شناسهٔ خبر: 71019215 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

زنگ خطر برای گروه‌های امدادی درپی ریاست‌جمهوری ترامپ

سازمان‌های بشردوستانه نگران هستند که سیاست‌های رئیس‌جمهور آمریکا ممکن است کار آنها را تحت تاثیر قرار داده و بر میلیون‌ها نفر در مناطق جنگ‌زده تاثیر بگذارد.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

بسیاری از گروه‌های امدادی که به‌دلیل مجموعه‌ای از بحران در سراسر جهان، از غزه گرفته تا اوکراین و سودان، فرسوده شده‌اند، اکنون با چالش دیگری دست‌وپنجه نرم می‌کنند؛ این چالش بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید است. 

ترامپ که هفته گذشته سوگند یاد کرد، گفته که به‌طور مستقیم بودجه کمک خارجی آمریکا را تعیین نمی‌کند و کنگره این کار را انجام خواهد داد. اما رئیس‌جمهور آمریکا سابقه‌ای طولانی در هدف قرار دادن بخش بودجه کمک‌های خارجی دارد.

نگرانی در میان گروه‌های امدادی

این موضوع باعث تشویش و نگرانی در میان گروه‌های امدادی می‌شود که همواره برای جمع‌آوری بودجه جهت رفع نیاز‌های اساسی جهانی در تلاش بوده‌اند. 

رئیس‌جمهور آمریکا در نخستین روز ریاست‌جمهوری خود با صدور فرمانی اجرایی مبنی بر توقف تمام کمک‌های خارجی آمریکا برای یک دوره ۹۰ روزه و در انتظار بررسی بیشتر، موجی از شوک را به میان محافل کمک‌رسانی فرستاد. او همچنین دستوری را برای خروج آمریکا از سازمان بهداشت جهانی امضا کرد و از تعلیق برنامه اسکان مجدد پناهندگان خبر داد.

در این فرمان اجرایی آمده است: صنعت و بوروکراسی کمک‌های خارجی آمریکا با منافع واشنگتن همسو نیست و در بسیاری موارد مغایر با ارزش‌های آمریکاست.

اقدام‌های اخیر ترامپ فضایی از ابهام را برای سازمان‌ها و نهاد‌های امدادی ایجاد کرده است؛ آنها نگرانند که چگونه سیاست‌های رئیس‌جمهور آمریکا ممکن است بر فعالیت‌هایشان و میلیون‌ها نفر در مناطق جنگ‌زده تاثیر بگذارد. 

امدادگران گفتند: کاهش شدید بودجه کمک‌های خارجی آمریکا می‌تواند برای نهاد‌هایی که به این بودجه متکی هستند، ویرانگر باشد.

زنگ خطر برای گروه‌های امدادی درپی ریاست‌جمهوری ترامپ

برنیس رومرو، مدیر اجرایی شورای پناهندگان نروژی آمریکا گفت: من تصور می‌کنم سازمان‌هایی که کوچک‌تر بوده و به‌شدت به کمک آمریکا وابسته هستند، ممکن است با یک بحران وجودی مواجه شوند. سازمان‌های متوسط تا بزرگ‌تر که پول زیادی از آمریکا دریافت می‌کردند، با بحران وسعت و دامنه مواجه هستند.

براساس آمارها، بودجه آمریکا برای سازمان‌های امدادی بخش کوچکی (تنها یک درصد) از کل بودجه فدرال این کشور را تشکیل می‌دهد. 

تاد پرستون، مدیر اجرایی شبکه نوسازی کمک خارجی (MFAN)، یک گروه اصلاحات دوحزبی در آمریکا، گفت: بیشتر مردم موافق هستند که هدف ما پایان دادن به نیاز به کمک خارجی آمریکا و کمک به کشور‌ها برای خوداتکایی است.

بازگشت ترامپ در دوره‌ای مهم برای گروه‌های امدادی

ترامپ در دوره نخست ۴ ساله خود صد‌ها میلیون دلار کمک به گواتمالا، هندوراس و السالوادور را مسدود کرد.

فارن‌پالیسی نوشت: حمایت سیاسی از کمک‌های خارجی به‌طور سنتی در آمریکا دوحزبی بوده است؛ به این معنی که کنگره از تحقق پیشنهاد‌های دوره نخست ترامپ برای مسدود کردن کمک‌های خارجی آمریکا جلوگیری می‌کرد؛ اما بسیاری نگرانند که این بار ممکن است متفاوت باشد.

جورج اینگرام، یکی از اعضای ارشد مرکز توسعه پایدار موسسه بروکینگز، گفت: ترامپ اعضای حزبش را بیشتر از ۸ سال پیش با خود هماهنگ کرده است. من فکر می‌کنم مخالفت‌ها با ترامپ کمتر خواهد بود.

با این حال، بازگشت ترامپ به قدرت در زمان ناپایداری در دنیای کمک‌های خارجی صورت می‌گیرد، و در حال حاضر کل بودجه حتی به میزان مورد نیاز هم نزدیک نمی‌شود. 

سازمان ملل در سال ۲۰۲۴ برآورد کرده بود که در طول سال به ۴۹ میلیارد دلار برای حمایت از ۱۸۷.۶ میلیون نفر در سراسر جهان نیاز است. اما تنها حدود یک سوم این مبلغ تا اکتبر (مهر/آبان) دریافت شده بود که به کسری ۳۲ میلیارد دلاری منجر شد. سازمان ملل همچنین گزارش کرد که کل بودجه بشردوستانه گزارش‌شده نیز در مقایسه با سال قبل ۷ درصد کاهش یافته است.

به گزارش گاردین، ۸ کشور ثروتمند ازجمله هلند، فرانسه و آلمان در سال ۲۰۲۴ میلیارد‌ها دلار بودجه کمکی خود را کاهش دادند.

زنگ خطر برای گروه‌های امدادی درپی ریاست‌جمهوری ترامپ

کارشناسان می‌گویند که این یک تصویر بسیار نگران‌کننده از نظر بودجه برای تلاش‌ها جهت کاهش فقر جهانی و کمک‌های بشردوستانه در زمانی است که این نیاز‌ها بسیار زیاد است.

به‌گفته کارشناسان، فرمان‌های اجرایی اخیر ترامپ، همراه با اظهارات متحدان نزدیکش، به نشان دادن جاه‌طلبی‌های دولت او کمک کرده است. 

یکی از این متحدان، ایلان ماسک است که ترامپ از او برای مدیریت وزارت کارآمدی دولت (DOGE) استفاده کرده است؛ ماسک به صدای برجسته‌ای در دولت دوم ترامپ تبدیل شده است. 

این سرمایه‌دار حامی ترامپ سازمان‌های غیردولتی را که از آمریکا کمک مالی دریافت می‌کنند به‌عنوان بازوی غیرقانونی دولت آمریکا توصیف می‌کند؛ در همین حال، او به‌طور علنی از انتقاد‌های تند از کمک‌های خارجی حمایت می‌کند.

به‌عنوان نمونه، ران پل، نماینده سابق ایالت تگزاس، در ماه دسامبر (آذر/دی) طی پیامی در رسانه‌های اجتماعی از وزارت کارآمدی دولت آمریکا خواست تا کمک‌های خارجی را حذف کند. ماسک نیز در پاسخ به این پیام نوشت: ران اشتباه نمی‌کند.

انتهای پیام/