شناسهٔ خبر: 71003849 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

در نشست خبری جشنواره موسیقی فجر مطرح شد؛

حذف سرود از موسیقی فجر/ اجرای بانوان در موسیقی فجر ویژه است

دبیر اجرایی جشنواره موسیقی فجر از حذف بخش سرود فجر خبر داد و گفت: در سال جاری اجراهای بانوان در دو نوبت در فرهنگسرای نیاوران دنبال می‌شود که با حمایت‌ دفتر موسیقی در طول سال استمرار پیدا می‌کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، احمد صدری امروز _شنبه ششم بهمن_ در نشست خبری چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر به تشریح توضیحاتی پرداخت و ضمن گرامی‌داشت، «ششم بهمن» به‌عنوان روز آواها و نواها اظهار داشت: بر خودم فرض می‌دانم از تمام دبیران و داوران و رئیس جشنواره‌های فجر از ابتدا تاکنون قدردانی کنم چراکه مسیر آن‌ها باعث رشد امروز موسیقی ما شده است؛ امروز در جشنواره موسیقی فجر به چهلمین دوره جشنواره رسیده‌ایم که عدد کمال است و در این مدت جشنواره موسیقی فجر به قوامی رسیده است که امیدواریم با آسیب‌شناسی بتوانیم آن را جلو ببریم.

وی به اقدامات صورت گرفته دوره چهلم جشنواره پرداخت و افزود: در این دوره با توجه به امکانات موجود تلاش کردیم به لحاظ کیفی، کیفیت جشنواره را در بعد هنری بالاتر و به لحاظ کمی رشد داشته باشیم لذا تلاش این دوره را با تمرکز بر موسیقی‌های جدی و هنری‌تر پیش ببریم و در همین راستا از عزیزانی در حوزه‌های مختلف دعوت شد تا در جشنواره شرکت داشته باشند.


سرپرست دفتر موسیقی، جریان‌سازی را هدف جشنواره موسیقی فجر خواند و تاکید کرد: تلاش می‌کنیم با برنامه‌ریزی بتوانیم در سال‌های آینده مانند دهه‌های گذشته که جشنواره جریان‌ساز بود و می‌توانست راه‌های جدید را باز کند، برنامه‌ریزی داشته باشیم تا در تمام حوزه‌های موسیقی بپردازیم و به دهه و دوران اوج موسیقی که در دهه ۶۰ و ۷۰ بود، نزدیک شویم.

بزرگان موسیقی دنیا علاقه‌مند حضور در جشنواره موسیقی فجر

سپس، رضا مهدوی دبیر جشنواره با بیان اینکه به برکت انقلاب اسلامی موسیقی طی ۴۰ سال در ریل خودش جایگذاری شده است، گفت: تمام همه موسیقی گذشته ناخوب نبوده نبوده است بلکه طی این سال‌ها تلاش شده است تا از ظرفیت گذشته استفاده شود.

وی به بودجه جشنواره اشاره کرد و با بیان اینکه بخش زیادی از بودجه پیش‌بینی شده تخصیص پیدا خواهد کرد، گفت: ایده‌آل بنده از موسیقی این است که بتوانیم همه چیز را به بهترین شکل برگزار کنیم؛ این جشنواره در دنیا شناخته شده و بسیاری از بزرگان موسیقی جهان علاقه‌مند شرکت به آن هستند.

دبیر جشنواره اضافه شدن رقابت بخش بین‌الملل را یکی از اهداف خود خواند و با بیان اینکه در این زمینه تاکنون موفق نشده است، افزود: بخش بانوان و کودک و نوجوان جشنواره سال گذشته احیا شد درحالی برخی باور نداشتند بخش کودک و نوجوان حرفی برای گفتن داشته باشد. همچنین بحث پژوهش در پایان‌نامه‌ها امسال هم به جد دنبال می‌شود و یک سالن برای موسیقی مردم‌وار تدارک دیده شده است که سال گذشته به بودجه جشنواره کمک کرد که امسال نیز این بخش را خواهیم داشت.

مهدوی از تدارک «شب استادان» در جشنواره فجر داد و عنوان کرد: شب استادان اتفاق مثبتی است که امسال در جشنواره وجود تدارک دیده شده است هرچند شاید بسیاری از اساتید انگیزه حضور نداشته باشند و جشنواره طی این سال‌ها به‌سمت جوان‌گرایی رفته است، اما امسال در این بخش میزبان یکی از شخصیت‌های موسیقی ایرانی در گونه تک‌نوازی در کنار دیگر گونه‌ها خواهیم بود.

وی با بیان اینکه موسیقی نواحی امسال در جشنواره توسعه داده شده است، افزود: ما همواره در عرصه موسیقی مردم‌وار و نواحی بیشترین استقبال را داریم؛ خوشبختانه در این عرصه و طی این سال‌ها تکنیک و سواد موسیقی بالارفته است و این نشان می‌دهد جوان‌ها تمام تلاش‌شان را می‌کنند تا موسیقی‌مان را به رخ مغرب زمین بکشانند لذا خوب است اساتید در این اجراها حضور داشته باشند و مایه دلگرمی باشند.

دبیر جشنواره، تقویت انواع ارکسترها و بخش بانوان را ویژگی فجر امسال خواند و گفت: بخش بانوان جشنواره امسال در فرهنگسرای نیاوران و در دو سانس اجرا خواهد شد و فرهنگسرای نیاوران با حمایت دفتر موسیقی طی سال می‌تواند میزبان اجرای بانوان شود لذا ما می‌خواهیم امکان‌سنجی و نیازسنجی داشته باشیم تا بانوان در کنار مردان که بیشترین خروجی‌های کنکور هنر را دارند، با مجوزهای دفتر موسیقی کنسرت‌هایش را داشته باشند.

مهدوی، از اهدا جایزه باربد به بخش‌های ترانه و موسیقی و رسانه خبر داد و خاطرنشان کرد: جایزه باربد که تأسیس آن مربوط به سال ۱۳۵۷ است به چهره‌های شاخصی مانند علیرضا افتخاری، شهرام ناظری، بیژن کامکار اهدا شده است که مدتی به فراموشی سپرده شد، اما مجدد و از سال ۱۳۷۱ به سنتورنوازان اختصاص پیدا کرد و امسال این جایزه در اکثر بخش‌ها اختصاص پیدا خواهد کرد. بخش ترانه امسال برای جشنواره ویژه است لذا با فراخوانی که صورت گرفت ترانه‌های رسیده بررسی خاص خواهند شد تا طی فرایندی به تولید اثر ختم شوند.

وی با تاکید بر اینکه جشنواره موسیقی فجر باید جشنوارهِ جشنواره‌های جمهوری اسلامی ایران باشد، عنوان کرد: رویدادهای مختلف زیادی در عرصه موسیقی در سطح کشور برگزار می‌شود که جوایز اندکی دارند و باید برنامه‌ریزی به صورت باشد که ما در جشنواره فجر بتوانیم جوایز قابل توجهی داشته باشیم و شخصاً معتقدم باید خروجی این جشنواره‌ها در فجر دیده شود و با پرداختن به تمام گونه‌های موسیقی اعتمادسازی صورت گیرد.

مهدی درخصوص امکان حضور گروه‌های رپ گفت: رپ چیز عجیب و غریبی نیست و چیزی شبیه بحرطویل است که در فرهنگ ادبی ما وجود دارد و ما می‌توانیم در این زمینه با اشعار بزرگان ادب فارسی که اشعار اعتراضی زیادی و برجسته‌ای وجود دارد، رپ خودی و ایرانی داشته باشیم و مضامین امیدبخش را در آن داشته باشیم درحالی که مغرب‌زمین تماماً از الفاظ زشت در رپ استفاده می‌کنند.

حذف سرود از موسیقی فجر/ اجرای بانوان در موسیقی فجر ویژه است

اضافه شدن سه سالن به جشنواره

سپس، محمدعلی مرآتی دبیر اجرایی جشنواره با بیان اینکه کشورمان مورد تحریم ظالمانه فرهنگی است و بخاطر همین امکان حضور تمام اهالی موسیقی از سراسر جهان در جشنواره وجود ندارد، گفت: امسال از کشورهای ترکیه، هلند، تونس، ارمنستان و هند گروه‌های شاخص و نوازندگان درجه یکی را در جشنواره موسیقی فجر میزبانی خواهیم کرد و به دلیل استقبال صورت گرفته سالن‌های وزارت کشور و رزمال به سالن‌های جشنواره اضافه شده است.

وی با بیان اینکه بیش از دو هفته است جدول اجراهای جشنواره آماده شده است، گفت: استقبال گروه‌ها و هنرمندان باعث شد در برنامه‌ریزی اجراها از ۷ سالن سال گذشته به ۱۰ سالن برسیم. هر کدام هم دو سانس خواهیم داشت. ما فقط ۱۲ اجرا مختص بانوان داریم. تالار وحدت و رودکی برای آثار ارکسترال و بین‌الملل و شب استادان خواهد بود. فرهنگسرای نیاوران به گروه بانوان اختصاص دارد. ۱۴۶۴ نفر اجراکننده خواهیم داشت. هنرمندان زیادی دوست داشتند در اجرای امسال حضور داشته باشند.

دبیر اجرایی جشنواره درباره مشارکت استان‌ها در جشنواره گفت: تمام استان‌ها بودجه‌هایی درخصوص ایام دهه فجر و لزوم برگزاری رویدادهای شاد در اختیار دارند و می‌توانند بخش‌هایی از آن را به موسیقی و جشنواره موسیقی فجر اختصاص دهند که یک اقدام مهم و مؤثر است.

وی با بیان اینکه امسال ۱۸ میلیارد پیش‌بینی بودجه جشنواره موسیقی فجر را داشته‌ایم، درباره سامانه بلیط فروشی گفت: قیمت بلیط‌ها با توجه با قابلیت‌های هنری اجراها متفاوت خواهد بود چراکه قابلیت هر اجرا متفاوت است و در حال نهایی کردن قیمت‌ها با توجه به کیفیت‌های هنری هستیم، اما در این میان برای دانشجویان به صورت ویژه تخفیف ۵۰ درصدی خواهیم داشت.

مرآتی درخصوص سوالی درخصوص بخش سرود جشنواره موسیقی فجر گفت: به دلیل وجود جشنواره‌های مختلفی که در زمینه سرود برگزار می‌شود، امسال بخش سرود را نخواهیم داشت تا کیفیت سرود ارتقاع کند!