شناسهٔ خبر: 71013330 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

موسیمانه را فقط به یک شرط اخراج کنید | این آقا گواردیولا هم باشد این کاره نیست!

پیشکسوت استقلال با اشاره به شرایط آبی‌ها در ابتدای فصل گفت: روزی که آقای نکونام بازی اول را در ابتدای فصل انجام داد، دقیقه ۹۰ شعار حیا کن، رها کن سر دادند. من کاری به جواد ندارم اما کجای دنیا یک مربی را هفته اول هو می‌کنند؟

صاحب‌خبر -

به گزارش همشهری آنلاین در شرایطی که هواداران استقلال امیدوار بودند شرایط این تیم در نیم‌فصل دوم رقابت‌های لیگ برتر تغییر کند، آبی‌ها پس از شکست برابر شمس‌آذر، در دومین دیدار در دور برگشت نیز برابر ملوان به تساوی رسیدند؛ اتفاقی که باعث شد هواداران حاضر روی سکوهای استادیوم برای اولین بار علیه پیتسو موسیمانه شعار بدهند.

علی لطیفی، ستاره سابق استقلال، ساعتی پس از این مسابقه در گفت‌وگویی با خبرنگار ما در خصوص شرایط این روزهای استقلال گفت: متاسفانه من این شرایط را پیش‌بینی کرده بودم. یکی از مشکلاتی که ما داریم، این است که همیشه از یک نفر خدا می‌سازیم و به هیچ عنوان آن شخص سیاه و سفید نمی‌بینیم و همین موضوع باعث می‌شود ما به مشکل بخوریم. آقای موسیمانه در اوج ضعف و بحران استقلال به ایران آمد و تیم را تحویل گرفت. زمانی که سرمربی در هفته پنجم یا ششم تیمی را تحویل می‌گیرد، از لحاظ روانی روی تیمش کار می‌کند. در آن مقطع اعتماد به نفس بازیکنان صفر بود، اما آقای موسیمانه آمد و گفت این بازیکنان به درد نمی‌خورند. همین باعث شد اعتماد به نفس بازیکنان زیر صفر شود.

او ادامه داد: من همان روز مصاحبه کردم و گفتم این آقا گواردیولا هم باشد، کارش را بلد نیست، چون ایشان به جای ‌کار روانی، فرار رو به جلو کرد تا بگوید اگر تیم باخت، من مقصر نیستم. برخی از هواداران در آن مقطع به من فحاشی کردند، اما با احترام به تمام هواداران، باید در نظر بگیریم که آنها احساسی عمل می‌کنند. از طرفی موسیمانه گفت من به جوان‌ها میدان می‌دهم؛ همه جای دنیا در ابتدا زمان کمی به بازیکنان جوان فرصت بازی می‌دهند اما ایشان بازیکن امید را مقابل الهلال گذاشت و با این کار هم بازیکنان را نابود و هم شخصیت تیمی را پایین آورد. در نهایت باید بگویم در این فصل در تمام سطوح، از سیستم مدیریتی تا فنی، همه چیز علیه استقلال است و خود استقلالی‌ها هم باعث این اتفاق شدند.

پیشکسوت استقلال با اشاره به شرایط آبی‌ها در ابتدای فصل گفت: روزی که آقای نکونام بازی اول را در ابتدای فصل انجام داد، دقیقه ۹۰ شعار حیا کن، رها کن سر دادند. من کاری به جواد ندارم اما کجای دنیا یک مربی را هفته اول هو می‌کنند؟ ما نباید همه چیز را روی سر یک نفر خراب کنیم. حتی همین موسیمانه که من مخالف حرکت او بودم، به تنهایی مقصر شرایط فعلی نیست. ما تمام مشکلاتی را که در دهه گذشته در سیستم معیوب مدیریتی استقلال داشتیم، این فصل سر مدیران و بازیکنان و مربیان خراب کردیم. در هر صورت خوشبختانه در این فصل یک اتفاق خوب افتاد؛ اینکه آقای دکتر تاجرنیا و آقای نظری جویباری آمدند که فضای استقلال را به خوبی می‌شناسند.

وی افرود: استقلال در یک دهه گذشته یک‌ بار قهرمان شده که آن هم با فرهاد مجیدی بود و ابر و مه و خورشید و فلک دست به دست هم دادند که استقلال قهرمان شود. اول اینکه فرهاد مجیدی با هوشمندی یک مربی ایتالیایی آورد که نماد سیستم دفاعی است. فرهاد هوشمندانه فهمید که گل نخورد، گل می‌زند. دوم اینکه خوش شانسی فرهاد مجیدی این بود که سردار آجورلو به عنوان یک مدیر توانمند آمدند و سوم اینکه هواداران به خاطر کرونا در استادیوم حضور نداشتند. اگر فرهاد مجیدی هم دو بازی در حضور هواداران بد بازی می‌کرد، شعار حیا کن رها کن می‌شنید. تیم‌هایی مثل استقلال و پرسپولیس، تیم‌هایی هستند که هم باید خوب بازی کنند و هم نتیجه بگیرند.

لطیفی درباره دلیل عملکرد ضعیف استقلال در نیم‌فصل دوم نیز توضیح داد: دلیل کاملا مشخص است. آقای موسیمانه در ابتدا به جای اینکه بگویند بازیکنان من بهترین هستند، گفتند اینها ضعیف هستند و پس از آن هم برای اینکه جواد نکونام را بزند، گفت این تیم از جسمانی شرایط بدی دارد. ما می‌گوییم آقای موسیمانه درست می‌گوید اما سرمربی‌ای که این حرف را می‌زند باید در اولین فرصت، کار بدنی انجام بدهد و از لحاظ فنی هم تیم را بالا ببرد. با این حال آقای موسیمانه در نیم‌فصل هشت روز تیم را تعطیل کرد. من از آقای موسیمانه که می‌گوید من مدرک بین‌المللی دارم، یک سوال دارم؛ اصلا شما گواردیولا هستی، آقای گواردیولا، شما روز اول گفتی این تیم از لحاظ جسمانی و فنی شرایط بدی دارد، چرا در هشت روز تیم را تعطیل کردید؟ با این شرایط اتفاقا اگر استقلال دو بازی را می‌برد باید به سیستم علمی و تاکتیکی فوتبال شک می‌کردیم.

او در ادامه گفت: آقای موسیمانه به هوادارانی که به خاطر او به فحاشی کردند پاسخ بدهد که چرا این تصمیم را گرفت. من آن زمان چیزی می‌دیدم که آن حرف را زدم. آقای موسیمانه یا بیاید بگوید سیستم بدنی و تاکتیکی درست بود که من هشت روز تعطیل کردم، یا بگوید اگر شرایط از لحاظ جسمی و روانی و فنی بد بود، چرا تعطیل کرد؟ ما کدام حرف را باور کنیم؟ متاسفانه مشکل ما این است که یک مربی خارجی از مالدیو هم بیاید، برخی آقایان تمام حرف‌های او را تایید می‌کنند و جلوی او دولا راست می‌شوند. در یک دهه گذشته مربیان خارجی به تیم‌های دولتی آمدند و زدند و خوردند و برده‌اند و در نهایت هم هزار میلیارد تومان بدهی بالا آمده است؛ متاسفانه برخی مدیران تعهد دارند و تخصص ندارند، برخی تخصص دارند و تعهد ندارند و برخی هم هیچکدام را ندارند! همین باعث شده فوتبال ما با اینهمه استعداد به این روز بیفتد. ما از لحاظ استعداد یکی از هشت کشور برتر دنیا هستیم و در استعدادسوزی اول هستیم.

کارشناس فوتبال ایران در خصوص شعار هواداران استقلال علیه موسیمانه گفت: امروز همان هواداری که به خاطر انتقاد من از موسیمانه به من فحاشی کرد، به موسیمانه می‌گوید حیا کن، رها کن. اصلا فرض کنید که حیا کرد و آمد امضا کرد و رها کرد، مربی بعدی هم همین است. من منتقد سرسخت موسیمانه هستم اما فرض کنید که بخواهیم او را برکنار کنیم؛ قرارداد او را هم به او پرداخت کنیم. ضمن اینکه به جای او چه کسی را بیاوریم؟ هوادار که مربی ایرانی قبول نمی‌کند و مربی خارجی هم اگر تلفیق گواردیولا و فرگوسن و مورینیو و کرایف و رینوس میشل و همه مربیان بزرگ تاریخ را بیاوریم، نمی‌تواند کاری کند، چون فضای فوتبال ایران را نمی‌شناسد. بهترین راه‌حل این است که اگر موسیمانه رفت، یکی دو پیشکسوت خودمان تا آخر فصل کجدار و مریز پیش ببرند تا در پایان فصل تصمیم‌ درستی گرفته شود.

لطیفی در پایان گفت: من خطاب به هوادارانی که به من فحاشی کردند و گفتند چرا علیه موسیمانه صحبت می‌کنی، می‌گویم اگر موسیمانه برود، استقلال ضرر می‌کند، چون در حال حاضر شناخت پیدا کرده است. بهترین راه‌حل این است او بماند اما یکی-دو نفر به کادرفنی اضافه شوند. سهراب بختیاری‌زاده و محمد نوازی مربیان بسیار توانمندی هستند اما هر کسی تخصصی دارد؛ استقلال در کنار این افراد نیاز به مربیانی دارد که سن‌شان به بازیکنان نزدیک باشد و هم علم روانشاسی داشته باشند و با بازیکنان رفاقت کنند تا به پایان فصل برسیم. جز این راهی نیست، مگر اینکه موسیمانه بگوید من می‌روم و پولم را نمی‌گیرم که در آن صورت هم باید با مربیان ایرانی ادامه بدهند تا با کارشناسانه، یک مربی بیاید. مشکل اساسی ما در فوتبال این است که سیستم فرد محوری است و یک نفر تصمیم می‌گیرد که یک نفر بیاید و یک نفر برود و کار کارشناسی وجود ندارد؛ این روش باید تغییر کند.