شناسهٔ خبر: 71019611 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: نورنیوز | لینک خبر

دیدار عراقچی با رئیس الوزرای حکومت سرپرستی افغانستان؛

عراقچی: برای گسترش روابط اقتصادی ایران و افغانستان اراده سیاسی وجود دارد

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: تجارت بین دوکشور ایران و افغانستان در طول چند سال گذشته افزایش داشته است، ولی بالانس نیست و بخش عمده آن مربوط به صادرات ایران به افغانستان است.

صاحب‌خبر -

نورنیوز-گروه سیاسی: «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در جریان سفر به کابل و در نشست مشترک با تجار ایران و افغانستان خطاب به تاجران ۲ کشور گفت: اراده سیاسی لازم در جمهوری اسلامی ایران وجود دارد برای این که سطح روابط اقتصادی بین ایران و افغانستان در شرایط جدید هرچه بیشتر افزایش پیدا کند و دولت وظیفه خود را برای تسهیل و پیشبرد این موضوع انجام می‌دهد.

او در ابتدای سخنان خود با اشاره به اشتراکات ۲ ملت ایران و افغانستان، گفت: ما ملت افغانستان را برادر خود می‌دانیم و در طول ۴۵ سال گذشته شریک غم‌ها و شادی‌های آن‌ها بوده‌ایم. 

عراقچی ادامه داد: در سه و نیم سال گذشته تحولات جدیدی در افغانستان شکل گرفته است، حکومت جدیدی ایجاد شده است و ما از نزدیک تحولات افغانستان را پیگیری کرده‌ایم و خوشحال هستیم که یک امنیت بسیار خوبی در افغانستان برای همه اقوام و طوایف و در همه مناطق افغانستان برقرار شده است .

وزیر خارجه ایران با بیان اینکه «شاهد یک آرامش و صلح در افغانستان هستیم و این برای ما مهم است، چراکه این به معنای صلح و آرامش در مرزهای ماست و صلح و آرامش در افغانستان بر ایران نیز تاثیر می‌گذارد»، ادامه داد : من در اینجا هستم که دوران جدیدی را از روابط ایران و افغانستان شروع کنیم.

عراقچی ادامه داد: روابط سیاسی بین ۲ کشور در هر سطح و شکلی که هست، جای خودش است و ما یک سری موضوعات و چالش‌های مشترکی داریم که باید به آن بپردازیم و با همکاری هم این چالش‌ها را حل کنیم.

او در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به دیدارهایش با مقامات حکومت سرپرستی افغانستان در جریان این سفر گفت: این سفر و  رایزنی‌های انجام شده باعث شد که یک تفاهم و درک بیشتری بین ۲ کشور به وجود آید.

این دیپلمات عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه در این دیدارها در ارتباط با اهمیت همکاری‌های اقتصادی ۲ کشور در ابعاد مختلف بحث کردیم، اظهار کرد: در این دیدارها هر ۲ طرف تاکید داشتیم که زمینه همکاری اقتصادی بین ایران و افغانستان اکنون بیش از هر زمان دیگری وجود دارد. 

او ادامه داد: در طول چند سال گذشته حجم روابط اقتصادی ۲ کشور چندین برابر شده است و یکی از علت‌های آن امنیتی است که در مرزها و افغانستان به وجود آمده است و این موضوع به سرمایه‌گذاران کمک می‌کند که در این عرصه حضور بیشتری پیدا کنند، چرا که از مؤلفه‌های مهم برای سرمایه‌گذاران، امنیت و امنیت سرمایه‌گذاری است.

عراقچی در بخشی دیگر از صحبت‌های خود با اشاره به اهمیت موضوع امنیت و توجه جدی‌تر به آن ادامه داد: همان‌طور که اشاره شد، در طول چند سال گذشته تجارت بین ۲ کشور رشد کرده است ولی این رشد بالانس نیست و حجم عمده آن صادرات ایران به افغانستان است.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: ما برای واردات از افغانستان هیچ مشکلی نداریم و هر کالایی که بازار در ایران داشته باشد، راه برای آن جهت حضور در بازار ایران باز است.

عراقچی همچنین با اشاره به صحبت رئیس اتاق بازرگانی افغانستان مبنی بر اینکه تعرفه‌های ترجیحی بین ایران و افغانستان برداشته شود، گفت: باید این موضوع در نهادهای مرتبط از جمله وزارت صنعت و معدن ایران بررسی شود و من این خواسته دوستان افغانستانی را به همکارانم در تهران منتقل می‌کنم تا آن را بررسی کنند. 

وزیر امور خارحه با اشاره به بحث صادرات مجدد گفت: دوستان ما در افغانستان می‌توانند روی این موضوع در بحث تجارت با ایران فکر کنند.

عراقچی همچنین با اشاره به موضوع مهاجران افغانستانی در ایران اظهار کرد : طبق برآورد ما، مهاجران افغانستانی در ایران سالانه سه میلیارد دلار پول به افغانستان برمی‌گرداند که این موضوع به نوعی صادرات خدمات است و می‌توان این موضوع را در بالانس تجارت ۲ کشور در نظر گرفت. 

عراقچی همچنین تاکید کرد: اگر قوانین در افغانستان ساده‌تر شود و امنیت بیشتری ایجاد شود، زمینه برای اجرای پروژه‌های مختلف در این کشور فراهم می‌شود.

دیدار عراقچی با شورای علمای شیعه افغانستان

وزیر خارجه ایران در دیدار جمعی از اعضای شورای علمای شیعه افغانستان در کابل، بر ضرورت تقویت الفت و دوستی بین پیروان اقوام و مذاهب مختلف در افغانستان تاکید کرد.

«سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه و در ادامه دیدارهای خود در کابل، با جمعی از اعضای شورای علمای شیعه افغانستان دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این دیدار شورای علمای شیعه افغانستان با قدردانی از میزبانی جمهوری اسلامی ایران از اتباع افغانستان در ۴۵ سال گذشته و فراهم آوردن امکانات زندگی و تحصیل تعداد زیادی از افغانستانی‌ها در مدارس و دانشگاه‌های ایران، بر اهمیت استمرار و تقویت پیوندهای مردمی بین ۲ کشور تاکید کردند.

اعضای شورای علمای شیعه افغانستان با ابراز مسرت از گسترش مراودات بین ایران و افغانستان، تقویت مناسبات دوجانبه را در راستای منافع دو ملت دانستند.

اعضای شورای علمای شیعه افغانستان همچنین با مهم توصیف‌کردن گسترش تماس‌های علمی و فرهنگی و مباحثاتی بین علمای ۲ کشور اعم از شیعه و سنی، این امر را برای ارتقای وحدت اسلامی بسیار موثر دانستند.

وزیر امور خارجه نیز در این دیدار ضمن تبیین سیاست خارجی دولت چهاردهم در رابطه با کشورهای همسایه، بر عزم جمهوری اسلامی ایران برای گسترش مناسبات با افغانستان در زمینه‌های مختلف اقتصادی و تجاری و فرهنگی تاکید کرد. 

عراقچی همچنین با اشاره به جایگاه مهم علمای شیعه و جامعه تشیع افغانستان در رشد و اعتلای علمی و فرهنگی و دینی این کشور، رابطه مودت‌آمیز و برادرانه میان اقوام و مذاهب مختلف تشکیل‌دهنده جامعه افغانستان را لازمه جامعه‌ای امن و مترقی دانست و بر ضرورت تقویت الفت و دوستی بین پیروان اقوام و مذاهب مختلف در افغانستان تاکید کرد.

کابل خواستار تبادل اطلاعات با ایران برای مقابله با تروریسم شد

وزیر دفاع ملی حکومت سرپرست افغانستان با اشاره به کوشش مستمر کابل برای مقابله با ناامنی و تروریسم، خواستار تبادل اطلاعات و هماهنگی‌های بیشتر جهت پیشگیری و مقابله با این پدیده شوم شد.

«سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که برای دیدار و گفت‌وگو با مقامات حکومت سرپرست افغانستان به کابل سفر کرده است، با مولوی «محمد یعقوب مجاهد» وزیر دفاع ملی این حکومت دیدار و گفت‌وگو کرد. 

در این دیدار دو طرف در مورد روابط افغانستان و ایران، به‌ویژه در حوزه دفاعی و امنیتی رایزنی کردند.

وزیر امور خارجه ایران با اشاره به پیوستگی امنیت کشورهای همسایه، بر اهمیت تقویت همکاری‌ها بین مراجع ذیربط ۲ کشور جهت حفظ و ارتقای امنیت در ۲ سوی مرزهای مشترک تاکید کرد. 

عراقچی همچنین با مرور برخی نگرانی‌ها و چالش‌های موجود از جمله در رابطه با قاچاق مواد مخدر و تروریسم و ترددهای غیرمجاز از مرز مشترک، مقابله موثر با این نگرانی‌ها و چالش‌ها را مستلزم همکاری و هماهنگی نزدیک بین دستگاه‌های مربوطه در ۲ کشور دانست.

وزیر دفاع ملی حکومت سرپرست افغانستان در این دیدار ضمن تقدیر از رویکرد مثبت جمهوری اسلامی ایران نسبت به مردم افغانستان از جمله میزبانی صمیمی ملت ایران از میلیون‌ها مهاجر افغانستانی در ۴۶ سال گذشته، رابطه خوب و حسنه افغانستان با ایران را بسیار ارزشمند دانست. 

او همچنین با اشاره به کوشش مستمر حکومت سرپرست افغانستان برای مقابله با ناامنی و تروریسم، خواستار تبادل اطلاعات و هماهنگی‌های بیشتر جهت پیشگیری و مقابله با این پدیده شوم شد.

وزیر دفاع حکومت سرپرست افغانستان در رابطه با امنیت مرز مشترک، اهتمام وزارت دفاع افغانستان برای تقویت امنیت مرزی از جمله از طریق بهبود و ارتقای توانمندی حرفه‌ای نیروهای مرزبانی این کشور، مساعدت در مدرنیزاسیون علائم مرزی و همکاری بیشتر با مرزبانی جمهوری اسلامی ایران را مورد تاکید قرار داد.

عراقچی: آب به موضوع همکاری ایران و افغانستان تبدیل شود

«سیدعباس عراقچی» در دیدار با «ملا حسن آخند » رئیس الوزرای حکومت سرپرست افغانستان گفت: موضوع حق آبه ایران از هیرمند و اتباع غیرقانونی ۲ موضوع مهم در روابط ایران و افغانستان است.

 عراقچی با اشاره به موضوع مهاجرین غیر قانونی در ایران، تدوین طرح جامعی برای بازگشت اتباع غیرمجاز خواستار شد.

وزیرامورخارجه کشورمان گفت: هر تبعه افغانستان که می‌خواهد ایران بیاید قانونی به ایران سفر کند.

وی افزود: مردم ایران به مدت پنج دهه میزبان مهاجران و پناهندگان افغانستانی بوده‌اند و سیاست ما بدرفتاری با مهاجرین  نیست.

وی به معاهده هیرمند و حق آبه ایران از رودخانه هیرمند اشاره کرد و گفت: موضوع آب را به جای اختلاف به موضوع همکاری تبدیل کنیم.

 عراقچی با اشاره به نگرانی مردم سیستان و بلوچستان و کم آبی در این استان بر اصلاح ساختار سدکمال خان و جلوگیری از هدر رفت آب به «گود زره »تاکید کرد و افزود : برای اصلاح ساختار سد و تامین حقآبه باید همکاری فنی داشته باشیم.

وزیر امورخارجه همچنین ضمن تاکید بر  اهمیت امنیت گفت: امنیت همه اقشار و طوایف در افغانستان شامل شیعیان افغانستان بسیار مهم است کمااینکه موضوع حفظ و اعتلای زبان فارسی نیز به عنوان یک مقوله کلیدی برای ارتباط‌های فرهنگی و تمدنی هر ۲ کشور بسیار  مهم است.

متقی: بازگشت مهاجرین افغانستانی در اولویت‌های امارت اسلامی قرار دارد

سرپرست وازرت خارجه افغانستان با قدردانی از میزبانی سخاوتمندانه مردم ایران از مهاجرین و پناهجویان افغانستانی در مدت پنج دهه، گفت که بازگشت مهاجرین در اولویت‌های امارت اسلامی قرار دارد و کوشش می‌شود با توجه به بهبود شرایط امنیتی و اقتصادی، این امر به صورت جدی‌تری پیگیری شود.

«سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که در راس یک هیات سیاسی-اقتصادی به کابل سفر کرده است، صبح امروز یکشنبه با مولوی «امیرخان متقی» وزیر امور خارجه حکومت سرپرست افغانستان دیدار کرد. 

 در این دیدار دو طرف در مورد موضوع همکاری‌های اقتصادی، وضعیت اتباع افغانستانی در ایران، مسائل آب، امنیت و مرزهای مشترک، و نیز تحولات منطقه بحث و تبادل‌نظر کردند.

 وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اشتراکات فراوان دو کشور ایران و افغانستان و ضرورت اهتمام روزافزون دو طرف نسبت به بهره‌گیری از پیوندهای دو ملت و زمینه‌های تعامل جهت تامین منافع متقابل بر مبنای اصل حسن همجواری، بر آمادگی ایران برای گسترش همکاری‌ها فیمابین دو کشور تاکید کرد.

عراقچی: ایران و افغانستان ارتباطات عمیق تاریخی دارند

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان که به‌منظور دیدار و رایزنی با مقامات حکومت سرپرستی افغانستان وارد کابل شده است، صبح امروز یکشنبه با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه افغانستان دیدار و رایزنی کرد.

در ابتدای این دیدار مولوی امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه افغانستان، ضمن خوشامدگویی به هیئت ایران، گفت: امیدواریم این دیدار سطح روابط ما و شما را ارتقا دهد.

وی ادامه داد: ایران و افغانستان دو کشور همسایه و مسلمان هستند و همیشه در غم و خوشی یکدیگر شریک هستند.

سرپرست وزارت خارجه افغانستان افزود: امیدوار هستیم سفر شما پر از ثمر باشد.

وزیر امور خارجه کشورمان نیز در دیدار با سرپرست وزارت خارجه افغانستان گفت: ایران و افغانستان دو‌کشور دوست و برادر و مسلمان هستند. ارتباطات تاریخی و فرهنگی بسیار عمیقی با یکدیگر دارند و همواره در طول تاریخ روابط خوبی داشتیم.

وی افزود: ارتباطات اقتصادی و تجاری دو کشور در سطح بسیار خوبی است و‌ امیدوارم در این سفر روابط را هرچه بیشتر در جهت منافع ملی دو کشور و دو ملت گسترش دهیم.

عراقچی گفت: انشاله ارتباطات اقتصادی و فرهنگی بیشتری ایجاد شود و روز به روز گسترش یابد.

گفتنی است؛ وزیر امور خارجه کشورمان صبح امروز در رأس هیئتی بلند پایه از فعالان حوزه اقتصادی وارد کابل شد.

عراقچی:+ایران+و+افغانستان+ارتباطات+عمیق+تاریخی+دارند