به گزارش ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین مهدی غلامعلی روز یکشنبه در نشست خبری در بندرعباس، همایش امسال را شامل چهار کارگروه تخصصی قرآن، حدیث، سیاست و بانوان برشمرد و خاطرنشان کرد: این همایش با هدف تقویت گفتمان تمدن اسلامی میان علمای شیعه و سنی، تعامل علمی میان اندیشمندان مذاهب مختلف و بررسی نظامهای سیاسی و اجتماعی اسلامی برگزار میشود.
وی همچنین از برگزاری ۴۲ نشست پیشهمایش در ۹ استان کشور خبر داد که در آنها موضوعاتی نظیر حجاب، نظامهای سیاسی و الگوهای تمدنی با حضور علما و اندیشمندان شیعه و سنی مورد بحث قرار گرفته است.
معاون پژوهش دبیرخانه شورای برنامهریزی مدارس اهل سنت، با اشاره به اینکه نخستین همایش ملی نقش مذاهب اسلامی در بازآفرینی تمدن اسلامی سال گذشته در استان گلستان برگزار شد، گفت: امسال باتوجه به ویژگی منحصربهفرد استان هرمزگان در همزیستی پیروان سه مذهب شیعه، شافعی و حنفی، این همایش را میزبانی میکند که با حضور گسترده علمای شیعه و سنی از سراسر کشور برگزار میشود.
حجت الاسلام غلامعلی همچنین از دریافت ۷۳ مقاله علمی خبر داد که ۵۷ درصد از آنها توسط پژوهشگران اهل سنت و ۴۳ درصد توسط پژوهشگران شیعه ارائه شده است.
وی بااشاره به اینکه در این همایش ملی ۷۳ پژوهشگر شیعه و سنی مشارکت دارند، گفت: چهار کتاب تخصصی نیز با محوریت موضوعات کارگروههای همایش به چاپ رسیده است که در جریان این رویداد نقد و بررسی خواهند شد.
رییس موسسه مذاهب اسلامی با تاکید بر اهمیت این رویداد، تمدن نوین اسلامی را یکی از محورهای اصلی فرمایشات رهبرمعظم انقلاب دانست و بیان کرد: تمدن اسلامی با تاکید بر معنویت و هدایت الهی، تفاوتی بنیادین با تمدنهای غربی و شرقی دارد.
وی خاطرنشان کرد: این موسسه در سال ۱۳۷۰ تاسیس شد و تاکنون کارهای علمی پژوهشی متعدد و همایش های مختلفی برگزار شده و در رویکرد جدید از سال گذشته همایشهای جدیدی برنامهریزی شده که نخستین همایش سال گذشته در استان گلستان با حضور علمای شیعه و سنی سراسر کشور برگزار شد.
هرمزگان، الگوی کمنظیر وحدت در تمدنسازی اسلامی است
مدیر مرکز اسلامی هرمزگان نیز در این نشست، هرمزگان را الگوی کمنظیر وحدت در تمدن سازی اسلامی عنوان کرد و گفت: همایش تمدن نوین اسلامی؛ تقویت فرهنگ همزیستی شیعه و سنی در هرمزگان حفظ وحدت هرمزگان، رسالتی ملی و اسلامی است.
حجتالاسلام والمسلمین آصف باصره، بر جایگاه بینظیر استان هرمزگان در ترویج فرهنگ همزیستی و برادری میان مذاهب تاکید کرد و گفت: هرمزگان بهعنوان نماد وحدت عملی شیعه و سنی، میراث معنوی ارزشمندی را در دل خود جای داده است؛ فضای زندگی مسالمتآمیز پیروان مذاهب مختلف در این استان مثالزدنی است و حتی در رفتارها و مناسبات روزمره مردم نیز این همزیستی کاملا مشهود است.
وی با اشاره به فرهنگ آمیخته و ریشهدار هرمزگان، بیان کرد: زندگی در کنار یکدیگر به دور از تنش، ازدواجهای میانمذهبی و تعاملات اجتماعی برادری، نمونهای بارز از وحدت واقعی در کشور و حتی جهان اسلام است، این فرهنگ معنوی باید حفظ و گسترش پیدا کند و به الگویی برای سایر استانها و کشورهای اسلامی تبدیل شود.
مدیر مرکز اسلامی هرمزگان خاطرنشان کرد: همایش نقش وحدت در تمدنسازی اسلامی، فرصتی است برای برجسته کردن این میراث ارزشمند و تبیین نقشی که هرمزگان میتواند در تمدنسازی نوین اسلامی ایفا کند و از اصحاب رسانه و فعالان فرهنگی انتظار میرود که تلاش کنند این فرهنگ را حفظ کرده و آن را بهخوبی انعکاس دهند.
حجتالاسلام والمسلمین باصره تاکید کرد: باید آگاه باشیم، عدهای هستند که نمیخواهند این لبخند وحدت و برادری بر چهره مردمان ما باقی بماند؛ از اینرو، هوشمندی و تلاش برای تقویت این میراث ماندگار از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی در ادامه به پیشنشستهای علمی این همایش که در نقاط مختلف کشور برگزار شده است، اشاره کرد و افزود: این نشستها به دستورکار چهار کمیسیون تخصصی این همایش ملی کمک کرده است؛ هدف این کمیسیونها، ارائه راهکارهای عملی برای ترویج و تثبیت فرهنگ وحدت و تمدنسازی اسلامی است که امیدواریم در نشست اصلی که طی روزهای آینده در استان برگزار میشود، بتوانیم به نتیجه و پیشنهادات اجرایی دست یابیم.
مدیر مرکز اسلامی اسلامی هرمزگان یادآور شد: این همایش میتواند موجی در مسیر تمدنسازی اسلامی ایجاد کند و نگاهها را به نقش ویژه استان هرمزگان در تحقق این هدف معطوف سازد؛ نشر این فرهنگ، توجه به وحدت اسلامی و الگوسازی از استان هرمزگان، گامی مهم در مسیر تحقق آرمانهای بلند اسلامی و بیانات رهبرمعظم انقلاب در تمدنسازی اسلامی است.