شناسهٔ خبر: 71021660 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

در گفت‌وگو با ایسنا اعلام شد؛

ولادت بیش از ۴۵ هزار نوزاد با درمان‌های مرکز ناباروری یزد/تخفیف‌های ویژه حتی برای فاقدین بیمه

مدیر پژوهشکده علوم تولید مثل یزد ضمن اشاره به این که تا امروز بیش از ۴۵ هزار نوزاد از طریق درمان‌های انجام‌ شده در مرکز تحقیقات باروری و ناباروری یزد به دنیا آمده‌اند، گفت: ۹۰ درصد از هزینه‌های درمان ناباروری توسط دولت و بیمه‌ها پوشش داده می‌شود و زوج‌های نابارور می‌توانند با کمترین هزینه، اقدام به درمان کنند.

صاحب‌خبر -

دکتر «علی محمد عبدلی» در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن تاکید بر این که ۳۰ درصد از علت‌های ناباروری ناشی از عوامل مردانه است، تصریح کرد: ۳۰ درصد دیگر نیز به علل مرتبط با زنان مربوط می‌شود.

وی با اشاره به این که ۲۰ درصد از علل ناباروری مربوط به هر دوجنس است، تصریح کرد: ۲۰ درصد از ناباروی  با علل نامشخص است که ‌امکان دارد به دلیل عوامل ژنتیکی، ایمونولوژیک، یا سایر عوامل محیطی باشد.

عبدلی در خصوص تأثیر عوامل اقلیمی بر ناباروری، ضمن بیان این که عوامل اقلیمی در ناباروری به ‌ویژه در مردان موثر است، تصریح کرد: در این زمینه، تأثیرات آلاینده‌ها در محیط زیست بسیار حائز اهمیت است.

مدیر پژوهشکده علوم تولید مثل یزد با اشاره به این که در استان یزد، آمار ناباروری تقریباً مشابه میانگین کشوری است، خاطرنشان کرد: در این استان ۱۰ تا ۱۵ درصد از زوج‌ها نابارور هستند که برخی منابع این آمار را تا ۲۰ درصد در سطح کشور نیز ذکر کرده‌اند.

عبدلی با اشاره به این که پایه‌گذاری درمان ناباروری در کشور در یزد از سال ۱۳۶۸ آغاز شد، گفت: نخستین نوزاد حاصل از تکنیک‌های کمک باروری به‌ روش آی‌وی‌اف در سال ۱۳۶۹ به دنیا آمد.

وی با بیان این که تا امروز، بیش از ۴۵ هزار نوزاد از طریق درمان‌های انجام‌شده در مرکز تحقیقات باروری و ناباروری یزد به دنیا آمده‌اند، اظهار کرد: بسیاری از روش‌های نوین درمان ناباروری نیز در یزد پایه‌گذاری شده‌اند.

مدیر پژوهشکده علوم تولید مثل یزد تاکید کرد: خوشبختانه در سال ۱۳۷۹، مرکز تحقیقات باروری و ناباروی یزد به عنوان قطب علمی کشور در زمینه ناباروری معرفی شد.

عبدلی تصریح کرد: پژوهشکده علوم تولیدمثل یزد دارای شش مرکز فعال است که از این تعداد، چهار مرکز مصوب وزارت بهداشت هستند و دو مرکز در حال طی مراحل قانونی هستند.

وی خاطرنشان کرد: این مراکز شامل مرکز تحقیقات باروری و ناباروری، مرکز تحقیقات سقط، مرکز تحقیقات بیولوژی سلول‌های بنیادی، مرکز علوم تحقیقات زیست‌فناوری، مرکز تحقیقات آندرولوژی و مرکز تحقیقات حفظ باروری هستند.

مدیر پژوهشکده علوم تولید مثل یزد گفت: در این مراکز، زمینه‌های مختلف درمان ناباروری شامل ناباروری زنان، ناباروری مردان، سلامت جنسی، درمان‌های ژنتیکی، ایمونولوژیک، روان‌پزشکی، غدد و متابولیسم و تغذیه پیگیری می‌شود.

عبدلی گفت: پژوهشکده علوم تولیدمثل یزد علاوه بر خدمات درمانی، دوره‌های فلوشیپ ناباروری زنان، فلوشیپ آندرولوژی و دوره‌های دکتری تخصصی بیولوژی تولیدمثل را برگزار می‌کند.

وی با اشاره به این که بسیاری از فارغ‌التحصیلان این دوره‌ها هم‌اکنون در سراسر کشور در حال فعالیت هستند، اظهار کرد: این مرکز تا به امروز با توجه به درمان‌هایی که ارائه می‌شود، ۳۰ درصد از زوج‌ها را بهبودی بخشیده است که این آمار به ‌طور کلی و با توجه به آماری جهانی رضایت بخش است.

مدیر پژوهشکده علوم تولید مثل یزد ضمن اشاره به این که در زمینه درمان ناباروری، آگاهی عمومی از روش‌های درمانی موجود  پایین است، گفت: با این حال، این نکته که یزد به‌ عنوان قطب‌علمی کشور در زمینه ناباروری و تولید مثل شناخته می‌شود و بسیاری مشکلات مربوط به  ناباروری ‌در این پژوهشکده قابل ‌درمان است، در کشور مشخص و آشکار است.

عبدلی با اشاره به این که این مرکز در سطح بین‌المللی نیز شناخته شده‌ است و مراجعان زیادی از خارج از کشور دارد، گفت: در این راستا، پژوهشکده علوم تولیدمثل یزد حمایت‌های دولتی و خیریه‌ای را دریافت می‌کند.

وی با بیان این که ۹۰ درصد از هزینه‌های درمان ناباروری توسط دولت و بیمه‌ها پوشش داده می‌شود، گفت: کسانی که بیمه ندارند نیز می‌توانند تحت پوشش قرار بگیرند و از تخفیف‌های ویژه بهره‌مند شوند.

مدیر پژوهشکده علوم تولید مثل یزد خاطرنشان کرد: با این شرایط، در پژوهشکده علوم تولیدمثل یزد کمترین هزینه برای درمان ناباروری دریافت می‌شود و در صورت نیاز به اخذ وام، مکاتبات لازم با بانک‌ها انجام می‌شود.

عبدلی با اشاره به این که دیدگاه عمومی مردم یزد نسبت به درمان ناباروری، مانند مردم سایر نقاط کشور، روز به روز در حال بهبود است، اظهار کرد: مردم به اهمیت فرزندآوری توجه بیشتری دارند و برای رسیدگی به مشکلات ناباروری، بدون ترس از قضاوت یا انتقاد، به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند.

وی با اشاره به این که در راستای افزایش آگاهی عمومی تا به امروز، کارهای زیادی انجام شده است، گفت: موضوع فرزندآوری و درمان ناباروری نیازمند توجه بیشتری است و افراد باید در صورت مواجهه با مشکل ناباروری، بدون ترس از قضاوت‌های اجتماعی، برای درمان اقدام کنند.

مدیر پژوهشکده علوم تولید مثل یزد گفت: یکی از راه‌های پیشگیری از ناباروری، ازدواج در سنین پایین‌تر و تکوین خانواده‌ها در سنین مناسب است که می‌بایست مورد توجه قرار گیرد.

عبدلی در پایان اظهار کرد: در یزد، با وجود درمان‌های پیشرفته و در دسترس، همچنان زوج‌های ناباروری وجود دارند که نیازمند درمان هستند و باید هرچه زودتر برای دریافت درمان اقدام کنند.

انتهای پیام