شناسهٔ خبر: 71003929 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

کاهش معضلات با هم‌افزایی صداوسیما با مجامع خیریه‌ای

مدیرعامل مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز شیراز گفت: هم‌افزایی صدا و سیما با مجامع خیریه‌ای می‌تواند در کاهش معضلات، موثر باشد تا شهرمان آرامش بیشتری بگیرد.

صاحب‌خبر -

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی - امیر رئوف مدیر کل صداوسیمای فارس در صد و هشتاد و دومین جلسه هیات مدیره مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز شیراز گفت: مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز شیراز به عنوان یک نهاد مردمی در حوزه فرهنگ، به خوبی ایفای نقش کرده است.

او افزود: استان فارس یک گنجینه است و ظرفیت عظیمی دارد و به فرموده رهبری، فارس، عالی‌ترین مظهر هویت حماسه ملی و میهنی است.

رئوف اضافه کرد: داشته‌های فرهنگی استان بسیار غنی است و باید بدانیم چگونه این داشته‌ها را باز تولید نماییم.

به گفته او، امروز باید بر فکر، اندیشه و فرهنگ جامعه تمرکز کنیم، چون واقعیت‌ها در کشور مشخص است و امکانات بودجه‌ای مطلوب نیست، اما تجربه انقلاب اسلامی به ما آموخت که اگر اراده باشد، موفقیت حاصل می‌شود؛ همچون اعتبار مجمع خیرین که ناشی از همت و اراده‌هایی است که به میدان آمده و ناممکن را ممکن می‌سازد.

او، به تغییر رفتار عمومی به دنبال تولید محتوای فرهنگی اشاره کرد و افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد که اعتبارات صرف شده شهرداری در این حوزه، نتوانسته است رفتار‌ها را تغییر دهد؛ اما می‌توان با هم‌افزایی، ظرفیت‌ها را به اشتراک گذاشت، چون تا زمانی که در کنار هم قرار نگیریم و ظرفیت‌ها را به اشتراک نگذاریم و از حضور مردم و خیرین استفاده نکنیم، وضعیت تغییر نخواهد کرد و نمی‌توانیم انتظار تحولی قابل توجه داشته باشیم.

رئوف بر اهمیت برنامه‌های چالشی همچون بررسی موانعی که در راه پیشرفت علم در جامعه و استان وجود دارد، تاکید کرد و افزود: از مجمع خیرین کمک فکری می‌گیریم، که چه کنیم تا استان فارس در مسیر پیشرفت و تعالی قرار گیرد و به‌گونه‌ای عمل می‌کنیم تا همه رسانه پای کار بیاید.

معرفی مجمع خیرین، فرصتی برای الگوبرداری تمام کشور

مدیرعامل مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز شیراز با بیان این که مدیرکل صدا و سیمای فارس با فرهنگ مردم شیراز آشناست و بزرگان شهر را می‌شناسد، ابراز امیدواری کرد تا این سازمان بتواند با تلاش و هم‌افزایی در جهت رفع معضلات فرهنگی و اجتماعی امروز شهر، محکم‌تر حرکت کند.

سیدعبدالرضا دستغیب افزود: ۱۰ سال پیش در چنین روز‌هایی شجره طیبه‌ای به نام مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز شیراز تاسیس و با امکانات خیرین، خدمات موثری ارائه نمود که این راه طولانی ادامه دارد و امیدواریم با حمایت دستگاه‌های متولی فرهنگ، این مسیر را با سرعت بیشتری طی کنیم.

مدیرعامل مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز شیراز ادامه داد: به فرموده رهبری صدا و سیما یک دانشگاه عمومی است و باید مسائل فرهنگی و اجتماعی روز جامعه را دنبال نماید که با توجه به بی‌نظمی اجتماعی و مشکلات اقتصادی حاکم، ضرورت بیان مسائل اجتماعی و فرهنگی در برنامه‌های این سازمان، بیش از پیش احساس می‌شود.

کاهش معضلات با هم‌افزایی صداوسیما با مجامع خیریه‌ای

دستغیب گفت: اگر به دنبال علل مشکلات فرهنگی و ناهنجاری‌ها در جامعه باشیم، به این نکته می‌رسیم که موضوع بی‌عدالتی در سطح اجتماع و مشکلات اقتصادی، عامل بسیاری از معضلات اجتماعی از جمله طلاق، اعتیاد و تکدی‌گری است که هم‌افزایی صدا و سیما با مجامع خیریه‌ای می‌تواند در کاهش معضلات، موثر باشد تا شهرمان آرامش بیشتری بگیرد.

او اذعان داشت که بیش از ۴۰۰ سال تجربه و تخصص در مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز وجود دارد که این تجارب می‌تواند به مسئولین در رفع مشکلات و انجام امور جامعه کمک نماید؛ چون رفع مشکلات اجتماعی و فرهنگی بدون حمایت و همراهی مردم نتیجه‌ای نخواهد داشت؛ هر چند این موضوع در شعار باقی مانده و عملا توجه به بدنه و کف جامعه از جانب مسئولین صورت نمی‌گیرد.

به گفته مدیرعامل مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز، بیشتر طرح‌های فرهنگی شیراز، مناسبت‌محوری است و طرح‌های مناسبت‌محوری نتیجه مطلوبی ندارد، اما اگر از شکل مناسبت‌محوری خارج و از ظرفیت مردم استفاده شود، تاثیر موثری بر شهر و جامعه خواهد گذاشت.

دستغیب در پایان گفت: تقاضای ما از صدا و سیمای مرکز فارس معرفی این مجمع در سطح کشور است؛ چون شیراز اولین شهری است که چنین مجمعی خیریه‌ای با ویژگی‌های خاص و عملکرد ویژه دارد که تاکنون قریب ۱۵ شهر و شهرستان برای الگوبرداری از این مجمع به شیراز آمده‌اند و معرفی این مجمع می‌تواند فرصت الگوبرداری برای تمام کشور را فراهم آورد.

مجمع در ۵ سال گذشته، سه بار در سطح کشور شاخص شده است

عضو هیئت مدیره مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز شیراز با بیان این که مجمع در ۵ سال گذشته، سه بار در سطح کشور شاخص شده و دو مرتبه به صورت رسمی مورد تجلیل قوه قضاییه قرار گرفته است؛ ابراز تاسف نمود که کار خیر این خیرین دیده نمی‌شود؛ در حالی که اگر می‌خواهیم فرهنگ و هویت شهر خشکیده نشود، باید حمایتگر کسانی باشیم که در عرصه فرهنگ قلممی‌زنند.

عبدالمحمد طاهری رسالت ذاتی مجمع را اعمار، بازسازی و ترمیم فرهنگ و توجه به کار‌های عمرانی عنوان کرد و افزود: این ظرفیت را دارد تا به عنوان الگو در برنامه‌های سراسری صداوسیما معرفی شود تا تشکل‌های دیگر بتوانند در جهت عمران و بازسازی فرهنگ، گام‌های اساسی بردارند.

طاهری ادامه داد: صداوسیما باید در شأن مقام و منزلت فرهنگ شیراز باشد و اگر در حوزه فرهنگ تمرکز کنیم، مشکلات تمام حوزه‌ها حل می‌شود که از صداوسیما می‌خواهیم با تمرکز بیشتر بر مسائل فرهنگی و شهری، تحول و دگرگونی ویژه در جامعه ایجاد کند.

طاهری به هیجده مرحله تجلیل از رانندگان قانون‌مدار در راستای اشاعه قانون در جامعه، به عنوان بخشی از بازسازی فرهنگ توسط این مجمع اشاره نمود که در بخش بهسازی فرهنگ نیز ۱۲ مرحله طرح پیوند با کتاب در سطح شهر برگزار و ۱۶ هزار و ۲۰۰ جلد کتاب به صورت رایگان در بین مردم توزیع شده است. طاهری با بیان بهسازی فرهنگ توسط همیاران مهربان ترافیک، یادآور شد که فعالیت‌های ترافیکی همیاران، بار‌ها توسط رئیس راهور استان مورد تجلیل قرار گرفته است و تا کنون ۳۵۰ شهروند شیرازی، برای همیاری نام‌نویسی کرده‌اند.

عضو مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز شیراز به قریب یک میلیون قلم کالا در سرا‌های فرهنگ مهربانی در ۴ نقطه شیراز اشاره کرد و تمرکز مجمع در آزادسازی زندانیان جرایم غیرعمد و توزیع ۱۵هزار جلد در زندان جهت ارتقا سرانه مطالعه زندانیان را از دیگر خدمات مجمع برشمرد که خیرین نیکوکاری، چون حاج جوکار‌ها و فرهادی‌ها در مراسم پیوند زوجین در تهیه جهیزیه یاری‌گر مجمع هستند و بخشی از رسالت مجمع را برعهده دارند.

طاهری خاطرنشان کرد که سرای یار مهربان با بیش از ۱۸ هزار کتاب در دو پایانه به صورت رایگان، کتاب امانت می‌دهد و تا امروز ۲۴ هزار جلد کتاب به مردم امانت داده شده است که این مهم نیز برای اولین بار در کشور رقم خورده است.

او با اشاره به برگزاری پویش‌های مختلف توسط مجمع و اهدای جوایز به برگزیدگان، یادآور شد که در مجموع بیش از ۲۰۰ هزار ساعت، خیرین وقت که همه از مدیران و اساتید دانشگاه هستند؛ برای اعمار، بازسازی و بهسازی فرهنگ شهرمان زمان گذاشته‌اند؛ که قابل تقدیر است.

سال‌هاست با فقر جدی در زمینه فرهنگ مواجهیم

عضو هیات مدیره مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز شیراز با بیان این که شهر شیراز سابقه طولانی در فرهنگ دارد؛ ابراز تاسف نمود که سال‌هاست با فقر جدی در این زمینه مواجهیم که بخشی به دلیل فناوری‌های نوظهور است که سرانه مطالعه را کاهش داده است.

محمد فرخ‌زاده افزود: امروز شدت اطلاعات از موضوعات فرهنگی و اجتماعی در بین افراد جامعه، خیلی پایین است و معتقدم که کم‌کاری سه مجموعه صداوسیما، آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها موجب بروز این معضل شده است.

لزوم توجه مسئولین به مجامع خیرین

عضو هیئت امنای مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز شیراز ابراز خشنودی نمود که این مجمع توفیقی بوده که ۱۰ سال پیش با همت بزرگان شهر حاصل شده و با نیت پاک خیرین، طی سال‌ها، منشا بسیاری از امور خیر بوده است.

داریوش نویدگویی با بیان این که شیراز و فارس پیشگام در امور خیر بوده است؛ بر لزوم توجه مسئولین به این مجامع و حمایت از خیرین تاکید کرد.

در پایان این نشست نشان خیرین و عنوان عضو افتخاری توسط اعضا هیات مدیره و خیرین به مدیر کل صدا و سیمای فارس اهدا شد.