یادگار احمدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه بخش صنعت از اهمیت ویژهای در اقتصاد کشور برخوردار است، افزود: استان سمنان ظرفیتهای مطلوبی در حوزه صنعت دارد و این پایه، حرکت به سمت توسعه صنایع بهرهور برنامهریزی شده است.
وی با اشاره به اینکه صنایع دانشبنیان با مصرف انرژی کمتر در زمره صنایع بهرهور قرار دارند، بیان کرد: شهرستانهای گرمسار و ایوانکی به دلیل همجواری با پایتخت شرایط خوبی برای جذب سرمایهگذار دارد.
این مسوول با تاکید بر اینکه کمبود آب و ناترازی انرژی چالش جدی برای توسعه صنایع است، ادامه داد: سرمایهگذاران را به سمت صنایع هایتک و کم آب بر سوق میدهیم و شرایط برای جذب سرمایهگذاران در این بخش آماده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان سمنان گفت: در جذب صنایع جدید باید به گونهای عمل شود تا فناوریهای برتر وارد این عرصه شوند و تاکنون اقدامهای خوبی در این مسیر انجام شده است.
احمدی با بیان اینکه توسعه شهرکهای صنعتی گرمسار و ایوانکی به مساحت ۳۰۰ هکتار برنامهریزی شده است، ابراز کرد: واحدهای تولیدی برای سرمایهگذاری در حوزه پنلهای خورشیدی و ساخت نیروگاه در بام سولهها مکلف شدند و سالانه پنج درصد از انرژی مورد نیاز خود را از طریق این نیروگاه تامین میکنند.
وی با اشاره به اینکه در نواحی و شهرکهای صنعتی استان سمنان حدود ۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات در طرح ساحت نیروگاه خورشیدی سرمایهگذاری شده است، اضافه کرد: مناطقی با هماهنگی شرکت برق منطقهای و توزیع برق جانمایی شده که از نظر اتصال به شبکه در کمترین فاصله باشد و در پنج سال آینده این ظرفیت به میزان تولید انرژی استان افزوده شود.
به گزارش ایرنا، انرژی فسیلی رو به اتمام است و بحران کمآبی در کشور از جمله شهرستان گرمسار به یک چالش جدی تبدیل شده است که اگر برای حفظ منابع موجود و مدیریت مصرف آب چاره اندیشی نشود، به طور حتم مشکلات جدیتری در آینده نزدیک گریبانگیر صنایع و آحاد مردم خواهد شد.
یکی از موضوعهایی که در چند سال اخیر به آن رسیدگی می شود، راه اندازی و نصب صفحههای خورشیدی است که در واقع به آن «نیروگاه خورشیدی» گفته می شود. نیروگاه خورشدی علاوه بر بُعد اقتصادی و درآمدزایی، نقشی موثر در کاهش بحران کمآبی و رفع کمبود انرژی برق در گرمسار دارد.
شرایط جوی شهرستان گرمسار که دارای بیشترین روزهای آفتابی سال است، بهترین ظرفیت برای اجرای طرح نیروگاههای خورشیدی ایجادکرده است که نباید از آن مغفول بود و باید از این فرصت در مسیر رشد اقتصادی و زیرساختی منطقه استفاده کرد.
طبق برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد.
سمنان که به دارالمرحمه معروف است با هشت شهرستان و مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب میشود.
این خطه از جانب شمال به استانهای خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استانهای خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استانهای تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.