شناسهٔ خبر: 71003780 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

باخت بزرگ سازشکاران در غزه/ ۶ گناه اعراب مقابل آرمان فلسطین

عبدالباری عطوان، تحلیلگر برجسته عربی با اشاره به اینکه مسئولان حماس از جمله ابوعبیده، بعد از آتش‌بس به‌شایستگی از ایران و محور مقاومت قدردانی کردند، تأکید کرد غزه آزمون سختی برای ارزش‌های عربی و اسلامی بود که رژیم‌های عربی در آن رسوا و بازنده شدند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، عبدالباری عطوان، تحلیلگر شناخته‌شده فلسطینی و سردبیر روزنامه فرامنطقه‌ای رأی الیوم، در مقاله جدید خود به بحث خیانت اعراب به مردم و آرمان فلسطین در جریان جنگ غزه پرداخته نوشت: جنبش حماس و برخی از مسئولان و سخنگویان آن به‌ویژه دکتر خلیل الحیه و ابوعبیده، سخنگوی گردان‌های القسام (شاخه نظامی حماس) این روزها در معرض انتقادات شدید به‌شکل مستقیم از سوی کشورهای عربی یا غیرمستقیم از طریق مگس‌های الکترونیکی در سکوهای شبکه اجتماعی قرار دارند.

بی‌توجهی معنادار مسئولان حماس به رژیم‌های عربی بعد از آتش‌بس در غزه

عطوان افزود: مسئولان حماس به این دلیل مورد انتقاد و هجمه کشورهای عربی قرار گرفته‌اند که آنها به تمجید از این کشورها و مواضع آنها نپرداختند، واقعیت آن است که کشورهای عربی باید از دکتر خلیل الحیه و ابوعبیده ممنون باشند، زیرا این دو مقام برجسته جنبش حماس نهایت ادب و نزاکت را به‌خرج دادند و این کشورها را به‌خاطر ایستادن آنها در سنگر رژیم اشغالگر ضد مقاومت رسوا نکردند؛ کشورهایی که از اسرائیل و حامی آمریکایی آن می‌خواستند مقاومت را در نوار غزه در سریع‌ترین زمان ممکن نابود کنند و این همان چیزی است که «پاپ وودوارد» روزنامه‌نگار آمریکایی گفته است.

این تحلیلگر فلسطینی افزود: اغلب رژیم‌های رسمی عربی به‌عنوان طرف‌هایی شرمسار در تاریخ ثبت خواهند شد و تاج ننگ سکوت در برابر جنایات اسرائیل را بر سرشان می‌گذارند؛ رژیم‌هایی که نه‌تنها ارتش‌هایشان را برای مقابله با جنگ نسل‌کشی اسرائیل علیه غزه و پایان دادن به محاصره گرسنگی علیه بیش از دو میلیون نفر از برادران عرب خود در نوار غزۀ محاصره‌شده، بسیج نکردند؛ بلکه عملاً با اشغالگران صهیونیست همکاری داشتند.

6 گناه بزرگ رژیم‌های عربی مقابل مردم و آرمان فلسطین

در ادامه این مقاله آمده است: حماس و مسئولان آن کاملاً حق داشتند که این رژیم‌های عربی را نادیده گرفتند و از آنها قدردانی نکردند و اصلاً دلیلی برای تشکر از این کشورها وجود ندارد،
در اینجا باید به چند گناه و اشتباه بزرگ رژیم‌های عربی اشاره کنیم:

ـ هیچ یک از این کشورهای عربی حتی یک گلوله در حمایت از حماس یا جنبش جهاد اسلامی و یا سایر گروه‌های مقاومت فلسطین میان جنگ نسل‌کشی اسرائیل علیه نوار غزه، چه در جنگ کنونی و چه همه جنگ‌های قبلی شلیک نکرده‌اند.

ـ هیچ یک از کشورهای عربی که روابط خود را با رژیم اشغالگر صهیونیستی عادی کرده‌اند، در جریان جنگ وحشیانه و نسل‌کشی این رژیم علیه غزه، با فلسطینی‌ها همبستگی نکردند و به‌نشانه اعتراض، سفرای صهیونیستی را اخراج نکردند و سفارتخانه‌های این رژیم را نبستند، این در حالی است که بسیاری از کشورهای غیرعربی و غیرمسلمان، سفرای اسرائیل را اخراج کردند و سفارتخانه‌های این رژیم را بستند.

ـ همه کشورهای سازشکار عربی که پرچم رژیم صهیونیستی در پایتخت‌های آنها به اهتزاز در می‌آید، هرگز اجازه گشایش دفتری برای جنبش حماس را نداده‌اند، علاوه بر آن، بسیاری از کشورهای عربی دیگر که هنوز به‌شکل علنی از روابط با صهیونیست‌ها پرده برنداشته‌اند هم اجازه باز شدن دفتر جنبش‌های مقاومت فلسطین را نمی‌دهند.

ـ اکثر کشورهای عربی نه‌تنها از به‌رسمیت‌شناختن جنبش حماس حتی به‌شکل غیررسمی خودداری کرده‌اند؛ بلکه اقداماتی را علیه این جنبش انجام داده‌اند و سرویس‌های امنیتی کشورهای مذکور هر کسی را که متهم به وابستگی به حماس باشد، بازداشت می‌کنند تا به این ترتیب رضایت آمریکا و رژیم اشغالگر صهیونیستی را کسب کنند، به همین خاطر است که در زمان حاضر تعدادی از اعضای جنبش حماس در زندان‌های کشورهای عربی هستند و این کشورها حتی از محاکمه آنها و یا اذعان به بازداشت حماس خودداری می‌کنند.

ـ با وجود روابط بسیار مستحکم میان بسیاری از کشورهای عربی چه با آمریکا و چه رژیم صهیونیستی و روابطی که به سطح تبانی، همکاری امنیتی و میزبانی از پایگاه‌های نظامی آمریکا و چه‌بسا رژیم صهیونیستی هم می‌رسد، اما هیچ یک از این کشورها حتی یک کارتن شیر یا یک جعبه دارو و یا حتی کفن هم برای مردم غزه نفرستادند.

ـ این کشورهای عربی در تشدید محاصره علیه نوار غزه با رژیم صهیونیستی همکاری می‌کردند و حتی برخی از آنها پل زمینی برای رژیم اشغالگر ایجاد کردند تا غذا و سلاح برای صهیونیست‌ها بفرستند. این کشورها همچنین روابط تجاری خود و پروازها با رژیم صهیونیستی را حفظ کردند و در اینجا باید به دولت ترکیه هم اشاره کنیم که علی‌رغم مواضع ظاهری خود همچنان با اشغالگران صهیونیست همکاری می‌کرد.

قدردانی مسئولان حماس از ایران و محور مقاومت به‌جا بود

عبدالباری عطوان در ادامه این مقاله تأکید کرد: خلیل الحیه و ابوعبیده به‌شکل صریح و مستقیم از کسانی که شایسته آن بودند، تقدیر و تشکر کردند و در سخنرانی خود بعد از آتش‌بس گفتند؛ "ما از جنبش انصارالله و ملت یمن، حزب‌الله و ملت لبنان، جمهوری اسلامی ایران، مقاومت عراق و مردم آزاده اردن به‌خاطر مشارکت آنها در طوفان الاقصی و حمایت از مردم فلسطین سپاسگزاریم".
آنها همچنین گفتند؛ "ما از ملت‌های امت عربی و اسلامی که در فعالیت‌های همبستگی با آرمان و مردم فلسطین مشارکت کردند و برای ما پیام حمایت مادی و معنوی فرستادند و همچنین از همه آزادگان جهان که در تظاهرات‌های میلیونی برای حمایت از فلسطین شرکت کردند قدردانی می‌کنیم".

نویسنده این یادداشت تأکید کرد: یکی از مهمترین دلایل موفقیت جنبش‌های مقاومت در کرانه باختری و نوار غزه، استقلال آنها در تصمیم‌گیری و عدم اعتماد به پول و حمایت هر یک از کشورهای عربی است؛ کشورهایی که همواره همدست آمریکا و رژیم اشغالگر هستند. گروه‌های مقاومت فلسطین با عدم تکیه کردن به کشورهای عربی، از سقوط در چاه عمیقی که سازمان آزادی‌بخش در آن افتاد و هنوز هم بیرون نیامده است و در آینده نزدیک هم بیرون نخواهد آمد، خودداری می‌کنند، علاوه بر آن، گروه‌های مقاومت فلسطین هیچ ترسی از رژیم اشغالگر و حامیان آن ندارند و روی جامعه بین‌المللی و نهادهای آن هم حساب نمی‌کنند.

عطوان در پایان این مقاله نوشت: در نهایت ما این افتخار را داریم که از خلیل الحیه و ابوعبیده که بسیار با شجاعت رفتار کردند و آخرین حد از استواری افسانه‌ای را به نمایش گذاشتند و رژیم‌های سازشکار عربی را تحسین نکردند، قدردانی کنیم. رژیم‌های عربی چیزی به‌نام شرافت و عزت نفس و دفاع از حرمت وطن و مقدسات نمی‌شناسند. جنگ غزه، آزمونی بزرگ برای ارزش‌های عربی و عقیده اسلامی و میراث آنها بود و متأسفانه و شاید خوشبختانه، اغلب رژیم‌های عربی یکی پس از دیگری در این آزمون شکست خوردند و نمره‌ای زیر صفر دریافت کردند، اما مقاومت به راه خود ادامه می‌دهد و سرعت آن تا زمان رسیدن به پیروزی بیشتر هم خواهد شد.

انتهای پیام/+