ایرنا- این همایشی دو روزه با میزبانی شرکت رهتاب بیستون، اتحادیه شرکتهای تعاونی کشاورزی مرغداران گوشتی و انجمن صنفی پرورش و تولیدکنندگان مرغ گوشتی استان اصفهان با حضور مدیران ارشد اتحادیهها، نمایندگان انجمنهای صنفی مرغداران گوشتی سراسر کشور و جناب آقای دکتر حامد یزدیان، نماینده مردم اصفهان در مجلس و عضو هیئت رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در شهر اصفهان برگزار شد.
روز نخست این همایش، به بررسی کلیات و الزامات هوشمندسازی زنجیره تأمین مرغ گوشتی اختصاص یافت. حاضران با تأکید بر اهمیت استفاده از فناوریهای نوین، چالشهای فعلی این صنعت را تحلیل و راهکارهای اولیه برای بهبود مدیریت و شفافیت در زنجیره تأمین را ارائه کردند.
در روز دوم، مباحث با جزئیات بیشتری پیگیری شد و حاضران به تدوین چارچوبهای عملیاتی و برنامههای اجرایی پرداختند. موضوعاتی همچون یکپارچهسازی سامانهها، تقویت همکاری میان اتحادیههای استانی از محورهای اصلی بحثهای این روز بود.
این همایش فرصتی ارزشمند را برای تمامی حاضران فراهم نمود تا با هماندیشی و بررسی چالشها به شناسایی راهکارهای نوآورانه و بهبود فرآیندهای زنجیره تامین مرغ گوشتی بپردازند و با همکاری یکدیگر به راه حلهای عملی و پایدار برای ارتقا این صنعت دست یابند.
تحول در صنعت مرغداری با تکیه بر فناوری و سامانههای هوشمند
در بخش نخست این نشست، آقای فرهاد جعفریان، رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی استان اصفهان، با تأکید بر ضرورت تحول در شیوههای کاری و بهرهگیری از سامانههای هوشمند، بیان کرد: زمان آن فرا رسیده است که از روشهای سنتی که تاکنون در صنعت مرغداری استفاده میکردیم فاصله بگیریم. جهان با سرعت شگفت آوری به سمت تکنولوژی و هوش مصنوعی پیش میرود و اگر ما نتوانیم خود را با این پیشرفتها همگام کنیم، بدون شک متضرر خواهیم شد. ما باید توانایی پیش بینی تقاضا را داشته باشیم و برای جوجه ریزی برنامهای دقیق و مبتنی بر دادههای شفاف تدوین کنیم و این کار فقط با بهره گیری از سامانههای هوشمند محقق میشود.
وی در ادامه افزود: لازم است با همکاری و همفکری سایر اتحادیهها در سطح کشور سامانهای هوشمند، جامع و کامل طراحی و به صورت یکپارچه اجرا کنیم؛ سامانهای که بتواند نیازهای تمامی عوامل زنجیره تامین مرغ گوشتی را پاسخ داده و از سوی همه اعضا حمایت و مورد استفاده قرار گیرد تا بتوانیم به مدیریت کارآمد و پایداری در این صنعت دست یابیم.
رییس هیئت مدیره شرکت رهتاب بیستون آقای دکتر فرامرز هندسی، نیز در این مورد بیان کردند که: در دنیای امروز، هیچ گریزی از حرکت به سوی تکنولوژی نیست. ما باید به تکنولوژی اعتماد کنیم و از آن در جهت تسهیل فرآیندها استفاده کنیم.
او ادامه داد: اگر تصمیم سازی را به سمتی ببریم که تکنولوژی اینکار را انجام دهد و فرآیندهایی مثل تقاضا، برنامهریزی برای جوجه ریزی و تامین و توزیع هوشمند شود، بسیاری از چالشها را میتوانیم برطرف کنیم. ما در راستای این هدف، یک تیم هوش مصنوعی تشکیل دادهایم و سامانه رهتاب این قابلیت را دارد که بتواند به صورت هوشمند فرآیندها را مدیریت و ساماندهی کند.
اتحاد استانها، کلید موفقیت در هوشمندسازی زنجیره تأمین مرغ گوشتی
در ادامه، آقای سیدی، از مرغداران باسابقه خراسان رضوی و فعال در صنعت مرغداری، اظهار داشت: هوشمندسازی و اجرای سامانههای هوشمند در کشور، تنها زمانی موفق خواهد بود که استانها بهصورت جزیرهای عمل نکنند و یکی از دلایل ناموفق بودن طرح سامانههای هوشمند در برخی استانها را عدم انسجام و اتحاد استانها با یکدیگر دانست.
وی افزود: موفقیت ما زمانی تضمین میشود که اتحادیههای استانی با یکدیگر هماهنگ باشند و در شرایط کمبود یا مازاد تولید، حامی یکدیگر عمل کنند. باید بپذیریم که اتحاد و همیاری، کلید موفقیت ما در مدیریت زنجیره تأمین و پیشبرد اهداف این صنعت است.
در بخش دیگری از این گفتگو، آقای روزبهانی، دبیر انجمن مرغداران گوشتی استان همدان و عضو هیئت مدیره کانون مرغداران گوشتی کشور به موضوع جزیرهای عمل کردن هر استان اشاره کرد و گفت: هر استان تمایل دارد که سامانه بومی خود را ایجاد کند که این امر میتواند منجر به آشفتگی در بازار و فرآیند سامانه سپاری شود. وی بر لزوم مدیریت یکپارچه در تمامی استانها تأکید کرد و افزود: ما خواستار ایجاد یک سامانه واحد هستیم که تمامی فرآیندهای موجود در زنجیره تأمین مرغ گوشتی را از ابتدا تا انتها پوشش دهد.
ساماندهی سامانههای هوشمند موجود در تامین و توزیع مرغ
آقای دکتر چهار آیین، رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران استان کرمانشاه نیز در ادامه این همایش، با تاکید بر ضرورت ساماندهی سامانههای موجود در تامین و توزیع مرغ، اظهار داشت: تعدد سامانهها یکی از موانع اصلی در بهرهوری صنعت مرغداری است. باید سامانههایی که عملکرد ضعیفی دارند حذف و از ایجاد سامانههای جدید جلوگیری شود. همچنین سامانههای موجود در این زمینه نیز به دقت بررسی شده و بهترین و اثربخشترین آنها برای اجرا در سطح کشور انتخاب شوند.
وی همچنین افزود: پذیرش فرآیندهای سامانهای از سوی استانها و تدوین پروتکلها و ویژگیهای لازم برای یک سامانه یکپارچه، از مهمترین موضوعاتی است که باید به آن پرداخته شود.
سپس سایر افراد حاضر در جلسه از جمله آقایان عظیمی رئیس اتحادیه مرغداران فارس، سجادیفر از اتحادیه ایلام، یعقوبی مدیرعامل تعاونی دماوند، آروان مدیرعامل اتحادیه استان لرستان و... نیز پیشنهادات، دغدغهها و چالشهای موجود در این زمینه را با جناب دکتر حامد یزدیان نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در میان گذاشتند.
دکتر یزدیان نیز ضمن تاکید بر لزوم استفاده از یک سامانه خاطر نشان کرد: وجود یک سامانه که بتواند تمامی نیازهای عوامل زنجیره تأمین مرغ گوشتی از حلقه اول تا آخر را برآورده سازد و دادهها و اطلاعات را به شکلی شفاف ارائه دهد، به نفع همه ذینفعان این زنجیره خواهد بود و کمک شایانی به بخش خصوصی و دولتی میکند.
او همچنین از حاضران خواست تا معیارهای یک سامانه هوشمند که مورد تأیید تمامی اتحادیههای سراسر کشور است را بررسی کرده و به ایشان ارائه دهند تا تدابیری در جهت تحقق این هدف اندیشیده شود.
در ادامه این همایش نیز آقای کیوان توکلی، مدیرعامل شرکت رهتاب، با ارائه کلیات و الزامات پیادهسازی طرح مدیریت یکپارچه زنجیره تأمین مرغ گوشتی کشور، به تشریح نحوه اجرای این طرح و چالشهای پیشرو و وجود زیرساختهای لازم آن در سامانه رهتاب پرداختند.
آقای توکلی همچنین قابلیتها و امکانات سامانه رهتاب را به حاضرین معرفی نموده و بیان کردند: رهتاب به عنوان اولین سکوی هوشمند تامین و توزیع مرغ گوشتی این امکان را دارد که به صورت یکپارچه و هوشمند، تمامی نیازهای عوامل زنجیرهی تامین مرغ گوشتی را با ارائه راهکارهای بهینه و اثر بخش مدیریت و ساماندهی کند.
در جریان این نشست، حاضران به تبادل نظر درباره تجربههای خود از استفاده از سامانههای مختلف در استانهایشان پرداختند. در این میان، آقای رضوی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه چهارمحال و بختیاری، با اشاره به تغییر دیدگاه خود اظهار داشت: در ابتدا من مخالف استفاده از سامانه بودم اما با ایجاد سامانه رهتاب و استفاده از آن بسیاری از فرآیندهای ما در زنجیره تامین و توزیع مرغ ساماندهی شد.
او در ادامه تاکید کرد: ضروری است سامانهای یکپارچه در سطح کشور به کار گرفته شود که اثربخشی بالایی داشته و بتواند نیازهای تمامی زنجیره تأمین را پوشش دهد. همچنین باید سامانههای مختلف را با یکدیگر مقایسه کرده و بهترین گزینه را برای اجرا انتخاب کنیم.
در ادامه آقای مالکی از مدیران شرکتهای تعاونی مرغداران استان اصفهان نیز با اشاره به تجربه شخصی خود از سامانه رهتاب، بیان کرد: در دورهای با چالشهای جدی در وصول مطالبات مربوط به مرغ زنده از تعاونیها و کشتارگاهها مواجه بودم. در نهایت سامانه رهتاب این مشکل را برطرف کرد. سامانه رهتاب توانست اعتماد لازم را در من ایجاد کند و نشان دهد که سکویی امن و قابلاعتماد برای مدیریت فعالیتهای مرتبط با زنجیره تأمین مرغ است. از روزی که رهتاب آغاز به کار کرد، تمامی فرآیندهای مرتبط با تولید و عرضه مرغ به شکلی کارآمد و منظم مدیریت شد.
در پایان این نشست، حاضران ضمن توافق بر ضرورت استفاده از یک سامانه یکپارچه در سطح کشور، به اجماع رسیدند که سامانه رهتاب، با توجه به سابقه موفق و تجربه گسترده خود در حوزه هوشمندسازی و پوششدهی کامل نیازهای زنجیره تأمین مرغ، گزینهای ایدهآل برای پیادهسازی در سطح ملی است.
همچنین برای تحقق این هدف، بر لزوم همکاری و همیاری با کشتارگاهها و مزارع مرغ مادر تاکید کردند. در نهایت نیز چارچوبی جامع و نقشه راهی برای هوشمند سازی زنجیره تامین و توزیع مرغ گوشتی ترسیم شد و موضوعات و پیشنهادات مطرح شده در این گردهمایی به صورت عملیاتی در دستور کار قرارگرفته و برنامههای اجرایی مشخصی برای تحقق آنها تدوین گردید.