به گزارش ایرنا، جواد محمدی روز یکشنبه به مناسبت روز گمرگ و در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) مرکز همدان با بیان اینکه وزن کالاهای صادر شده در این مدت از گمرک استان ۸۳ هزار تن بوده است،افزود: عمده ترین کشورهای طرف معامله صادرات استان همدان عراق، پاکستان، افغانستان، ترکیه و روسیه است.
وی ادامه داد: در این مدت زمان از نظر وزنی ۸۱ درصد و از نظر ارزشی ۶۷ درصد تولیدات استان همدان به کشور عراق صادر شده است و پاکستان در رده بعدی قرار دارد.
مدیرکل گمرک همدان گفت: از عمده کالاهای صادراتی استان همدان به سایر نقاط می توان به شیشه، سیمان سفید، فروسیلیس، انواع کشمش، میله های فولادی، سیم مسی و صنایع دستی اشاره کرد.
وی یادآور شد: از حیث ارزش کالاهای صادر شده از گمرک همدان طی ۹ ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل یک درصد رشد داشته است.
وی با اشاره به واردات استان همدان در ۹ ماهه امسال نیز افزود: آمار واردات در این مدت به وزن حدودی هشت هزار تن و ارزش تقریبی آن نیز حدود ۲۴میلیون دلار است.
محمدی اظهار کرد: عمده اقلام وارداتی به گمرک استان شامل انواع نخ( پلی آمید و پلی استر مقاوم)، لاتکس کائو چوی و میله های گرم نورد است.
مدیرکل گمرک همدان افزود: از کشورهای طرف معامله نیز می توان به گرجستان، چین ، امارات متحده عربی و ترکیه اشاره کرد.
محمدی با اشاره به حوزه کاری این اداره کل خاطر نشان کرد: کمرگ استان در زمینه صادرات، واردات، ترانزیت داخلی و خارجی، عبور مسافرهای مقطعی از طریق فرودگاه و در زمینه خروج موقت فعالیت می کند.
به گفته وی کمرگ استان در مرکز استان و در ملایر و نهاوند فعال است که در این دو شهرستان تنها کار صادراتی انجام می شود و واردات و ترانزیت تنها در مرکز استان است.