شناسهٔ خبر: 71018341 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایبنا | لینک خبر

به همت نشر سخن؛

دیوان منوچهری دامغانی با ویرایش راضیه آبادیان به بازار کتاب آمد

دیوان منوچهری دامغانی با تصحیحی بر اساس شش دستنویس اصلی و شش دستنویس فرعی به قلم راضیه آبادیان منتشر شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا اَبوالنَّجم احمد بن قوس بن احمد منوچهری دامغانی (در گذشته به سال ۴۳۲ هجری) معروف به منوچهری شاعر ایرانی سدهٔ پنجم هجری اهل دامغان بود. او را شاعر طبیعت خوانده‌اند. تخلص خود را از نام نخستین ممدوح خود فلک‌المعالی منوچهر بن قابوس بن وُشمگیر پنجمین حکمران زیاری گرفته است. بازتاب عناصر طبیعی نظیر رنگ، صوت و عناصر بویایی در آثار منوچهری چشمگیر است. هرچند منوچهری اولین سراینده ایرانی نیست که از سرایندگان عرب متأثر شده، با وجود این، شاید در میان سرایندگان فارسی‌زبانِ پیش از خود یا معاصرانش هیچکس به اندازهٔ او از ادبیات عرب تأثیر نپذیرفته باشد.

این تصحیح پس از بررسی حدود ۸۰ دستنویس، براساس شش دستنویس اصلی و شش دستنویس فرعی و با استفاده از ده‌ها جنگ و جنگ‌واره انجام شده و کوشش مصحح بر آن بوده که با حفظ صورت اصیل ابیات و کنار نهادن صورت‌های آسان‌شده نسخ متاخر برای نخستین‌بار چاپی منقح و تصحیحی علمی و انتقادی از دیوان منوچهری به دست دهد.

در مقدمه به شرح حال سراینده، معرفی ممدوحان و مسائل مربوط به تصحیح متن پرداخته شده و در تعلیقات، شرح دشواری‌های ابیات و توضیح درباره جای‌ها، کسان، ممدوحان و سال سرایش اشعار و پاره‌ای از نکات مربوط به تصحیح ابیات آمده است.

انتشارات سخن اخیراً دیوان منوچهری دامغانی با تصحیح راضیه آبادیان را در ۱۱۰۷ صفحه و با قیمت ۱ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان عرضه کرده است.