شناسهٔ خبر: 71014699 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

همراه با چهل‌ویکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن ایران

قاریان و حافظان ایرانی در رقابت‌های جهانی؛ چهره‌هایی که باید بشناسید

چهل‌ویکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران، بار دیگر فرصتی برای درخشش ستارگان قرآنی از سراسر جهان فراهم کرده است. فاطمه دلیری، غزاله سهیلی‌زاده، سیدمحمد حسینی‌پور، مجتبی قدبیگی و محمد خاکپور با سابقه‌ای درخشان در عرصه مسابقات، در آستانه ثبت افتخاری بزرگ در این میدان جهانی هستند.

صاحب‌خبر -

قاریان و حافظان ایرانی در رقابت‌های جهانی؛ چهره‌هایی که باید بشناسید

به گزارش ایکنا، چهل‌و‌یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران امشب یکشنبه هفتم بهمن‌ماه با برگزاری مراسم افتتاحیه رسماً آغاز می‌شود.

از فردا شاهد رقابت قاریان، مُرَتِّلان و حافظان برجسته‌ای از گوشه و کنار دنیا هستیم، شرکت‌کنندگانی که پیش از ورود به مرحله نهاییِ این مسابقات، در رقابت مقدماتی حضور یافته و در نهایت از بین ۴۰۰ متسابق که از ۱۰۴ کشور به صورت مجازی حضور داشتند، ۵۷ مُرَتِّل، قاری و حافظ قرآن با دریافت بیشترین امتیاز موفق به حضور در مرحله نهایی شدند.

در مرحله نهایی این مسابقات ۵۷ شرکت‌کننده از ۲۷ کشور حضور دارند که از بین آنها پنج مرتل، قاری و حافظ کل قرآن کریم در دو بخش بانوان و آقایان به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران به رقابت با قاریان، حافظان و مرتلانی از دیگر کشور‌ها می‌پردازند.

ایکنا ضمن آرزوی موفقیت برای این ستاره‌های آسمان ایمان، برای آنها آرزوی توفیق داشته و آرزومند است که هر نغمه‌ای که از دلشان برمی‌خیزد، به دل‌ها بنشیند و نوری تازه به جهان ببخشد. در ادامه معرفی کوتاهی از این شرکت‌کنندگان داشته‌ایم.

فاطمه دلیری؛ نماینده دهه‌ هشتادی‌ها

فاطمه دلیری، شرکت‌کننده رشته حفظ کل قرآن کریم یکی از نمایندگان کشورمان در چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن ایران است. او نماینده نسل دهه هشتادی نیز هست، دلیری متولد ۱۳۸۳ ساکن شهر قم و در حال گذراندن تحصیلات حوزوی است.

فاطمه دلیری با کسب رتبه برتر مسابقات بین‌المللی قرآن ایران در سن بیست‌سالگی می‌تواند خود را در تاریخ این مسابقات جاودانه کند و به یکی از جوان‌ترین رتبه‌داران این مسابقات تبدیل شود.

قاریان و حافظان ایرانی در رقابت‌های جهانی؛ چهره‌هایی که باید بشناسید

دلیری در ایامی که خود را برای حضور در مهم‌ترین رقابت قرآنی زندگی آماده می‌کند، دغدغه دلبند خردسالش را نیز دارد، فرزندی که در دو سال اخیر همراه همیشگی مادر بر روی سکو‌های افتخار بوده و چندان دور از انتظار نیست که تا چند روز آینده یک بار دیگر شاهد حضور این مادر و دختر در سکوی اول مسابقات بین‌المللی قرآن ایران باشیم.

این حافظ کل قرآن از سنین کودکی به حفظ قرآن علاقه‌مند شد و با تلاش و پشتکار، کار حفظ کامل قرآن را به پایان برد. دلیری هرگاه در مسابقات حضور یافته آن عرصه را با موفقیت ترک کرده است، این حافظ کل قرآن با تلاش خود، به یکی از چهره‌های موفق در عرصه حفظ قرآن تبدیل شده و حضورش در محافل قرآنی، نشان‌دهنده تعهد و علاقه‌مندی او به ترویج فرهنگ قرآنی است.

او سال ۱۳۹۷ در مسابقات سراسری قرآن دانش‌آموزان دختر، در رشته حفظ ۲۰ جزء، رتبه اول را در پایه متوسطه اول کسب کرد. مهم‌ترین رتبه‌ای که فاطمه دلیری تاکنون کسب کرده رتبه اول مسابقات سراسری قرآن در چهل و ششمین دوره و در سال گذشته بود که در رشته حفظ کل قرآن به دست آمد. به واسطه همین موفقیت بود که به عنوان نماینده کشورمان در چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن ایران انتخاب شد.

کسب رتبه اول مسابقات دارالقرآن امام علی(ع) در سال ۱۴۰۲، رتبه اول حفظ ۲۰ جزء دانش‌آموزی، رتبه اول حفظ کل و رتبه دوم رشته ترتیل در مسابقات سپاه و کسب رتبه در مسابقات نیرو‌های مسلح و بسیج و مُدهامَتان از دیگر موفقیت‌های این حافظ کل قرآن در سال‌های گذشته بوده است.

غزاله سهیلی‌زاده؛ به دنبال کسب سه‌گانه

غزاله سهیلی‌زاده، حافظ کل قرآن، مرتل و از قاریان شناخته شده کشور ساکن شهرستان اسلامشهر است. سهیلی‌زاده سال گذشته در چهل و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم رتبه نخست رشته قرائت ترتیل را کسب کرد تا به عنوان نماینده کشورمان در چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن ایران انتخاب شود.

سهیلی‌زاده در صورتی که رتبه اول این مسابقات را کسب کند، طی سه سال متوالی سه رتبه ملی و بین‌المللی را کسب خواهد کرد و به نوعی با کسب این سه‌گانه در تاریخ مسابقات ایران ماندگار خواهد شد.

قاریان و حافظان ایرانی در رقابت‌های جهانی؛ چهره‌هایی که باید بشناسید

سهیلی‌زاده از شش‌سالگی به یادگیری قرآن علاقه‌مند شد با وجود اینکه در خانواده‌اش کسی به‌طور حرفه‌ای به تلاوت قرآن نمی‌پرداخت، او با ذوق و علاقه شخصی، تلاوت‌های پخش‌شده از تلویزیون را با دقت گوش می‌داد و تقلید می‌کرد. مادرش نیز با مشاهده این علاقه، او را در این مسیر یاری کرد.

سهیلی‌زاده در مسابقات مختلف قرآنی شرکت کرده و موفقیت‌های متعددی کسب کرده است که مهم‌ترین آنها کسب رتبه اول رشته قرائت تحقیق چهل و پنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن سازمان اوقاف و نیز کسب رتبه اول رشته قرائت ترتیل چهل و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم سازمان اوقاف در سال گذشته بوده است.

این چهره قرآنی از حدود یک سال قبل به عنوان مدیر بخش بانوان دارالقرآن امامزاده عقیل(ع) در اسلامشهر انتخاب شده و در کنار آن مشغول تحصیل در مقطع کارشناسی‌ارشد رشته روانشناسی تربیتی نیز هست.

مجتبی قدبیگی؛ نامی که با ترتیل گره خورده است

مجتبی قدبیگی نماینده کشورمان در چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن ایران و در رشته قرائت ترتیل است، در سال‌های اخیر هرجا نام ترتیل چه در زمینه آموزش و چه در زمینه رقابت آورده شده بلافاصله با نام مجتبی قدبیگی مواجه شده‌ایم و برای همین اگر بگوئیم نام این چهره قرآنی بیش از هر چیز با ترتیل گره خورده چندان بی‌راه نبوده است.

بدون شک قدبیگی یکی از برترین مرتلان کشور است، او سال گذشته رتبه نخست رشته قرائت ترتیل مسابقات سراسری قرآن کریم را کسب کرد تا امسال به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران رقابت در عرصه بین‌المللی را نیز به تجربیات خود بیفزاید.

قاریان و حافظان ایرانی در رقابت‌های جهانی؛ چهره‌هایی که باید بشناسید

قدبیگی در هفت دوره از مسابقات سراسری قرآن کریم در رشته ترتیل شرکت کرده و هر دوره هم صاحب عنوان بوده است، دو رتبه اول، یک رتبه دوم، یک رتبه چهارم و پنجم و یک رتبه هفتم از جمله این افتخارات بوده است.

اگرچه قدبیگی بیشتر با ترتیل شناخته می‌شود، اما او در عرصه تلاوت و حفظ قرآن کریم نیز فعالیت‌های زیادی داشته و موفقیت‌هایی نیز کسب کرده است. قدبیگی هم‌اینک در شهرستان شهریار و به عنوان فرهنگی فعالیت می‌کند و در کنار آن مشغول به تحصیل در مقطع دکتری در رشته علوم قرآن و حدیث است.

تدریس حفظ و ترتیل قرآن کریم در مرکز قرآنی امامزاده اسماعیل(ع) شهریار از جمله فعالیت‌های این قاری، حافظ و مرتل در زمینه آموزش قرآن کریم است.

سیدمحمد حسینی‌پور؛ کسب مدرک درجه دو تلاوت در اوج جوانی

سیدمحمد حسینی‌پور، قاری برجسته قرآن کریم و نماینده کشورمان در رشته قرائت تحقیق چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن ایران است.

او در ۲۸ اردیبهشت ۱۳۷۹ در دامغان به دنیا آمد و از همان کودکی تحت تعلیمات پدرش،  مرحوم سیدمحمود حسینی‌پور که خود از قاریان قرآن است، به یادگیری و تلاوت قرآن پرداخت.

قاریان و حافظان ایرانی در رقابت‌های جهانی؛ چهره‌هایی که باید بشناسید

حسینی‌پور تحصیلات خود را در رشته علوم قرآن و حدیث در دانشگاه تهران ادامه داده و هم‌اینک در مقطع کارشناسی‌ارشد مشغول تحصیل است. یکی از اقدمات او در دوران دانشجویی، راه‌اندازی و تأسیس مجمع قرآنیان دانشگاه تهران بوده است.

این قاری جوان در مسابقات مختلف قرآنی موفقیت‌های چشمگیری دریافت کرده است. یکی از افتخارات او کسب مدرک درجه دو قرائت در سال ۱۳۹۸ است که در سن ۱۹سالگی به دست آورد.

او همچنین در پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانش‌آموزان جهان اسلام به مقام نخست دست یافت و در چهل و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در سال ۱۴۰۲ نیز رتبه اول رشته قرائت تحقیق را از آن خود کرد.

حسینی‌پور به عنوان عضو هیأت مدیره بنیاد تازه تأسیس قرآنیان اُسوه نیز فعالیت می‌کند و در تیم ملی قاریان ممتاز جوان جمهوری اسلامی ایران هم عضویت دارد. اخیراً تلاوت‌های او در محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی و در رسانه ملی مورد توجه قرار گرفته است.

محمد خاکپور؛ بین‌المللی‌ترین چهره چهل‌ویکمین دوره

محمد خاکپور، حافظ کل قرآن کریم و نماینده کشورمان در چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن ایران است، این چهره قرآنی در سال ۱۳۷۲ در شهر مشهد متولد شد.

او از سنین کودکی به یادگیری قرآن علاقه‌مند شد و در کلاس‌های روخوانی و روان‌خوانی مهدالرضا(ع) زیر نظر آستان قدس رضوی شرکت کرد. در دوران دبیرستان، به‌صورت حرفه‌ای حفظ قرآن را آغاز کرد و در مدت سه سال موفق به حفظ کامل قرآن کریم شد.

قاریان و حافظان ایرانی در رقابت‌های جهانی؛ چهره‌هایی که باید بشناسید

خاکپور به واسطه اعزام به چند مسابقه خارج از کشور و از جمله مسابقات بین‌المللی قرآن کرواسی، سودان و اردن چهره بین‌المللی‌تری نسبت به دیگر شرکت‌کنندگان ایرانی حاضر در این مسابقات دارد.

خاکپور در مسابقات مختلف قرآنی شرکت کرده و موفقیت‌های متعددی کسب کرده است. از جمله مقام نخست مسابقات سراسری دانش‌آموزان در سال ۱۳۸۸، مقام دوم و سوم در رشته حفظ ۲۰ جزء قرآن در مسابقات سراسری سازمان اوقاف و امور خیریه در سال‌های ۱۳۸۹ و ۱۳۹۱، مقام دوم رشته حفظ کل قرآن در مسابقات سراسری سازمان اوقاف و امور خیریه در سال ۱۳۹۳ و رتبه نخست چهل و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن در سال گذشته از جمله افتخارات این حافظ مطرح کشور است.

همچنین این چهره قرآنی تا کنون در مسابقات بین‌المللی متعددی حضور یافته و رتبه‌هایی نیز به دست آورده است که از جمله آنها می‌توان به رتبه دوم رشته حفظ کل قرآن در مسابقات بین‌المللی قرآن کشور کرواسی در سال ۱۳۹۸، رتبه چهارم مسابقات بین‌المللی حفظ قرآن در کشور اردن در سال ۱۳۹۲، مقام نخست مسابقات بین‌المللی قرآن طلاب علوم دینی در سال ۱۳۹۸ و رتبه نخست دومین دوره مسابقات بین‌المللی تلاوت و حفظ قرآن کریم ویژه نمایندگان آستان‌های مقدس، زیارتگاه‌ها و بقاع متبرکه در کربلا در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد.

خاکپور دارای مدرک کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث است و با چند مؤسسه قرآنی در مشهد همکاری می‌کند. او همچنین خادم بارگاه منور رضوی است و در زمینه آموزش و ترویج قرآن کریم فعالیت دارد.

مراسم افتتاحیه چهل‌ویکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران شامگاه امروز از ساعت ۱۸:۳۰ تا ۲۱ در تالار قدس حرم مطهر رضوی برگزار و به صورت زنده از شبکه قرآن و معارف سیما پخش می‌شود.

مخاطبان ایکنا می‌توانند در پرونده ویژه خبری چهل‌ویکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران پیگیر اخبار این رویداد باشند، همچنین مطالب در کانال‌های ایکنا در شبکه‌های اجتماعی به نشانی iqnanews@ قابل مشاهده است.

انتهای پیام