به گزارش خبرنگار ایرنا، قدرت اله ولدی روز یکشنبه در جلسه شورای آموزش و پرورش که در محل آموزش و پرورش بروجرد برگزار شد، با اشاره به ارتقا و پیشرفت بروجرد در استان از رتبه هفتم به سوم اظهار کرد: بروجرد معروف به شهر فرزانگان است و شایستگی این را دارد که در رتبه نخست قرار گیرد و این وظیفه آموزش و پرورش شهرستان را سنگین تر می کند.
وی افزود: مدیران آموزش و پرورش باید با تلاش، پیگیری و برنامه ریزی به جایگاه عالی دست یابد و دانش آموزان ما سهم موثری در بین برگزیدگان رتبه های برتر کنکور داشته باشند.
فرماندار بروجرد با تاکید بر اینکه ریشه و اساس تربیت و اخلاق و پیشرفت از آموزش و پرورش منشا می گیرد، بیان کرد: باید برنامه ریزی در زمینه مختلف پیشرفت دانش آموزان بروجرد به طور منظم و منسجم انجام گیرد که تضمین کننده آینده روشن دانش اموزان و فرزندان ما شود.
ولدی با تاکید بر ارتقای آموزشی با بهره گرفتن از ظرفیت ها و توان معلمان توانمند اضافه کرد: آموزش باید به سمتی پیش رود که دانش آموز در کلاس و در مجموعه آموزش و پرورش به درجه ای از توانایی و پیشرفت تحصیلی دست یابد که دیگر نیازی به هزینه خانواده ها برای کلاس ها و موسسان خصوصی نباشد.
وی با اشاره به اینکه در آموزش و پرورش نباید جناج بندی سیاسی رواج یابد، ادامه داد: در آموزش و پرورش بروجرد این آسیب وجود ندارد و این خود یک امتیاز است تا بر مبنای تعهد و تخصص بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان تمرکز شود و بدانیم که هر گونه جناح بندی سیاسی بزرگترین ضربه را به فرهنگ وارد می کند.
فرماندار بروجرد با تاکید بر اینکه دانش آموزان بروجرد باید بتوانند در بین رتبه های برتر کنکور سهم موثری داشته باشند، گفت: باید گزارشی از وضعیت پنج ساله آموزش و پرورش بروجرد در زمینه رتبه و رشته های پذیرفته شده دانش آموزان در کنکور سراسری استخراج شود تا بر مبنای آن جایگاه فعلی مورد ارزیابی قرار گیرد و پس از آن برای ارتقای جایگاه و رسیدن به جایگاهی فراتر از وضع موجود تلاش و برنامه ریزی کرد.
ولدی در خصوص مشکل بدهی آموزش و پرورش به دستگاههای خدمات رسان اضافه کرد: باید جلسه ای بین آموزش و پرورش با دستگاه های مختلف خدمات رسان در حوزه انرژی مانند آب، برق و گاز برگزار شود و موارد بررسی و رسیدگی قرار گیرد.
وی ادامه داد: آموزش و پرورش موظف به پرداخت بدهی های جاری خود در زمینه مصرف انرژی است و بدهی انباشت شده قبلی نیز در توافق با دستگاه های خدمات رسان تقسیط شود.
ثبت ۲ هزار و ۵۲۰ دانش آموز بازمانده از تحصیل در بروجرد
معاون متوسطه آموزش و پرورش شهرستان بروجرد گفت: ۲ هزار و ۵۲۰ دانش آموز بازمانده از تحصیل در مقطع متوسط دوم یعنی در رده سنی ۱۵، ۱۶ و ۱۷ سال شناسایی شده است.
محمد تقوی افزود: از این میزان، تعداد یک هزار و ۳۳ نفر دختر و یک هزار و ۴۸۷ نفر پسر هستند که از مجموع دانش آموزان بازمانده از تحصیل تعداد یک هزار و ۵۷۰ نفر شناسایی و پیگیری شده اند.
وی ادامه داد: از ۹۵۰ نفر باقی مانده آدرسی وجود ندارد و یا اینکه سابقه تحصیلی از آنها جایی ثبت نشده و تنها کد ملی از آنها موجود است.
معاون متوسطه آمورش و پرورش بروجرد در خصوص علل ترک تحصیل این افراد بیان کرد: ۲۵۲ مورد ازدواج، ۷۲۴ نفر به دلیل فقرمالی، ۸۵ نفر بر اثر مشکلات فرهنگی و ممانعت خانواده، ۳۰ نفر بدسرپرست، ۹۰ نفر عدم تمایل، کوچ عشایر و برخی دانش آموز استثنایی و تعدادی هم بر اثر مهاجرت ترک تحصیل کرده اند.
تقوی گفت: در مقطع متوسطه اول نیز تعداد ۵۴۷ نفر بازمانده از تحصیل ثبت شده که ۲۰۹ نفر دختر و ۳۳۸ نفر پسر هستند.
ثبت ۴۰۳ دانش آموز مقطع ابتدایی بازمانده از تحصیل در بروجرد
معاون ابتدایی آموزش و پرورش بروجرد گفت: تعداد ۴۰۳ دانش آموز بازمانده از تحصیل در مقطع ابتدایی در بروجرد در سامانه مرتبط ثبت شده که ۸۰ درصد آنها شناسایی شده اند.
علی صارمی با بیان اینکه ۴۳ نفر مامور پیگیری دانش آموزان بازمانده از تحصیل شده اند، گفت: از ۸۰ درصد موارد شناسایی شده تعداد ۴۷ دانش آموز جذب تحصیل شده اند.
وی ادامه داد: از مجموع ۴۰۳ دانش آموز بازمانده از تحصیل ۱۵۸ نفر دختر و ۲۴۵ نفر پسر هستند و ۳۳۴ نفر سابقه آموزشی ندارند.
معاون ابتدایی آموزش و پرورش بروجرد در خصوص علل بازماندن از تحصیل این دانش آموزان گفت: مهاجرت، وضعیت استثنایی، مشکلات مالی، عدم تمایل به تحصیل، فوت دانش آموز و یا وضعیت نامشخص فرزند بعلت طلاق والدین از جمله علل ترک تحصیل عنوان شده است.
صارمی با اشاره به مشکل حضانت فرزند افزود: در مواردی چون حضانت قانونی با پدر است، مادری که طلاق گرفته و فرزند نزد او زندگی می کند برای ثبت نام مدرسه مشکلاتی قانونی وجود دارد که برای حل آن نیازمند همکاری دادگستری هستیم.
بدهی ۴۰ میلیارد ریالی آموزش و پرورش به آبفا
مدیر شرکت آب و فاضلاب بروجرد گفت: آموزش و پرورش مبلغی معادل ۴۰ میلیارد ریال آب بها بدهکار است که این میزان بدهیاز ۱۳ سال قبل تاکنون انباشت شد.
امین بهنیا افزود: اگر هر گونه ابهامی در خصوص قبوض وجود دارد ما آمادگی رفع ابهام را داریم اما هزینه آب بها باید تدبیری برای پرداخت آن صورت گیرد.
۳۲۰ مدرسه بدهکار هزینه برق هستند
مدیر امور توزیع برق بروجرد گفت: تعداد ۳۲۰ مدرسه بدهکار برق هستند که مجموع این بدهی به ۷۵۰ میلیون تومان می رسد.
محمدعلی خسروی با اشاره به برخی معافیت های پرداخت افزود: مراکزی که الگوی مصرف را رعایت کنند از پرداخت بهای برق معاف هستند.
وی با اشاره به نقش و تاثیر آموزش در رعایت الگوی مصرف اضافه کرد: دوره های آموزشی متعددی از جمله سه دوره آموزش برای مدیران و معاونین و معلمین آموزش و پرورش برگزار کرده ایم.
مدیر امور توزیع برق بروجرد افزود: برای دانش آموزان نیز در زمینه مدیریت مصرف برق دوره های آموزشی برگزار شده و دوره های دیگری نیز برگزار می کنیم.