شناسهٔ خبر: 71005884 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

در گفت‌و‌گو با دانشجو:

نفیسی: برنامه‌های جدید برای افزایش استقبال از رشته نفرولوژی در حال اجرا است

مشاور معاون آموزشی وزارت بهداشت از برنامه‌های جدید برای افزایش استقبال از رشته نفرولوژی در حال اجرا خبر داد.

صاحب‌خبر -

شهریار نفیسی مشاور معاون آموزشی وزارت و مسئول دبیرخانه آموزش پزشکی و تخصصی در گفت‌و‌گو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: ظرفیت‌های فوق‌تخصصی مانند نفرولوژی با برگزاری تکمیل ظرفیت، پذیرش انجام شده است. در این فرآیند، تعدادی از داوطلبان شرکت کردند و بر اساس مصاحبه ساختارمند، افراد منتخب پذیرش شدند. مصاحبه ساختارمند توسط اساتید برد انجام می‌شود که معیار‌های مشخصی را برای ارزیابی در نظر گرفته‌اند. این معیار‌ها پیش‌تر با دبیرخانه هماهنگ و تأیید شده است.

 

وی افزود: بر اساس این معیارها، گزینش انجام می‌شود که طبیعتاً برخی پذیرفته و برخی دیگر رد می‌شوند. پس از این مرحله، آزمون فوق‌تخصصی در اواخر دی‌ماه برگزار شد که در آن نیز داوطلبانی شرکت کردند. افرادی که در آزمون کتبی پذیرفته شدند، در مرحله بعد وارد آزمون شفاهی و مصاحبه ساختارمند می‌شوند و پذیرش نهایی از این طریق انجام می‌گیرد.

 

نفیسی در ادامه خاطرنشان کرد: حقیقت این است که در رشته نفرولوژی کمبود داوطلب داریم. این رشته از نظر علمی پیچیدگی‌های زیادی دارد و اساتید این حوزه معتقدند که هر فردی برای این رشته مناسب نیست. اگر داوطلبانی با سطح علمی پایین وارد این رشته شوند، ممکن است در طول دوره تحصیل یا پس از فارغ‌التحصیلی و در ارتباط با بیماران با چالش‌های جدی مواجه شوند. به همین دلیل، نظرات متخصصین این رشته مورد احترام است و تلاش می‌شود استاندارد‌های بالای این رشته حفظ شود.

 

وی افزود: با این حال، نیاز است که از روش‌های مختلف، جذابیت و استقبال از این رشته افزایش یابد. در این راستا، برنامه‌هایی در حال پیگیری است. به گفته دکتر حسینی، در هماهنگی با وزیر محترم، به دنبال ایجاد مشوق‌هایی برای جذب افراد مستعد به این رشته هستیم.

 

نفیسی گفت:  در حال حاضر، مشخص نیست چه تعداد پذیرفته خواهند شد، زیرا مصاحبه‌ها هنوز به طور کامل انجام نشده است. هر سال، در تابستان یا ابتدای پاییز، تکمیل ظرفیت انجام می‌شود. در این مرحله، ظرفیت‌های خالی که باقی مانده است مشخص می‌شوند. برخی از داوطلبان پس از قبولی ثبت‌نام نمی‌کنند یا پس از شروع دوره انصراف می‌دهند. پس از تعیین این ظرفیت‌ها، در اواخر مهر یا اوایل آبان، مرحله تکمیل ظرفیت برگزار خواهد شد. در این مرحله، فارغ‌التحصیلان مستقیم از برد داخلی نیز اضافه می‌شوند و پذیرش آنها انجام می‌گیرد.