به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، پس از اعتراضات فراوان و طولانی مدتی که داوطلبان آزمون سراسری نسبت به مصوبه تاثیر قطعی معدل در کنکور داشتند، شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه اخیر خود که با حضور رئیس جمهور برگزار شد، تصمیم به اصلاح مصوبه سابق خود و حذف تأثیر قطعی معدل پایه دهم در کنکور سراسری گرفت. اقدامی که گفته میشود با هدف کاهش فشار روانی دانشآموزان، تمرکز بیشتر بر پایههای یازدهم و دوازدهم، و تقویت عدالت آموزشی صورت گرفته است.
تثبیت تاثیر معدل پایههای یازدهم و دوازدهم نشان میدهد شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنان بر تصمیم سابق خود ایستاده است و کماکان آن را نتیجه تصمیمات کارشناسی میداند. در همین رابطه گزارشی از سوی این شورا منتشر شده است که نتایج بررسیها و پایشهای تخصصی بر روی موضوع تاثیر قطعی معدل در کنکور را نشان میدهد.
افزایش قبولیهای دهکهای پایین جامعه
بر اساس جدول بالا، قبولی در رشتههای پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی در دهکهای پایین با رتبه زیر ۳۰۰۰ کنکور در سال ۱۳۹۹، ۱۴ درصد بوده که در سال ۱۴۰۲ به ۴۶.۵ درصد افزایش یافته است. تغییری به نفع مناطق کم برخوردار محسوب میشود.
با توجه به اعمال تاثیر قطعی سوابق تحصیلی، رقابت بیشتری در دهکهای پایین در رشته تجربی مشاهده شده است.
جدول فوق نمرات کل آزمون و سابقه تحصیلی را در تمامی دهکها مشخص میکند. این جدول نشان میدهد که نمره کل سوابق تحصیلی در دهکهای یک تا هفت، به میزان ۱۰۰ نمره گزارش شده است.
کاهش استفاده از کتابهای کمک آموزشی
طبق آماری که از خانه کتاب و ادبیات ایران منتشر شده، تعداد انتشار کتابهای کمکآموزشی در حال کاهش است و در عوض، تمایل به کتابهای درسی افزایش یافته است.
طبق جداول فوق، به نسبت سال ۱۴۰۰ شمارگان کتابهای کمک آموزشی از بیش از ۱۲ میلیون به ۱۱ میلیون رسیده است.
افزایش میانگین معدل نمرات دانشجویان در امتحانات نهایی
بر اساس دادههای آزمونهای نهایی، میانگین نمرات در درسهای گروههای ریاضی و تجربی در آزمون نهایی خرداد ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است.
بر اساس جداول فوق، در دروس فارسی و دین و زندگی، بیشترین افزایش نمرات در سال ۱۴۰۳ مشاهده میشود؛ به طوری که معدل فارسی در رشته ریاضی از ۹/۸۸ به ۱۲/۷۲ و در رشته تجربی از ۹/۸۸ به ۱۲/۸۸ رسیده است. همچنین معدل درس دین و زندگی در رشته تجربی از ۱۱/۹۶ به ۱۵/۰۴ و در رشته ریاضی از ۱۱/۹۶ به ۱۴/۶۴ افزایش یافته است.
گفتنی است معدل زیست شناسی رشته تجربی از ۱۰/۵۸ به ۱۱/۵۴ و معدل ریاضیات گسسته در رشته ریاضی از ۹/۹۲ به ۱۲/۷۲ تغییر کرده است.
انتهای پیام/