رحیم شوقی امروز، ۷ بهمن ماه در نشست خبری برگزاری اختتامیه جشنواره فرهنگی و هنری «شهر من رشت» که به مناسبت گرامیداشت روز رشت در حال برگزاری است، با بیان اینکه وزن و جایگاه شهر رشت برای نخبگان و فرهیختگان و اهالی علم و هنر و ادب شناخته شده است، اظهار کرد: یکی از وظایف نخبگان، نشان دادن این جایگاه و معرفی این وزن به سایر شهروندان و هموطنان در اقصی نقاط کشور است.
وی با اشاره به نگاه متفاوت مردم سایر استان ها به گیلان و شهر رشت، افزود: رشت را با تاریخ ارزشمند و شخصیت های بزرگ علم و فرهنگی آن می شناسند و هنرمندان سینما و تئاتر و نقاشی و موسیقی رشت در کشور زبانزد هستند.
شهردار رشت با بیان اینکه شخصیت های بزرگ و استعدادهای کم نظیری هم اکنون در حال زیستن در این شهر هستند، بیان کرد: جشنواره «شهر من رشت» فرصت مناسبی است تا هنرمندان شاخص رشت برای معرفی این شهر پای کار بیایند.
شوقی «شهر من رشت» را دورهمی اصحاب هنر دانست و تاکید کرد: قطعا خروجی این جشنواره منجر به ارتقای فرهنگ شهر و تولید و ثبت آثار و تصاویر فاخر خواهد شد.
وی ضمن قدردانی از اعضای شورای شهر رشت جهت اهتمام نسبت به ارتقای جایگاه فرهنگ و هنر این شهر، خاطرنشان کرد: شهرداری و شورا پای ثابت برنامه های فرهنگی شهر هستند.
محمدحسین واثق کارگرنیا، رئیس شورای شهر رشت نیز، یکی از بخش های جشنواره «شهر من رشت» را با محوریت طنز دانست و متذکر شد: امروزه طنز گیلکی تاثیر بالایی در جامعه دارد.
وی با اشاره به وجود تصاویر زیادی از گذشته تاریخی شهر رشت در فضاهای شخصی و اداری، بیان کرد: تصاویر گذشته اسناد هویتی شهر ما هستند و باید آنها را حفظ کنیم.
رئیس شورای شهر رشت ظرفیت شعر و ترانه را در انتقال فرهنگ بسیار بالا دانست و تاکید کرد: رشت و گیلان در حوزه شعر و موسیقی محلی بسیار غنی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
کارگرنیا به ساخت سریال تاریخی «سوجان» در گیلان اشاره کرد و گفت: بخش عمده محبوبیت این مجموعه تلویزیونی به واسطه مناظر و ترانه های زیبای استان گیلان است.
وی جشنواره «شهر من رشت» را محلی برای حضور شخصیت های بزرگ، اما ناشناخته دانست و اضافه کرد: گیلان در حوزه شعر، افراد شاخص زیادی دارد.
یاسر محجوب، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری رشت نیز، با اشاره به برگزاری جشنواره «شهر من رشت» در دو بخش، گفت: جشنواره «شعر، ترانه و خاطره نویسی» با موضوعات رشت و رشتی، شهر و شهروند و شهر خلاق و پویا به زبان فارسی و گیلکی برگزار می شود.
وی بخش ویژه طنز را با شعار تلاش برای حفظ زبان مادری دانست و بیان کرد: تاکنون آثار خوبی به جشنواره رسیده است.
رئیس سازمان فرهنگی شهرداری رشت از برگزاری جشنواره ملی عکس «دیروز، امروز» نیز خبر داد و خاطرنشان کرد: زیبایی شهری، بناهای تاریخی و فرهنگ عامه شهر رشت از جمله محورهای این جشنواره است.
وی علی پورحسن، محمداسماعیل حبیبی و فرامرز ریحان صفت را داوران جشنواره شعر، ترانه و خاطره نویسی و نادر معصومی، شهاب گلچین و کریم ملک مدنی را داوران جشنواره عکس دانست و افزود: «عکس دیروز» با هدف جمع آوری اسناد و تصاویر قدیمی برای موزه ها و گالری ها برگزار می شود؛ «عکس امروز» نیز از سال ۱۴۰۰ به بعد است و تفاوتی بین دوربین حرفه ای و موبایلی وجود ندارد.
به گزارش ایسنا، ۵۰ نفر در جشنواره «شعر، ترانه و خاطره نویسی» و ۸۰ نفر در جشنواره ملی عکس شرکت کردند.
انتهای پیام