روح الله نظامی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: این اداره در سال جاری، ۲۴۲ میلیارد ریال تسهیلات کمبهره را برای حمایت از ۱۵۷ نفر از عشایر تخصیص داده است.
وی افزود: از این میزان، تاکنون ۱۳۴ میلیارد ریال به ۸۹ نفر پرداخت شده و پرونده سایر متقاضیان به بانک ارسال شده و در حال تکمیل است.
رییس اداره امور عشایر استان مرکزی یادآور شد: این تسهیلات با هدف ایجاد و تثبیت اشتغال، در بخشهایی نظیر احداث جایگاههای دام، ساخت انبار علوفه، توسعه صنایع دستی و ایجاد کارگاههای فرآوری اختصاص یافته است.
وی گفت: این اقدامات علاوه بر بهبود معیشت عشایر، گامی در جهت پایداری تولید و حمایت از اقتصاد روستایی به شمار میرود.
بهبود زیرساختهای جادهای مناطق عشایری
وی خاطر نشان کرد: در حوزه زیرساختهای جادهای، امسال ۶.۵ کیلومتر از راههای دسترسی عشایر استان آسفالت شده است.
نظامی یادآور شد: از این میزان، سه ونیم کیلومتر در شهرستان ساوه و سه کیلومتر در شهرستان زرندیه قرار داشته و همچنین ۶ کیلومتر دیگر نیز در دست اقدام است.
وی گفت: امسال برای بهبود خدمات عمومی در مناطق عشایری، ۲۳۰ میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافته است که تمام این اعتبار برای آسفالتریزی راههای دسترسی در شهرستانهای ساوه و زرندیه ابلاغ و در حال هزینه است.
رییس اداره امور عشایر استان مرکزی یادآور شد: برای تسهیل تولید و حمایت از معیشت عشایر، امسال ۲۸۰ هزار لیتر سوخت، حدود ۲ هزار و ۴۰۰ تن انواع نهادههای دامی و حدود ۹۰ تن آرد در بین عشایر توزیع شده است.
وی گفت: همچنین، با اجرای عملیات آبرسانی سیار، چهار هزار و ۸۰۰ مترمکعب آب به مناطق عشایری منتقل شده که این اقدامات نهتنها مشکلات تأمین نیازهای اولیه عشایر را برطرف کرده، بلکه به تقویت تولیدات دامی نیز کمک کرده است.
استان مرکزی دارای ۷۷۰ خانواده عشایر با چهار هزار نفر جمعیت است که ۹۰ درصد آنان در شهرستانهای ساوه و زرندیه مستقر هستند؛ این قشر با ۳۰۰ هزار واحد دامی سبک و سنگین ۲۵ درصد گوشت قرمز استان را تولید میکنند.