شناسهٔ خبر: 71015364 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

ضرب‌وشتم در روزهای پایانی حبس و تبعید پس از آزادی؛ تداوم نقض حقوق بشر اسیران فلسطینی

رژیم صهیونیستی به روند نقض حقوق بشری اسیران فلسطینی ادامه می‌دهد؛ روندی که از روز‌های آخر حضور در زندان‌های رژیم صهیونیستی تا پس از آزادی همچنان ادامه می‌یابد.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

آزادی اسیران فلسطینی از زندان‌های رژیم صهیونیستی در چارچوب توافق آتش‌بس در حالی ادامه دارد که نقض حقوق این افراد همچنان استمرار می‌یابد.

آزاد شدن ۲ گروه از اسیران فلسطینی از زمان اجرای توافق آتش‌بس غزه در یکشنبه گذشته با شکل‌های مختلفی از نقض حقوق بشر این افراد به دست رژیم صهیونیستی همراه بوده است.

آتش‌بس یادشده به جنگ بیش از ۱۵ ماهه رژیم صهیونیستی علیه غزه پایان داد؛ آتش‌بسی که به دلیل اقدام‌های مکرر رژیم صهیونیستی برای نقض آن و تغییر در فهرست اسیران فلسطینی که باید آزاد شوند، همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

در دور نخست تبادل اسیران چه گذشت؟

دور نخست تبادل اسیران براساس توافق آتش‌بس غزه یکشنبه و دوشنبه گذشته انجام شد.

در آن دور، سه زندانی زن صهیونیست به ازای آزادی ۹۰ اسیر فلسطینی زن و کودک تحویل رژیم صهیونیستی شدند.

 

ضرب‌وشتم در روزهای پایانی حبس و تبعید پس از آزادی؛ تداوم نقض حقوق بشر  اسیران فلسطینی 

گروه دوم اسیران فلسطینی آزادشده شامل چه کسانی می‌شود؟

از میان ۲۰۰ فلسطینی که روز شنبه از زندان‌های رژیم صهیونیستی آزاد شدند تا براساس توافق آتش‌بس با زندانیان صهیونیست مبادله شوند، ۱۲۱ نفر در حال گذراندن حبس ابد و ۷۹ نفر در حال گذراندن حبس‌های طولانی بودند.

مسن‌ترین اسیر فلسطینی ۶۹ سال و جوان‌ترین آن‌ها ۱۵ سال سن دارد؛ قرار است که ۷۰ فلسطینی پس از آزادی از اراضی فلسطینی اخراج شوند.

این ۷۰ اسیر فلسطینی آزادشده پس از حضور ۴۸ ساعته در مصر به تونس، الجزایر و ترکیه می‌روند؛ این کشور‌ها با ورود اسیران آزادشده یادشده موافقت کرده‌اند.

۲۰۰ اسیر فلسطینی در دور دوم تبادل اسیران براساس توافق آتش‌بس غزه به ازای آزادشدن ۴ زندانی زن صهیونیست آزاد شدند.

سرویس زندان‌های رژیم صهیونیستی با انتشار بیانیه‌ای در روز شنبه، ششم بهمن اعلام کرد که همه ۲۰۰ اسیر فلسطینی براساس فهرست منتشرشده حماس آزاد شده‌اند.

در عین حال، کمیته بین‌المللی صلیب سرخ شنبه، ششم بهمن، ۱۲۸ اسیر فلسطینی را به غزه و کرانه باختری منتقل کرده است.

نقض‌های حقوق بشری ادامه دارند

اگرچه جنگ غزه براساس توافق آتش‌بس به‌دست‌آمده، پایان یافته است، اما روند اقدام‌های ناقض حقوق بشری رژیم صهیونیستی همچنان ادامه دارند.

تامر قرموط، استاد موسسه تحصیلات تکمیلی دوحه قطر، با اشاره به اینکه آزادی اسیران فلسطینی تسکین قابل توجه درد خانواده‌های این افراد است، گفت: تحت این روند واقعیت‌های وحشتناک اشغالگری اسرائیل ادامه دارد.

وی گفت: واقعیت تلخ اشغالگری در فلسطین همچنان ادامه دارد.

رژیم صهیونیستی علاوه بر موارد متعدد نقض آتش‌بس در غزه، به دلیل تداوم حضور اشغالگرانه خود در اراضی فلسطینی، کارزار جنایت‌کارانه‌ای را علیه کرانه باختری آغاز کرده است؛ ضمن اینکه در روند اجرای توافق‌ آتش‌بس ازجمله فرایند آزادی اسیران فلسطینی به شکل‌های مختلف حقوق بشر را نقض می‌کند.

 

ضرب‌وشتم در روزهای پایانی حبس و تبعید پس از آزادی؛ تداوم نقض حقوق بشر  اسیران فلسطینی 

تبعید اسیران فلسطینی

یکی از موارد مهم نقض حقوق اسیران فلسطینی آزادشده از زندان‌های رژیم صهیونیستی پس از آزادی، تبعید آن‌ها است.

براساس گزارش‌ها، رژیم صهیونیستی از ورود این افراد به سرزمین‌های فلسطینی ممانعت کرده و آزادی آن‌ها را مشروط به خروجشان از فلسطین اعلام کرده است.

جنبش مقاومتی فلسطینی حماس یکشنبه، هفتم بهمن اعلام کرد: اسیران فلسطینی آزادشده در چارچوب توافق آتش‌بس وارد قاهره، پایتخت مصر شدند.

القاهره‌نیوز نیز گزارشی از ورود ۲ اتوبوس حامل ۷۰ اسیر فلسطینی آزادشده به مصر منتشر کرد؛ براساس این گزارش، خانواده‌های اسیران یادشده این اتوبوس را در گذرگاه رفح دنبال می‌کردند.

خانواده‌های این اسیران می‌گفتند که اگرچه از آزادی اعضای خانواده خود از زندان‌های رژیم صهیونیستی خوشحال هستند، اما از اینکه نتوانستند پس از سال‌ها، عزیزان خود را در آغوش بگیرند و با آن‌ها کلامی صحبت کنند، اندوهگین هستند.

مشروط کردن بازگشت آوارگان فلسطینی به تکمیل روند تبادل اسیران

در حالی که توافق آتش‌بس غزه از یکشنبه گذشته اجرایی شده است، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی ادعا کرد که تا زمان تکمیل فرایند تبادل اسیران، به فلسطینی‌های آواره اجازه بازگشت به شمال غزه داده نمی‌شود.

براساس گزارش‌ها، رژیم صهیونیستی همچنان در کریدور نتساریم که از مرکز غزه می‌گذرد، حضور دارد و در نتیجه فلسطینی‌ها هنوز نمی‌توانند به شمال غزه بازگردند.

این در حالی است که صد‌ها هزار فلسطینی آواره از شمال غزه، انتظار داشتند که درپی اجرای توافق آتش‌بس به خانه و شهر خود بازگردند.

به گزارش خبرنگار الجزیره، بسیاری از آوارگان فلسطینی در حال حاضر در منطقه وادی در غزه تجمع کرده‌اند و امیدوارند بتوانند یکشنبه به سمت شمال باریکه غزه حرکت کنند.

کمک‌های بشردوستانه پشت سد بدعهدی رژیم صهیونیستی

در عین حال، گذرگاه رفح در جنوب باریکه غزه همچنان بسته مانده است؛ این امر به معنای تاخیر در ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه است.

رژیم صهیونیستی همچنان با بازشدن این گذرگاه مخالفت می‌کند؛ در نتیجه کمک‌های بشردوستانه و تجهیزات و کالاهای تجاری دیگر همچنان به غزه وارد نمی‌شوند.

 

محاصره خانه‌های اسیران فلسطینی آزادشده

ارتش رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از شادی و جشن آزادی اسیران فلسطینی ضمن صدور بیانیه‌هایی برای ممنوعیت چنین مراسمی، اقدام به محاصره خانه اسیران فلسطینی کرد.

تشدید کارزار آزارواذیت پیش از آزادی در زندان‌های رژیم صهیونیستی

اسیران فلسطینی آزادشده از زندان‌های رژیم صهیونیستی گفتند که در روز‌های منتهی به آزادی قربانی کارزار آزارواذیت شدید قرار گرفتند.

آن‌ها گفتند که در روز‌های پیش از آزادی، ضرب‌وشتم، تحقیر و بدرفتاری زندانبان‌ها به اوج رسیده بود و این موضوعی است که ضمانت‌کنندگان آتش‌بس به آن توجهی نداشته‌اند.

انتهای پیام/