شناسهٔ خبر: 71016934 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

آیین‌های عزاداری شهادت امام کاظم(ع) در بیوت مراجع تقلید قم برگزار شد

قم- ایرنا- آیین‌های عزاداری سالروز شهادت امام موسی کاظم(ع) روز یکشنبه با حضور مردم در دفاتر و بیوت مراجع عظام تقلید قم برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، این آیین ها در بیوت آیات ناصر مکارم شیرازی، عبدالله جوادی آملی، حسین نوری همدانی، سید موسی شبیری زنجانی و حسین وحید خراسانی ترتیب یافت و مداحان اهل بیت عصمت و طهارت در رثای شهادت امام کاظم(ع) نوحه سرایی کرده و سخنرانان نیز ویژگی های شخصیتی این امام همام را بیان کردند.

بنا بر این گزارش، آیین عزاداری در بیت آیت الله وحید خراسانی با سخنرانی حجت‌الاسلام سید رضا هاشمی گلپایگانی و با مداحی مداحان اهل بیت برگزار شد و نظیر این آیین صبح فردا دوشنبه نیز در بیت این مرجع تقلید برقرار خواهد بود.

هم چنین مجلس عزای شهادت جانسوز هفتمین پیشوای شیعیان با سخنرانی حجت‌ الاسلام والمسلمین سید صادق میرشفیعی و با مرثیه‌ سرایی حاج جواد هاشمی در دفتر آیت‌الله‌ سید موسی شبیری زنجانی برگزار شد.

به مناسبت شهادت امام موسی کاظم(ع) مجلس سوگواری با حضور مردم متدین شهر قم با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین سید رضا اکرمی و مداحی یکی از مدحان اهل بیت عصمت و طهارت از سوی آیت الله مکارم شیرازی در مدرسه امام امیرالمؤمنین(ع) قم ترتیب یافت.

آیین‌های عزاداری شهادت امام کاظم(ع) در بیوت مراجع تقلید قم برگزار شد

آیین‌های عزاداری شهادت امام کاظم(ع) در بیوت مراجع تقلید قم برگزار شد

مجلس عزاداری به مناسبت سالروز شهادت مظلومانه امام موسی کاظم(ع) با سخنرانی حجت الاسلام علی نظری منفرد و مداحی حاج حسن اخباری در دفتر آیت الله نوری همدانی برگزار شد.

همچنین مراسم عزاداری در بیت آیت الله جوادی آملی نیز ترتیب یافت.

حضرت موسی بن جعفر(ع) هفتمین امام شیعیان در هفتم صفر ۱۲۸ هجری قمری در ابواء‌ محلی میان مکه و مدینه دیده به جهان گشود.

پدرش امام صادق(ع) ششمین امام و پیشوای مومنان و حمیده مادر ایشان از زنان پاکدامن و درستکار بود.

امام موسی کاظم(ع) به دلیل زهد و عبادتش درمیان پیروانش به العبد الصالح مشهور شد و به خاطر داشتن حلم، بردباری و فروبردن خشم خویش به کاظم شهرت یافت. از لقب‌های دیگر ایشان می توان به «امین و صابر» اشاره کرد و کنیه های امام هفتم(ع) «ابوعلی، ابوالحسن، ابو ابراهیم، ابو اسماعیل و باب الحوائج» است.

این امام همام(ع) از چشمه دانش الهی و علم بیکران پدرش بهره‌های فراوانی برد و با آموزه‌های اسلامی و برترین صفت‌های انسانی همچون پارسایی، تقوا و بخشندگی آشنا شد و آن را توشه راه خود برای پیشوایی مسلمانان کرد.

دوره امامت موسی بن جعفر(ع) با حکومت جور خلیفه‌های بنی عباس همچون منصور دوانیقی، مهدی عباسی،‌ هادی عباسی و هارون الرشید همزمان بود. این امام معصوم با وجود تمام محدودیت‌ها و ظلم‌های حاکمان همواره تلاش خویش را برای انجام دادن رسالت سنگین امامت و هدایت مسلمانان به کار می‌بست و با تربیت ‌افرادی شایسته و ورود آنها به دستگاه حکومتی، ‌از وجود آنان در پیشبرد منافع و هدف های جامعه مسلمانان بهره می‌جست.

بیشتر عمر امام موسی کاظم(ع) در تبعید و زندان گذشت و سالیان متمادی مورد آزار و اذیت دستگاه جور بنی عباس قرار گرفت.

سرانجام هارون الرشید خلیفه ظالم عباسی، با دستور به سندی بن شاهک، امام هفتم(ع) را در ۲۵ رجب سال ۱۸۳ هجری قمری و در ۵۵ سالگی مسموم کرد و به شهادت رساند. پیکر پاک آن حضرت در مکانی به نام قریش که بعدها کاظمین نامیدند به خاک سپرده شد.