ولی بهرهمند روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:این هشدار برای مناطق سردسیری کهگیلویه و بویراحمد مانند بویراحمد،مارگون و دنا صادر شده است.
وی تصریح کرد:روز گذشته هم هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد برای همه شهرستان های استان در روزهای یکشنبه و دوشنبه هشدار زرد صادر کرده بود که با تقویت این سامانه بارشی در بخش هایی از استان امروز هشدار نارنجی صادر شده است.
رییس مرکز پیشبینی اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد:بارش برف و باران ،کاهش محسوس دما، وزش باد نسبتا شدید باد از ویژگی های این سامانه بارشی است.
بهره مند خاطرنشان کرد: سیلابی شدن مسیل ها و رودخانه های فصلی، بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه ها، آبگرفتگی معابر عمومی، ریزش سنگ در جاده ها، اختلال در تردد جاده ای و تخریب سازه های موقت بر اثر وزش باد شدید از مهمترین خطرات این سامانه بارشی است.
رییس مرکز پیشبینی اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد از شهروندان خواست تا در بازه زمانی فعالیت سامانه بارشی یاد شده از توقف در حاشیه مسیلها و رودخانهها خودداری و همچنین از انجام فعالیتهای کوهنوردی پرهیز کنند.
بهره مند به عشایر هم توصیه کرد: در مدت زمان فعالیت سامانه بارشی یاد شده از چرای دام های خود در مناطق مرتفع و مسیر رودخانه ها خودداری کنند.
در هشدار سطح نارنجی پیشبینی میشود که پدیدهای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارتهای احتمالی را سبب شود و این هشدار برای آمادهباش دستگاههای مسوول به منظور مقابله با یک پدیده خسارتزا صادر میشود.
بهره مند ابراز کرد: از ابتدای پاییز امسال تا روز سوم بهمن ماه امسال ۹۹میلی متر باران در کهگیلویه و بویراحمد گزارش شده که ۵۷میلی متر کمتر از مدت مشابه پارسال است.
وی تاکید کرد:میانگین بلندمدت سالیانه باران در استان ۵۸۹ میلی متر است به عبارت بهتر ۱۶.۸درصد از بارندگی های امسال محقق شده است.
رییس مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: میزان بارش بلند مدت سالانه در ایستگاه یاسوج ۷۹۵.۴، سی سخت ۶۹۴.۴، دوگنبدان ۴۴۲، دهدشت ۵۱۲، لیکک ۴۱۲ ، مارگون۶۴۲ و منطقه امامزاده جعفر ۴۴۹میلیمتر است.
کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومترمربع، سرزمینی مرتفع و کوهستانی با اقلیم سردسیری و گرمسیری در جنوب غربی ایران قرار دارد.
این استان با ۷۲۶ هزار نفر جمعیت یک درصد مساحت کشور را در اختیار دارد