دکتر اسحاق ایلدرآبادی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: میانگین مرگ و میر نوزادان در کشور ۸.۳۸ در هزار تولد زنده است.
وی میزان مرگ نوزادان را از شاخص های اساسی در ارزیابی سلامت جامعه دانست و گفت: میزان مرگ و میر نوزادان و کودکان از معیارهای سازمان جهانی بهداشت برای بررسی شاخصهای سلامت در یک کشور است که این موضوع نشانگر اهمیت سلامت کودکان در جهان است.
ایلدرآبادی افزود: تسهیل میزان دسترسی و ارتقای کیفیت بهداشتی و درمانی بر اساس بسته خدمت، پیگیری مداوم مراقبان سلامت برای نوزادان سالم و پر خطر از عوامل اصلی ارتقا کیفیت خدمات سلامت نوزدان است.
وی ادامه داد: معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی نیز همواره تلاش کرده در کنار ارتقای توانمندی های کارکنان بهداشتی، فرهنگ سازی و آگاهی عموم جامعه را نیز در خصوص مراقبت های نوزادان افزایش دهد.
ایلدرآبادی بیماریهای نوپدید و وزن کم نوزادان را از مشکلاتی کنونی این رده سنی دانست و یادآور شد: راهاندازی کلینیک شیرخواران پرخطر راهکار مقابله به این مشکلات است تا سلامت ریه، عصب شنوایی، بینایی، گفتاری، قلب و عروق آنها بررسی شود.
معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی اسفراین تصریح کرد: یکی دیگر از مسائلی که در به خطر افتادن سلامت نوزادان نقش دارد، رشد غلط فرهنگ درمان خودسرانه است که به خانوادهها توصیه می شود از این کار غیرعلمی پرهیز کنند.
مرگومیر نوزادان یک شاخص بهداشتی است که از تقسیم تعداد مرگومیر نوزادان کمتر از یک ماه (۲۸ روز) در طول یک سال به نوزادان زنده متولد شده در همان سال به دست میآید و حاصل آن در هزار ضرب میشود.
شهرستان ۱۲۰ هزار نفری اسفراین در ۶۰ کیلومتری جنوب شرقی بجنورد قرار دارد.