شناسهٔ خبر: 71019982 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

افزایش ۲برابری ابتلا به این بیماری در سال‌های آینده ‌

معاون بهداشت وزارت بهداشت از پیش‌بینی افزایش ۲ برابری آمار مبتلایان سرطان در سالهای آتی خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرآنلاین، علیرضا رئیسی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در وزارت بهداشت اظهار کرد: باتوجه به افزایش شیوع بیماری‌های مزمن در سطح جهان و ایران کل دنیا متحمل هرینه‌های زیادی خواهد شد و کشور ما نیز از این امر مستثنی نیست. بیماری‌های دیابت، قلبی و عروقی، کم‌تحرکی، چاقی و افزایش وزن، سرطان‌ها و... از جمله بیماری‌های مزمنی هستند که در آینده نه چندان دور هرینه‌های بسیاری به کشور تحمیل خواهند کرد بنابراین فقط توجه به سلامتی یک فرد به تنهایی مهم نیست و باید به عوامل محیطی که فرد در آن زندگی می‌کند نیز توجه داشته باشیم.

تسنیم در خبری نوشت: وی افزود: فرض کنید فردی همه دستورالعمل‌های حوزه بهداشت را انجام دهد اما زمانی که در معرض آلودگی هوا یا دود ناشی از استعمال دخانیات قرار بگیرد یا سموم باقیمانوه کشاورزی بالا باشد، فرد باز هم دچار مشکل در سلامتی می‌شود بنابراین برای تامین سلامت افراد باید همه عوامل اجتماعی موثر بر سلامت را در نظر گرفت. 

وی ادامه داد: باید میزان سواد سلامت مردم را ارتقا دهیم. سواد سلامت صرفا به معنای درس خواندن افراد نیست بلکه به معنای ایجاد یا آموزش مهارت‌هایی است که باعث تغییر رفتار در اقدامات پرخطر می‌شود. خروجی نهایی افزایش سواد سلامت، تاب‌آوری افراد جامعه دربرابر ناخوشی‌ها خواهد بود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت:استفاده از تکنولوژی‌ها در سلامت اهمیت زیادی دارد. اگر از تکنولوژی‌های جدید استفاده نکنیم حداکثر تا ۵ سال دیگر از سایر کشورها عقب می‌افتیم، البته در عین حال با گسترش تکنولوژی‌ها، ممکن است با چالش‌هایی نیز مواجه شویم از جمله اینکه اکنون با اینفودمی‌ها و موج اطلاعات غلط روبرو هستیم که افراد از فضای مجازی اطلاعات اشتباه دریافت می‌کنند. در تلاش هستیم سامانه یا سایتی برای پاسخگویی به شایعات ایجاد کنیم.

رئیسی بیان کرد: مرگ ناشی از سرطان در جهان حدود ۱۰ میلیون نفر در سال است که حدود ۲۵ سال دیگر این عدد بسیار افزایش پیدا خواهد کرد و به ۳۵ میلیون مورد سالانه جدید خواهد رسید. در کشور ما، آخرین آمار و پیمایشی که انجام شده، نشان می‌دهد که قبلا ۱۴۱ نفر در هر صد هزار نفر جمعیت، مبتلا به سرطان داشته‌ایم که این آمار اکنون به ۱۷۲ ابتلا در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت رسیده است. در زنان میزان ابتلا کمی از مردان کمتر است و در ۲۵ سال آینده در جهان ۷۷ درصد رشد بروز سرطان را شاهد خواهیم بود اما براساس پیش‌بینی‌ها آمار سرطان در کشور ما در این بازه زمانی دو برابر خواهد شد که به معنای رشد ۱۰۰ درصدی و بیشتر از جهان است.

وی توضیح داد: یکی از علل افزایش سرطان در سالهای آینده، افزایش سن امید به زندگی است زیرا سرطان در سالمندان بیشتر بروز پیدا می‌کند. مسئله دیگر محیط زندگی است، اکنون کشور ما با هوای آلوده و آلاینده هایی مواجه است که می‌تواند منجر به افزایش شیوع سرطان شود. مصرف دخانیات نیز از عواملی است که بر افزایش آمار اثرگذار خواهد بود. اگر بتوانیم عوامل خطر اصلی را کنترل کنیم احتمالا از بروز سرطان نیز جلوگیریخواهد شد

وی درباره عوامل خطر بروز سرطان بیان کرد: فشار خون، مصرف زیاد نمک و شکر، مصرف کم سبزیجات و لبنیات، استفاده از فست‌فودها، کم‌تحرکی و افزایش وزن و عوامل ژنتیکی بر بروز سرطان تاثیر دارند.

۴۷۲۳۶