شناسهٔ خبر: 71021200 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه: طرح‌های پیشگیرانه موادمخدر باید از مدارس و دانشگاه‌ها آغاز شود

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه درباره برنامه تدوین شده درباره طرح ملی پیشگیری فرهنگی در حوزه موادمخدر گفت: این طرح باید ابتدا از محیط‌های آموزشی یا تمام‌وقت آغاز به کار کند، زیرا در مدارس، دانشگاه‌ها و خوابگاه‌های دانشجویی به دلیل داشتن نظارت مستمر، راحت‌تر می‌توان برنامه‌های فرهنگی و پیشگیرانه را اجرا کرد.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

اولین نشست کمیته ملی فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر با ریاست معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه برگزار شد.

اصغر جهانگیر در ابتدای این نشست، ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت قضات عالی رتبه و شجاع دستگاه قضایی برنامه‌های تدوین شده در این کمیته را کارآمد دانست.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: نگاهمان به برنامه‌ها باید واقع‌بینانه و با توجه به شرایط موجود باشد، یعنی واقعیت‌های موجود را درک و امکانات، بودجه، زیرساخت‌ها، شرایط سخت‌افزاری و نرم‌افزاری و نیروی انسانی را کاملا سنجیده و بر اساس آن برنامه‌ریزی کنیم نه بر اساس آمال و آرزو‌هایی که داریم.

جهانگیر درباره برنامه تدوین شده درباره طرح ملی پیشگیری فرهنگی در حوزه مواد مخدر اظهار کرد: این طرح باید ابتدا از محیط‌های آموزشی یا تمام‌وقت آغاز به کار کند، زیرا در محیط‌هایی مانند مدارس، دانشگاه‌ها و خوابگاه‌های دانشجویی به دلیل داشتن نظارت مستمر و ماندگاری، راحت‌تر می‌توان برنامه‌های فرهنگی و پیشگیرانه را اجرا کرد و در این صورت نتایج مثبتی نیز کسب می‌شود؛ پس از آن می‌توان در محیط‌های اختیاری و داوطلبانه مانند محلات و با کمک مشارکت مردم طرح و برنامه‌ها را پیاده‌سازی کرد.

وی علت اهمیت اجرای برنامه‌ها در مدارس، دانشگاه‌ها و خوابگاه‌های دانشجویی را تمرکز دشمن این حوزه‌ها دانست و عنوان کرد آلوده شدن یک دانشجوی تحصیلکرده و فرهیخته به مراتب آثار منفی و مخرب‌تری در پی خواهد داشت.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه به فرمایش مقام معظم رهبری در جلسه آسیب‌های اجتماعی اشاره کرد و گفت: ایشان فرمودند که «بحث اعتیاد را کسی درک می‌کند که یک فرزند دارد و همه زندگی‌اش هم همان یک فرزند است بعد می‌بیند فرزندش به مواد مخدر معتاد شده» در این صورت حاضر است همه زندگی‌اش را فدا کند تا فرزندش سالم شود، این فرق می‌کند با اینکه احساس کنیم یک درصدی را کاهش داده‌ایم و باید مانند ستاد مبارزه با مواد مخدر احساس کنیم که این بلای خانمان‌سوز به خودمان هم نزدیک شده و همه ارزش‌ها و دارایی‌هایمان را می‌سوزاند؛ اگر اینگونه به موضوع نگاه کنیم، می‌توانیم براساس واقعیات موجود ان‌شاالله با هم‌افزایی و برنامه‌ریزی و کمک به همدیگر کار‌های پیشگیرانه را به صورت دقیق، اصولی و هدفمند توسعه دهیم.

وی به اهمیت پیشگیری از اعتیاد قبل از درگیر شدن اشاره کرد و گفت: قبل از اینکه کسی وارد این مسائل شود باید اقدامات پیشگیرانه را انجام داد، زیرا اگر کسی وارد این جرگه شد با همه برنامه‌های مفصلی که دنیا برای معتادان تهیه کرده، بازگشتش به چرخه طبیعی زندگی بسیار سخت خواهد شد.

همچنین در این نشست مرتضوی، قائم‌مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، جمالو، معاون کاهش تقاضا و مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر، پورمند، رئیس امور پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، خاکی، مدیرکل دفتر حمایت از زنان و خانواده قوه قضاییه، زنگانه، مشاور فنی سازمان پزشکی قانونی و دیگر نمایندگان دستگاه‌های اجرایی به طرح نکات و بیان پیشنهاد‌های خود راجع به برنامه مذکور پرداخته و راهکار پیشنهاد دادند.

انتهای پیام/