار به هویت سازمانی، دستیابی به اهداف بلندمدت ممکن نیست. از این رو، تلاش من بر احیای این ۳ مقوله استوار خواهد بود. همچنین، حفظ کرامت انسانی، اعتمادسازی و رعایت حقوق قانونی تمامی آحاد دانشگاهیان، از اولویت‌های اصلی مدیریت خواهد بود.

سرپرست دانشگاه صنعتی شیراز در ادامه سخنان خود به تشریح برنامه‌های پیش‌رو پرداخت و گفت: ارتقای کیفیت آموزش، توجه ویژه به توسعه دوره‌های مهارتی، ایجاد دوره‌های کوتاه‌مدت و برگزاری آموزش‌های آزاد به‌منظور توانمندسازی بیشتر دانشجویان و علاقه‌مندان، گسترش فضاهای تحقیقاتی، تشویق اساتید و دانشجویان به انجام پژوهش‌های کاربردی و مسئله‌محور، بهره‌برداری از زیرساخت‌های مناسب و استاندارد در پردیس جدید دانشگاه برای توسعه فعالیت‌های علمی از جمله این برنامه‌هاست.

وی افزود: در جهت حمایت از انجمن‌های علمی دانشجویی، تقویت و حمایت از انجمن‌های علمی دانشجویی در تمامی حوزه‌ها برای ارتقای توانمندی‌های علمی و پژوهشی دانشجویان، حمایت از فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی و ایجاد محیطی پویا، زنده و مشارکتی برای تمامی اقشار دانشگاهی به‌منظور رشد فرهنگی و اجتماعی در کنار فعالیت‌های علمی، بین‌المللی‌سازی دانشگاه، دستیابی به اهداف برنامه هفتم توسعه در زمینه بین‌المللی‌سازی، ایجاد ارتباط مؤثر با دانشگاه‌های خارجی و جذب دانشجویان بین‌المللی تلاش خواهم کرد.

دهقانی بیان کرد: از سال گذشته دبیرخانه همکاری‌های علمی ایران- عمان در این دانشگاه ایجاد شده و مجوز شورای گسترس آموزش عالی در ایجاد شاخه دانشگاه صنعتی شیراز با مشارکت طرف عمانی در مسقط در جریان است، لذا مجوز ایجاد دوره مشترک با دانشگاه ملی عمان اخذ آن در حال راه اندازی است و نیز موافقت ایجاد پردیس بین‌الملل در کیش با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دانشگاه ملی عمان و دانشگاه صنعتی شیراز اخذ و در حال راه‌اندازی است.

وی افزود: در چند سال اخیر همکاری‌هایی علمی با برخی دانشگاه‌های معتبر اروپا در قالب بورس اراسموس و به صورت‌های مختلف در جریان است. در هفته گذشته، دانشگاه صنعتی شیراز در میان دانشگاه‌های منتخب کشور، در هفته علم ایران-عراق به همراه وزیر علوم شرکت کرد و بیش از ۱۰ تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه‌های معتبر عراق از جمله دانشگاه بغداد امضا شد. همچنین، این دانشگاه در نشست دانشگاه‌های برتر کشور (۱۳ دانشگاه) با حضور معاون وزیر و مدیران بورس و اعزام دانشجو شرکت کرده و راهکارهای اجرایی مواد ۹۳ و ۹۷ برنامه هفتم توسعه (افزایش دانشجویان خارجی به ۳۲۰ هزار نفر) بررسی شد.

‌سرپرست دانشگاه صنعتی شیراز با اشاره به راه‌اندازی واحد سرپرستی دانشجویان خارجی، گفت: گام‌های بزرگی در این راستا برداشته خواهد شد، همچنین حمایت از مراکز تحقیقاتی و جذب طرح‌های کلان ملی، اجرای طرح ملی احسان دانش با مشارکت وزارت آموزش‌وپرورش، دانشگاه صنعتی شیراز، ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و کانون بازنشستگان، با هدف پوشش بیش از ۳ میلیون دانش‌آموز محروم در راستای عدالت آموزشی از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی شده است.

دهقانی در پایان بیان کرد: فاز اول این طرح شامل تجهیز ۵ هزار و ۴۰۰ کلاس و ۹۷ هزار دانش‌آموز در استان سیستان و بلوچستان آغاز شده و مرحله آزمایشی آن در دی‌ماه برای ۵۰ مدرسه اجرا شد. تلاش می‌شود این طرح در دهه فجر با حضور وزیر یا رئیس‌جمهور به‌طور رسمی آغاز شود، همچنین پیگیری و اجرای طرح‌های بزرگ استانی در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی و حمایت از طرح‌های جاری در این حوزه را در دستور کار قرار خواهیم داد.

رئیس سابق دانشگاه صنعتی شیراز در ادامه این مراسم با بیان دستاوردهای یک ساله اخیر دانشگاه صنعتی شیراز بیان کرد: یک سال و چند ماه در سمت ریاست دانشگاه صنعتی شیراز در واقع امانت‌دار بودم.

محمد حسین شفیعی با اشاره به اینکه در موضوع بودجه و امور مالی در چارچوب شرع و قانون تلاش کردیم و خداوند نیز به ما برکت داد، گفت: شروع اجرای حق مسکن با ایده دولت و بودجه دانشگاه، تعمیر خوابگاه رازی، تعمیر سالن مطالعه دختران با اعتبار ۱ میلیارد ریال که در حال انجام است از دستاوردهای یک سال اخیر است.

وی ادامه داد: رفع کمبود سیستم سرمایشی و گرمایشی، پرداخت سنوات کارکنان دانشگاه صنعتی شیراز، پرداخت بدهی به اداره مالیات، پرداخت بدهی حق‌التدریس‌ها از دیگر اقدامات انجام شده طی یک سال اخیر است.

شفیعی با تأکید بر اینکه تراز مالی منفی دانشگاه صنعتی شیراز از منفی به مثبت تغییر پیدا کرده است، گفت: در این مدت کارها فرایند محور شد و پروژه عمان را دادیم؛ گره اداری پروژه ملی احسان دانش باز و کار اجرایی شد.

وی در ادامه سخنان خود افزود: پروژه استخر دانشگاه صنعتی شیراز را زنده کردیم، مهمان‌سرای مشترک با دانشگاه شیراز در تهران به سامان رسید و تفاهم نامه امضا شد؛ دوره‌های آموزشی راه اندازی شد و همچنین همه دانشجویان واجد شرایط را در خوابگاه‌های دانشگاه صنعتی شیراز اسکان دادیم.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری(مدظله) در دانشگاه صنعتی شیراز نیز در این مراسم با اشاره به اینکه برای هر چیزی دلیل و راهنمایی وجود دارد، بیان کرد: راهنمای شخص عاقل، تفکر و اندیشه است، لذا باید به سمت تعقل رفت، چرا که وجود انسان به تفکر و اندیشه متصل می‌شود.

حجت الاسلام والمسلمین محمد حسین قاسمی شیری در ادامه تصریح کرد: به دلیل نیاز بیش از پیش کشور به سازندگی و رشد و لزوم اصلاح و بهینه کردن مبانی، اهداف و کارکردهای دانشگاه‌های کشور، با تأکیدات مقام معظم رهبری (مدظله) ستاد اسلامی شدن دانشگاه‌ها در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تشکیل شد که یک سند جامع و عالی است، اگر این سند در دانشگاه اجرایی شود بسیاری از مشکلات حل می‌شود.

وی افزود: مهم است که از علم اساتید استفاده شود تا به سمت رشد و توسعه همه جانبه رفت. اساتید می‌خواهند که در جامعه تکریم شوند و قدر آن‌ها دانسته شود. در واقع باید جایگاه اساتید به گونه‌ای باشد که مشکلات اقتصادی به حداقل برسد.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری(مدظله) در دانشگاه صنعتی شیراز افزود: وقتی استاد دغدغه معیشتی نداشته باشد به صورت بهتری کارهای تحقیقی و پژوهش‌های خود را انجام می‌دهد.

قاسمی شیری با تأکید بر اینکه دانشگاه پیشانی رشد جامعه است، گفت: اگر مقام استاد تکریم شود، جامعه به سمت پیشرفت و توسعه خواهد رفت و در این راستا سند دانشگاه اسلامی باید در بین جامعه دانشگاهی اجرا شود چرا که با استفاده از این اسناد بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.

انتهای پیام