شناسهٔ خبر: 71019955 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

عضو هیات علمی دانشگاه ملایر:

تولید دانه‌های روغنی، در صـرفه‌جویی ارزی کشور نقش بسزایی دارد

عضو هیأت علمی گروه تولید و ژنتیک گیاهی دانشگاه ملایر گفت: تولید دانه‌های روغنی، نقش بسزایی در صـرفه‌جویی ارزی، تسریع رونـد توسـعه اقتصـادی، امنیـت و اسـتقلال غذایی کشور ایفا می‌کند.

صاحب‌خبر -

 زهرا موحدی در گفت‌و گو با خبرنگار ایسنا، افزود: دانه‌های روغنی بعد از غلات به عنوان منبع تأمین انـرژی در تغذیه انسان مطرح بوده و به عنوان پایه و ماده اولیه تولید روغـن نبـاتی از اهمیت بسیار باﻻیی برخوردار هستند.

وی اظهارکرد: بـه واقـع، ضـریب مصـرف روغن نباتی در سبد غذایی خانوارهای ایرانی به میزانـی باﻻسـت که با قاطعیت می‌توان از این محصول به عنوان یکی از نیازهـای اساسی جامعه در حوزه غذایی نام برد.

تولید دانه‌های روغنی، در صـرفه‌جویی ارزی کشور نقش بسزایی دارد

موحدی ادامه داد: با چنین اوصـافی، حصـول هر توفیقی در افزایش ضریب تولید و تأمین هرچـه بیشـتر ایـن محصول، و به تبع آن افزایش ضریب تولیـد روغـن نبـاتی بـرای تأمین نیاز داخلی کشور، یک موفقیت ارزنـده و بـزرگ بـه شـمار می‌رود.

این مدرس دانشگاه ملایر یادآور شد: بـا وجـود حصـول دسـتاوردهای بسـیار در عرصـه‌هـای گوناگون اقتصادی و زراعی، متأسـفانه میـزان کشـت دانـه‌هـای روغنی در کشور ایران، آنچنان که باید مطلوب و مکفی بـه نظـر نمی‌رسد و باوجود افزایش ضریب تولید این محصول در طـول سالیان اخیر، همچنان شدت و میزان وابسـتگی بـه واردات بـرای تأمین نیاز داخلی باﻻست و ارز قابل توجهی، صـرف خریـد ایـن محصول می‌شود.

موحدی خاطرنشان کرد: بررسی مطالعات و تجربیات کشورهای موفق در کشت دانه‌های روغنی نشان می‌دهد که کشور ایران با توجه به اقلـیم‌هـای گوناگون و نیروی انسانی مستعد می‌توانـد ضـریب وابسـتگی بـه واردات روغن نباتی و کنجاله و دانه‌های روغنی را کـاهش داده و به حداقل برساند.

عضو هیات علمی گروه تولید و ژنتیک گیاهی دانشگاه ملایر گفت: تولید دانه‌های روغنی، نقش بسزایی در صـرفه‌جویی ارزی، تسریع رونـد توسـعه اقتصـادی، امنیـت و اسـتقلال غذایی کشور ایفا می‌کند.

وی افزود: با توجه به سازگاری بسیار باﻻی گیاهان دانـه روغنـی نظیـر گلرنگ، کنجد و کلزا بـه کـم‌آبـی و پتانسیل باﻻی این محصوﻻت بـرای کشـت و کـار در مناطق خشــک و نیمه‌خشـک می‌توان بر نقـش گیاهـان دانـه روغنـی در توسـعه پایدار مناطق روستایی تأکید داشت.

این استاد و مدرس دانشگاه ملایر بیان کرد: دانـه‌هـای روغنـی بـه عنـوان گیاهان صنعتی از کاربردهای بسیاری در تغذیه انسـان و کنجالـه آن در تغذیه دام، طیور و مصارف متعدد صنعتی برخوردار اسـت و این دامنه وسیع از مصرف در حوزه‌هـای گونـاگون، مویـد عمـق ضرورت و اهمیت این محصول خاص اسـت.

موحدی تصریح کرد: بـه واسـطه تنـوع مصرفی آن، از دانـه‌های روغنی بــه عنـوان یکــی از استراتژیک‌ترین تولیدات زراعی و کشاورزی یاد می‌شود، اهمیـت خودکفایی در این محصوﻻت به حـدی اسـت کـه مقـام معظـم رهبری در سال‌های گذشته به ایـن موضـوع تأکیـد داشـتند.

انتهای پیام