به گزارش همشهریآنلاین، «محمد حسین رنجبران» با ارائه گزارشی از برنامههای سفر «سید عباس عراقچی» به کابل در صفحه اینستاگرامش گفت: این اولین سفر یک مقام عالیرتبه ایران از زمان روی کار آمدن طالبان در کابل است که سفری فشرده با همراهی هیات ویژه اقتصادی از ایران میباشد.
وی با اشاره به دیدار عراقچی با «امیرخان متقی» ، وزیر خارجه حکومت سرپرستی افغانستان، گفت که بحث مهاجران افغانی و لزوم ساماندهی آنها و اینکه با عزت به کشورشان برگردند در این دیدار مورد تاکید ۲ طرف بود.
رنجبران همچنین با اشاره به بحث «حقآبه ایران از هیرمند» گفت که طرف افغان تاکید داشت تمام امکانات فنیشان را بسیج کرده که آبها به سمت ایران حرکت کند و هدر نرود.
وی همچنین با اشاره به دیدار عراقچی با «ملا محمد حسن اخند» رئیسالوزرای حکومت سرپرستی افغانستان به دیگر برنامههای این سفر اشاره کرد و گفت عراقچی امروز با سرپرست وزارت دفاع، جمعی از زنان ایرانی که در افغانستان حضور دارند، اعضای شورای علمای شیعه افغانستان و وزرای کشاورزی و صنعت و معدن طالبان دیدار خواهد کرد.
به گفته رنجبران، حدود ۱۵ تاجر ایرانی در این سفر هستند و حکومت سرپرستی افغانستان در این دیدارها به شدت از سرمایهگذاری ایران در افغانستان استقبال کرده و ایران هم علاقهمند به استفاده از این فرصت است.
روایت ارگ ریاست جمهوری افغانستان از دیدار عراقچی و رئیسالوزرای دولت سرپرست
ارگ افغانستان در گزارشی از دیدار ظهر امروز «سید عباس عراقچی»، وزیر خارجه با «ملا محمدحسن آخند» رئیس الوزرای هیئت حاکمه افغانستان به مهمترین نکات مطرح شده در این دیدار پرداخت و نوشت: عراقچی در این دیدار با اشاره به روابط تاریخی، دینی و اقتصادی ایران با افغانستان گفت: خوشحالیم که پس از چهار دهه، امنیت سرتاسری در افغانستان برقرار شده است و پذیرش در سطح بالا از دیپلماتها و حفظ روابط نشاندهنده این است که ایران روابط مستحکمی با امارت اسلامی افغانستان دارد.
وزیر امور خارجه با تأکید بر اینکه ایران هیچ وقت قصد مداخله در افغانستان را نداشته است، گفت: برای حل موضوع آب، اجرای کامل توافقنامه رودخانه هلمند میان ایران و افغانستان را خواستاریم.
عراقچی گفت: امنیت و ثبات ایران به امنیت و ثبات افغانستان وابسته است و تحولات اخیر در افغانستان ما را به این نتیجه رسانده که همکاری با امارت اسلامی باید بیشتر گسترش یابد.
وی با اشاره به مشکلات پناهجویان افغان در ایران و مسئله آب گفت: این دو موضوع باید به عامل گسترش همکاریها تبدیل شوند و ایران متعهد است که بازگشت پناهجویان غیرقانونی افغان را بهطور محترمانه مدیریت کند.
محمدحسن آخند هم در این دیار ضمن خوشامدگویی به هیئت ایرانی، خواستار افزایش این سفرها برای تقویت و گسترش روابط دیپلماتیک، سیاسی و اقتصادی میان دو کشور مسلمان و برادر شد.