به گزارش خبرنگار ایرنا، «عمران علیمحمدی» روز یکشنبه در دوره آموزشی آگاهیبخشی با موضوع «تبیین روشهای جایگزین قضائی» برای معاونان و مربیان پرورشی استان ایلام اظهار کرد: اجرای برنامهها و سازوکارهای پیشگیری از وقوع جرم، توسعه صلح و سازش در جامعه و توجه به داوری و میانجیگری میتواند بهعنوان راهکارهای جایگزین مورد توجه قرار گیرد.
وی تأکید کرد: دادگستری استان ایلام با توجه به اهمیت موضوع پیشگیری از وقوع جرم، در این حوزه برنامهریزی و اقدامات مناسبی انجام داده است که از جمله میتوان به احصاء ۱۰ جرم اول استان، پیگیری راهاندازی مرکز ماده ۱۶، راهاندازی کمیته پیشگیری از سرقت و … اشاره کرد.
رئیس کل دادگستری استان ایلام با تاکید بر اینکه امروزه عدالت ترمیمی در دنیا بهصورت جدی مورد توجه قرار گرفته است، گفت: عدالت ترمیمی مشارکت اجتماعی را افزایش داده و در آن طرفین تخاصم، احساس رضایت بیشتری نسبت به فرآیند رفع اختلاف دارند.
علیمحمدی اضافه کرد: باید کاری کنیم تا در جرائم واجد شرایط، با بهرهگیری از روشهای جایگزین قضائی از ارجاع پروندهها به محاکم دادگستری جلوگیری کنیم.
رئیس کل دادگستری استان ایلام افزود: داوری و میانجیگری نیز ظرفیت بسیار مناسبی است که بهسادگی و در کوتاهترین زمان ممکن اختلافات و دعاوی را حلوفصل میکند.
وی تصریح کرد: صلح و سازش، قلبها را به هم نزدیک میکند و ورودی دستگاه قضائی با فعالیتهای ارزشمند هیئتهای صلح و سازش که جمعی از بزرگان، نخبگان و متنفذین جامعه هستند، بهنحو چشمگیری کاهش پیدا کرده است.
به گزارش ایرنا، در حال حاضر تعداد ۱۵۰ شعبه شورای حل اختلاف در استان ایلام فعالیت دارند که از این تعداد ۸۴ شعبه شهری و ۶۸ شعبه هم روستایی هستند.
بیش از ۶۲ درصد پروندهها در شوراهای حل اختلاف استان به صلح و سازش منجر میشود و هیئت صلح استان در مساجد، ادارات و به تازگی نیز در پتروشیمی ایلام مستقر شده است.