اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس از سفر سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه به افغانستان در صبح یکشنبه، هفتم بهمن ۱۴۰۳ خبر داد.
وی نوشت: عازم کابل هستیم؛ سفر امروز آقای دکتر عراقچی به کابل در چارچوب سیاست همسایگی و در راستای ماموریت ذاتی وزارت امور خارجه برای پیگیری منافع ملی کشورمان از طریق تعامل و چارهاندیشی در مورد علائق و نگرانیهای مشترک است.
این سفر میتواند نقطهعطفی در بهرهگیری از پیوندهای فراوان ۲ ملت برای تامین منافع متقابل ۲ کشور باشد.
وزیر امور خارجه وارد کابل شد
سفارت ایران در افغانستان با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که وزیر امور خارجه وارد کابل، پایتخت افغانستان شد.
دیدار و رایزنی عراقچی با امیرخان متقی
امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه هیئت حاکمه افغانستان با سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه دیدار و رایزنی کرد.
وزیر امور خارجه با اشاره به اشتراکات فراوان دو کشور ایران و افغانستان و ضرورت اهتمام روزافزون دو طرف نسبت به بهرهگیری از پیوندهای دو ملت و زمینههای تعامل جهت تامین منافع متقابل بر مبنای اصل حسن همجواری، بر آمادگی ایران برای گسترش همکاریها فیمابین دو کشور تاکید کرد.
عراقچی اهمیت همکاری افغانستان برای تامین منافع دو ملت از جمله در رابطه با موضوع آب، موضوع مهاجرین افغانستانی، امنیت مرزهای مشترک را خاطرنشان کرد و بر آمادگی ایران برای تقویت مناسبات در زمینههای مختلف اقتصادی و تجاری و فرهنگی بین دو کشور تاکید کرد.
وزیر خارجه حکومت سرپرست افغانستان ضمن خوشامدگویی به وزیر امور خارجه، پیوندها و اشتراکات فراوان میان دو ملت افغانستان و ایران را مبنای محکمی برای استمرار و تقویت همکاریهای دو کشور دانست و خواستار گسترش مناسبات در همه زمینهها شد.
مولوی امیرخان متقی با قدردانی از میزبانی سخاوتمندانه مردم ایران از مهاجرین و پناهجویان افغان در مدت پنج دهه، گفت که بازگشت مهاجرین در اولویتهای امارت اسلامی قرار دارد و کوشش میشود با توجه به بهبود شرایط امنیتی و اقتصادی، این امر به صورت جدیتری پیگیری شود.
متقی در رابطه با مسائل آب بین دو کشور گفت: موضوع آب باید یک موضوع برای حفظ و ارتقای دوستی بین دو ملت باشد. افغانستان به تعهدات خود در زمینه تامین حقابههای ایران پایبند است. کل منطقه به دلیل تغییرات اقلیمی درگیر خشکسالی است و افغانستان نیز قربانی خشکسالی است و ما به دنبال این هستیم که به هر دو طرف برسیم. هیچ مانع دیگری در این رابطه وجود ندارد و تنها مربوط به افزایش بارندگی است و انتظار داریم انشاالله امسال به خوبی انجام شود.
متقی همچنین با اشاره به اهتمام افغانستان نسبت به مقوله امنیت به ویژه امنیت مرز مشترک با ایران، بر تعهد حکومت سرپرست نسبت به اتخاذ همه تدابیر لازم جهت حراست از امنیت مرز و جلوگیری و مقابله با هرگونه شرارت و تروریسم که امنیت دو کشور را به مخاطره افکند تاکید کرد.
دیدار و رایزنی عراقچی با رئیسالوزرای حکومت سرپرست افغانستان
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه که در راس یک هیات سیاسی-اقتصادی برای دیدار و گفتوگو با مقامهای حکومت سرپرست به افغانستان سفر کرده است، امروز یکشنبه ٧ بهمن ١۴٠٣ با مولوی محمد حسن آخند رئیسالوزرای حکومت سرپرست افغانستان دیدار کرد.
در این دیدار رئیسالوزرای افغانستان ضمن خوشامدگویی به وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، روابط برادرانه و دوستانه با ایران را برای این کشور بسیار مهم توصیف کرد و با اشاره به علائق و منافع مشترک بسیار بین دو ملت، خواستار استفاده از همه ظرفیتها و امکانات برای تقویت و گسترش مناسبات در تمامی زمینهها شد.
مولوی محمد حسن آخند با قدردانی از مردم ایران به خاطر میزبانی طولانیمدت مهاجران و پناهجویان افغان طی پنج دهه اخیر، از توجه جمهوری اسلامی ایران به اهمیت کمک به بازگشت محترمانه اتباع غیرمجاز تمجید کرد.
وی در رابطه با موضوع آب با تاکید بر پایبندی حاکمیت افغانستان نسبت حقابه ایران، تصریح نمود که افغانستان تامین حقابه ایران از هیرمند را یک تعهد شرعی و اخلاقی و انسانی خود میداند و حتی بدون وجود معاهده نیز خود را موظف به این امر میداند و هیچ مانعی در این رابطه وجود ندارد.
مولوی محمد حسن آخند همکاری بیشتر بین افغانستان و ایران را لازمه ارتقای امنیت در مرزها و جلوگیری از شرارت عناصر تروریستها دانست و بر آمادگی افغانستان برای تبادل اطلاعات و گسترش همکاریها در این زمینه تاکید کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان نیز با اشاره به عزم دولت چهاردهم برای پیشبرد سیاست همسایگی و حسن همجواری، سفر خود به افغانستان را در راستای تقویت تعاملات با این کشور جهت تامین منافع دو ملت و رفع نگرانیها و چالشها در موضوعات مرتبط با امنیت، آب، مهاجرت و نیز گسترش مناسبات اقتصادی و تجاری دو کشور دانست.
عراقچی موضوع امنیت را دغدغه مشترک دو کشور توصیف کرد و با تاکید بر اهمیت همکاری بیشتر برای جلوگیری و مقابله با عناصر و گروههای تروریستی، آمادگی کشورمان را در این زمینه اعلام کرد. وی همچنین تامین امنیت کلیه اقوام و طوایف در افغانستان را مهم دانسته و به ویژه بر امنیت شیعیان و فارسیزبانان تاکید کرد.
عراقچی همچنین با اشاره به میزبانی ایران از مهاجران و پناهجویان افغانستانی در طی پنج دهه گذشته، اهمیت همکاری طرف افغانستانی برای ساماندهی به این موضوع، شامل همکاری برای بازگشت اتباع غیرمجاز و ایجاد فرصتهای اشتغال و زندگی در میهن خودشان را خاطرنشان کرد و تاکید نمود که جامعه بینالمللی باید در این زمینه مساعدت کند.
دیدار وزیر امور خارجه با سرپرست وزارت دفاع حکومت سرپرستی افغانستان
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه که برای دیدار و گفتوگو با مقامات حکومت سرپرست افغانستان به کابل سفر کرده است، با مولوی محمد یعقوب مجاهد وزیر دفاع ملی این حکومت دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار دو طرف در مورد روابط افغانستان و ایران، بهویژه در حوزه دفاعی و امنیتی رایزنی کردند.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به پیوستگی امنیت کشورهای همسایه، بر اهمیت تقویت همکاریها بین مراجع ذیربط دو کشور جهت حفظ و ارتقای امنیت در دو سوی مرزهای مشترک تاکید کرد.
عراقچی همچنین با مرور برخی نگرانیها و چالشهای موجود از جمله در رابطه با قاچاق مواد مخدر و تروریسم و ترددهای غیرمجاز از مرز مشترک، مقابله موثر با این نگرانیها و چالشها را مستلزم همکاری و هماهنگی نزدیک بین دستگاههای مربوطه در دو کشور دانست.
وزیر دفاع ملی حکومت سرپرست افغانستان در این دیدار ضمن تقدیر از رویکرد مثبت جمهوری اسلامی ایران نسبت به مردم افغانستان از جمله میزبانی صمیمی ملت ایران از میلیونها مهاجر افغانستانی در ۴۶ سال گذشته، رابطه خوب و حسنه افغانستان با ایران را بسیار ارزشمند دانست.
وی همچنین با اشاره به کوشش مستمر حکومت سرپرست افغانستان برای مقابله با ناامنی و تروریسم، خواستار تبادل اطلاعات و هماهنگیهای بیشتر جهت پیشگیری و مقابله با این پدیده شوم شد.
وزیر دفاع حکومت سرپرست افغانستان در رابطه با امنیت مرز مشترک، اهتمام وزارت دفاع افغانستان برای تقویت امنیت مرزی از جمله از طریق بهبود و ارتقای توانمندی حرفهای نیروهای مرزبانی این کشور، مساعدت در مدرنیزاسیون علائم مرزی و همکاری بیشتر با مرزبانی جمهوری اسلامی ایران را مورد تاکید قرار داد.
دیدار شورای علمای شیعه افغانستان با وزیر امور خارجه
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه که برای دیدار و گفتگو با مقامهای حکومت سرپرست افغانستان به کابل سفر کرده است، شامگاه یکشنبه با جمعی از اعضای شورای علمای افغانستان دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار شورای علمای شیعه افغانستان با قدردانی از میزبانی جمهوری اسلامی ایران از اتباع افغانستان در ۴۵ سال گذشته و فراهم آوردن امکانات زندگی و تحصیل تعداد زیادی از افغانستانیها در مدارس و دانشگاههای ایران، بر اهمیت استمرار و تقویت پیوندهای مردمی بین دو کشور تاکید کردند.
اعضای شورای علمای شیعه افغانستان با ابراز مسرت از گسترش مراودات بین ایران و افغانستان، تقویت مناسبات دوجانبه را در راستای منافع دو ملت دانستند.
اعضای شورای علمای شیعه افغانستان همچنین با مهم توصیفکردن گسترش تماسهای علمی و فرهنگی و مباحثاتی بین علمای دو کشور اعم از شیعه و سنی، این امر را برای ارتقای وحدت اسلامی بسیار موثر دانستند.
وزیر امور خارجه نیز در این دیدار ضمن تبیین سیاست خارجی دولت چهاردهم در رابطه با کشورهای همسایه، بر عزم جمهوری اسلامی ایران برای گسترش مناسبات با افغانستان در زمینههای مختلف اقتصادی و تجاری و فرهنگی تاکید کرد.
عراقچی همچنین با اشاره به جایگاه مهم علمای شیعه و جامعه تشیع افغانستان در رشد و اعتلای علمی و فرهنگی و دینی این کشور، رابطه مودتآمیز و برادرانه میان اقوام و مذاهب مختلف تشکیلدهنده جامعه افغانستان را لازمه جامعهای امن و مترقی دانست و بر ضرورت تقویت الفت و دوستی بین پیروان اقوام و مذاهب مختلف در افغانستان تاکید کرد.
اهدای نشان بخش خصوصی افغانستان به وزیر امور خارجه
در نشست بخش خصوصی ایران و افغانستان در شهر کابل نشان بخش خصوصی افغانستان به سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان اهدا شد.
دیدار وزیر امور خارجه با وزیر صنعت و تجارت حکومت سرپرست افغانستان
سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه که در راس یک هیئت رسمی به کابل سفر کرده است، در ادامه رایزنیهای خود با نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت حکومت سرپرست افغانستان دیدار کرد.
در این دیدار ۲ طرف در مورد آخرین وضعیت مناسبات اقتصادی - تجاری ایران و افغانستان و راههای گسترش مراودات اقتصادی و تجاری بحث و تبادل نظر کردند.
سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان با اشاره به روابط خوب و دیرینه بین ایران و افغانستان و وجود پیوندهای تاریخی و دینی و زبانی و فرهنگی بین ۲ ملت، از میزبانی میلیونها مهاجر افغانستانی طی چند دهه اخیر توسط مردم ایران قدردانی کرد.
نورالدین عزیزی با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت روابط تجاری افغانستان و ایران، اهمیت بهبود مناسبات اقتصادی بین ۲ کشور و رفع موانع تجاری را یادآوری کرد و بر ضرورت فعالسازی بندر چابهار و ترانزیت کالا از طریق بندرعباس تاکید کرد.
وی با تشریح فرصتهای خوب سرمایهگذاری در افغانستان، تصریح کرد که وزارت صنعت و تجارت افغانستان مصمم است که راهها را برای رونق تولید و بهبود وضعیت اقتصادی و صنعتی افغانستان و نیز سرمایهگذاری شرکتهای ایرانی هموار کند.
وزیر امور خارجه نیز با تاکید بر ضرورت شناسایی و بهربرداری از فرصتهای فراوان همکاری تجاری و اقتصادی بین ۲ کشور، تصریح کرد که جمهوری اسلامی ایران از توسعه فعالیت بخشهای خصوصی ۲ کشور در حوزههای مختلف صنعتی-تولیدی، تجاری، کشاورزی، حمل و نقل و ترانزیت حمایت میکند.
در ادامه، نشست مشترک تجار و فعالان اقتصادی ایران و افغانستان به میزبانی اتاق بازرگانی افغانستان با حضور ۲ وزیر برگزار شد.
انتهای پیام/