به گزارش خبرگزاری صداوسیمای کرمان، این رزمایش با همکاری دانشگاه علوم پزشکی بم، پدافند غیر عامل استان کرمان و دانشگاهای قطب هشت استان دانشگاه علوم پزشکی کرمان، سیرجان، رفسنجان وجیرفت درروستای خواجه عسکر برگزار شد.
دکتر صدیقی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بم گفت: هدف از برگزاری این رزمایش در زمینه بهسازی زمین و اموزش مردم ومقابله با پشه دردستور کار است تا آمادگی خود را در این مرحله بالا ببریم. این صرفا یک رزمایش است و خوشبختانه هیچ مورد خاصی در استان کرمان و شرق استان مشاهده نشده است. وی افزود:این پشه چند استان کشور را در بر گرفته و پیشگیری باید انجام شود وهمکاری بین بخشی و بین سازمانی ضروری است.
کریمی مدیر عامل پدافند غیر عامل استان کرمان هم گفت: شرق و جنوب استان کرمان احتمال درگیری و تهاجم پشه آئدس بیشتر میباشد واحتمال ان وجود دارد وامروز در میدان عمل راهکارهای مبارزه با این پشه را انجام دادیم.
آئدس نام پشهای است که تحت عنوان ببر آسیایی نیز شناخته میشود و بیشتر در مناطق استوایی جهان بهویژه آسیای جنوب شرقی دیده شده است.
نیش پشه آئدس منجر به تب دنگی یا استخوانشکن میشود و کسی که مورد گزش این پشه قرار گیرد، پس از گذشت چند روز از علائم سطحی، احساس بهبود موقت میکند و سپس به صورت ناگهان دچار کما و حتی مرگ خواهد شد.
پشههای آئدس از نظر ظاهری متمایز هستند، زیرا علائم سیاه و سفید قابل توجهی روی بدن و پاهای خود دارند. برخلاف اکثر پشههای دیگر، آنها فعال هستند و فقط در طول روز نیش میزنند.