صاحبخبر - به گزارش حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب، ایکنا به نقل از زاویه نوشت: با مشارکت چندین نهاد عربستانی و بینالمللی، دومین دوره نمایشگاه دوسالانه هنر اسلامی در جده عربستان آغاز به کار کرد.
بازدیدکنندگان این فرصت را خواهند داشت تا با حضور تعدادی از موسسات هنری مانند موزه هنر اسلامی در دوحه، موزه لوور پاریس، موزه ویکتوریا و آلبرت لندن، مؤسسه احمد بابا در تیمبوکتو، کتابخانه سلیمانیه در استانبول و برخی از مؤسسات عربستانی از بیش از ۵۰۰ اثر هنری که به نمایش گذاشته شده است بازدید کنند.
این نمایشگاه به ۷ سالن شامل: آغاز، مدار، اشیاء ارزشمند، سایبان، المکرمه، المنوره و المصلی تقسیم میشود.
در این دوسالانه ۳۰ هنرمند از جمله: رایا قسیسیه از فلسطین، جوانا حاجی توما و خلیل جریج و تامارا کالو از لبنان، عمران قریشی و عثمان یوسف زاده از پاکستان، مهدی مطشر از عراق، تاکاشی کوریبایاشی از ژاپن، نور جعوده از لیبی، عبدالقادر بن شامه از الجزایر، تیمو ناصری از ایران، لوسیا کوخ از برزیل، احمد ماطر و انهار سالم از عربستان سعودی حضور خواهند داشت.
در این هفت غرفه آثار تاریخی و قطعات هنری از مکه و مدینه، وسایل مورد استفاده در دریانوردی و نجوم، نقشههای اقیانوسها و رودخانهها و پیشرفتهای علمی حاصل شده در دوره تمدن اسلامی ارائه میشود.
یکی از غرفهها نیز برای اولین بار نمایشی از کل پرده کعبه را در خارج از مکه به نمایش میگذارد تا بازدیدکنندگان را با سیر تکامل آن در طول تاریخ و هنرهای قلم زنی، صنایع دستی و دانش مرتبط با بافت و گلدوزی آن آشنا کند.
این نمایشگاه همچنین تعدادی از آثار هنری به سفارش بنیاد دوسالانه دیریه را به نمایش میگذارد که به مفهوم باغ در تمدن اسلامی میپردازد. همچنین جایزه معماری المصلی که چشماندازی را برای آینده مکانهای عبادت بر اساس میراث معماری اسلامی را ارائه میدهد به آثار برتر اهدا میشود.
هدف این دوسالانه از طریق نمایشگاهها، کارگاهها و جلسات بحث و تبادل نظر، ترویج گفتگوی جهانی است و بر اهمیت فرهنگی و تأثیر ماندگار هنر اسلامی در شکلدهی هویتها و روایتها در سراسر جهان تأکید میکند. این نمایشگاه که از ۲۵ ژانویه آغاز شده تا ۲۵ می ۲۰۲۵ ادامه خواهد داشت.
دو سال قبل نخستین دوسالانه هنر اسلامی ۲۰۲۳ با عنوان «خانه اول» در سالن حجاج در فرودگاه بینالمللی ملک عبدالعزیز در جده عربستان برگزار شد.
این نمایشگاه که از روز چهارشنبه پنجم بهمن ۱۴۰۱ با حضور بازدیدکنندگان آغاز شد نخستین نمایشگاه در نوع خود در جهان بود که در آن ۶۰۰ اثر هنری شامل آثار معاصر و آثار قدیمی و تاریخی در معرض دید عموم قرار گرفت.
فریده الحسینی، مدیر دوسالانه هنرهای اسلامی گفت: این اولین رویداد در نوع خود در جهان است که هنر معاصر و مجموعههای نادر و نسخههای خطی و آثار منحصر به فرد را گردهم آورده است.
انتهای پیام/∎