به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، مهریالسادات تقوی عصر امروز _یکشنبه هفتم بهمن_ در جلسه بررسی لایحه عوارض پسماند برای سال آینده اظهار کرد: ضریب تشویقی تفکیک پسماند که در فرمول محاسباتی عوارض پسماند وجود دارد، برای همه شهروندان است.
وی افزود: در صورتی که باید میان شهروندانی که تولید زباله کمی دارند و در طرح تفکیک زباله مشارکت میکنند، تفاوت قائل شویم و همه را به یک چشم نبینیم.
رئیس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر قزوین از فعال نبودن طرح تفکیک زباله در شهر قزوین گلایه و خاطرنشان کرد: در حال حاضر شهروندان نمیدانند در این حوزه باید چه کار کنند و پسماندهای بازیافتی خود را تحویل چه کسانی بدهند و این در حالی است که اپلیکیشن بهروب نیز آنچنان که باید توسط شهروندان شناختهشده نیست و تبلیغات گسترده در این زمینه را میطلبد.
تقوی با بیان اینکه افراد زیادی به در خانهها برای دریافت پسماند بازیافتی مراجعه میکنند که مردم نمیتوانند به آنها اعتماد کنند، اضافه کرد: ضرورت دارد تا شهرداری برای موضوع مهم تفکیک زباله از مبدأ برنامه مشخصی ارائه دهد و در این زمینه اطلاعرسانی و فرهنگسازی را در دستور کار قرار دهد.
وی ادامه داد: در این حوزه خواستار همکاری سایر دستگاهها مثل نیروی انتظامی و دادستانی و سایر دستگاههایی که سالهای پیش نیز همکاری خوبی داشتهاند، نیز هستیم.
فراگیر شدن طرح تفکیک زباله از مبدأ نیازمند آموزش و فرهنگسازی است
حسین صلحجو، عضو شورای اسلامی شهر قزوین نیز در این جلسه با اشاره به موضوع تفکیک زباله از مبدأ تاکید کرد: تفکیک پسماندهای تولیدی شهر از مبدأ نقش مؤثری در بازیافت زبالههای شهری، جلوگیری از انباشت آنها در طبیعت و بروز معضلات زیستمحیطی دارد.
وی اضافه کرد: تجربه شهرهای مختلف کشور نشان میدهد فرهنگسازی رکن اساسی در بازیافت و تفکیک زباله است که در کنار فراهم کردن امکانات توسط مدیریت شهری میتواند زمینه را برای تحول در حوزه مدیریت پسماند فراهم کند.
این عضو شورای اسلامی شهر قزوین بر لزوم ایجاد بستر برای تبلیغات و فرهنگسازی در این حوزه تاکید کرد و گفت: باید بسترسازیهای متنوعی در فضای مجازی و بیلبوردهای تبلیغاتی برای دعوت شهروندان به عضویت در اپلیکیشن بهروب و جمعآوری پسماندهای قابل بازیافت انجام شود.
صلحجو ادامه داد: مدیریت پسماند با اجرای طرح تفکیک زباله نقش مؤثری در بهداشت، سلامت زیست محیطی، مصرف بهینه و اشتغالزایی دارد که این موارد باید به صورت مطلوب با آموزش و فرهنگسازی برای مردم تبیین شود.