جوان آنلاین: فشار مضاعفی که طی دو سال اخیر به نیروگاههای شهید بسطامی و شهید باکری در شاهرود و سمنان وارد شده، سبب بروز خساراتی به آنها شده و حالا هر دو نیروگاه با کمبود گاز روبهرو هستند. اما رونق انرژی خورشیدی و تولید انرژیهای تجدید پذیر رویکرد جدید دولت است که میتواند بار زیادی از روی دوش نیروگاههای موجود بردارند.
بیش از دو دهه میشود که در استان سمنان صحبت از نیروگاههای تجدید پذیر مانند خورشیدیها، مطرح میشود، اما هنوز اتفاق خاصی در جهت تولید برق از این طریق رخ نداده است.
حدود چهار سال قبل بود که کنفرانسی درباره معدن با حضور جمعی از اساتید دانشگاههای دنیا از جمله انگلستان، روسیه، برزیل و... در شاهرود برگزار شد و در آن اساتید دانشگاه انگلستان اعلام کردند در اروپا برای ۱۶۰روز آفتابی، میلیونها دلار بابت تولید انرژی خورشیدی هزینه میشود، چطور در استانی مانند سمنان با عدد باور نکردنی ۳۱۰روز آفتابی از چنین امکانی بهرهگیری نمیشود!
دو نیروگاه خورشیدی یک دهه است که در سمنان و دامغان در حال ساخت هستند و در مجموع یک فاز از نیروگاه دامغان به بهرهبرداری رسیده، اما میزان تولید برق این نیروگاه آنقدر نیست که بتواند نیاز مهمی از استان سمنان را برطرف کند. ضمن اینکه قرار بود تا برنامه هفتم توسعه ۱۰درصد از برق استان سمنان از طریق نیروگاههای تجدید پذیر و طبیعی تأمین شود، اما آنطور که برخی کارشناسان بیان میکنند حتی نیمی از این هدفگذاری هم محقق نشده است.
این مسائل نشان میدهد، به خصوص در دو دهه اخیر نگاه درستی به استفاده از نیروگاههای خورشیدی و انرژی تجدید پذیر در بین مسئولان استان سمنان وجود نداشته و ظرفیتهای سرمایهگذاری هم یکی پس از دیگری طبیعتاً از دست رفتهاند.
سمنان دارای ظرفیتهای عظیم سرمایهگذاری انرژی خورشیدی با توجه به ۳۱۰روز آفتابی و کویرهای متنوع و همچنین انرژی بادی به خصوص در شمال شهرستان دامغان و همچنین شاهرود و مهدیشهر دارد که از آنها بهرهبرداری درستی نشده است. اما شنیدهها حکایت از آن دارد که دولت با توجه به ناترازیهایی که موجود است، عزم جدی برای بهرهگیری از ظرفیت نیروگاههای طبیعی دارد.
بر همین اساس چندی قبل استاندار سمنان، به همراه نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی با مسعود پزشکیان دیدار کردند و یکی از مباحث مهم مطروحه در آن دیدار مقوله انرژی بود.
محمد جواد کولیوند، استاندار سمنان درباره ثمرات این دیدار بیان کرد: یکی از مباحثی که در این دیدار مطرح شد، مقوله انرژی خورشیدی و نیروگاههای طبیعی بود طبق اعلام شرکت برق هم اکنون ما در استان ۳۵مگاوات انرژی از طریق نیروگاههای خورشیدی تأمین میکنیم و لذا نیاز است که این میزان ظرفیت تولیدی افزایش پیدا کند زیرا استان سمنان ظرفیتهای عظیمی در این زمینه دارد. وی با بیان اینکه خوشبختانه در دیدار با رئیسجمهور مجوز ۵۳۵مگاوات تولید انرژی خورشیدی در استان سمنان صادر شد که این امر میتواند تحول عظیمی را در زمینه انرژی خورشیدی در استان ایجاد کند، ابراز داشت: سقف تولید انرژی خورشیدی استان سمنان نیز در این دیدار که وزیر نیرو نیز در آن حضور داشت به ۲ هزارو ۴۰۰ مگاوات رسید.
تجدیدپذیرها در راه سمنان
بیش از دو دهه میشود که در استان سمنان صحبت از نیروگاههای تجدید پذیر مانند خورشیدیها، مطرح میشود، اما هنوز اتفاق خاصی در جهت تولید برق از این طریق رخ نداده است.
صاحبخبر -
∎