به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، نشست خبری دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر، صبح امروز شنبه ۶ بهمن در سالن جلسات ستاد برگزار شد.
حجتالاسلام محمدحسین طاهری آکردی دبیر ستاد با یاد و خاطره شهدای عدالت، شهیدان رازینی و مقیسه طی گزارشی از عملکرد خود در ستاد امر به معروف گفت: در حدود یک سال و نیم گذشته چهار شعار. اصلی داشتیم. قانونگرایی، تعامل با دیگران، مطالبات مردمی و منویات مقام معظم رهبری. ما معتقدیم قله حکمرانی دینی امر به معروف است. امری که امام حسین (ع) در جامعه به ظاهر دینی آن سالها که همه مبانی اسلامی انجام میشد در آن مسیر قرار گرفت و گفت من برای امر به معروف قیام میکنم. وقتی حکمرانی غیردینی شد وظیفه ما این است که امر به معروف بکنیم. البته امر به معروف سطوح مختلفی دارد.
وی افزود: قانون چهار وظیفه به ستاد داده، ترویج فریضه ها، نظارت به اجرا، حمایت از آمران به معروف و عفاف و حجاب. ما در بحث ترویج آموزش را در دو سطح عمومی و تخصصی انجام میدهیم. در بحث ترویج هم گفتمان نخبگانی داریم و از ابتدا تا امروز بیش لز ۱۴۰ نشست علمی و کرسی آزاداندیشی در حوزه مباحث امر به معروفی داشتیم. منظور از امر به معروف صرفا حجاب و عفاف نیست و ما به فکر حکمرانی اسلامی و مطالبه گری از حاکمیت هستیم. عفاف و حجاب فقط بخشی از وظایف ماست. ما در نشستهای علمیمان در دانشگاهها ادبیات نخبگانی راه میاندازیم چون این وظیفه ماست. کارهای ما فقط ایجابی و فرهنگی است.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر تصریح کرد: بحث گفتمان نخبگانی در هنرمندان هم در بخش تجلی اراده ملی حضور داریم. ۱۳ برنامه در صداوسیما با محوریت کودکان ساختیم. یک بازی کامپیوتری طراحی کردیم. ما ۳۵ میلیون گیمر داریم و از این حوزه غافل بودیم. حداقل جامعه دینداران ما یک بازی داشته باشند و با یک شرکت معروف در حوزه بازیسازی همکاری کردیم و نتیجه کار به زودی در بازار منتشر میشود.
وی اضافه کرد: نگاه ما کاملا فرهنگی و ایجابی است. بحث دیگر نظارت بر اجرای فریضتین است. یکی بحث تشکلهای مردمی است. این تشکلها را در چند حوزه دسته بندی کردیم. حجاب و عفاف، بانکداری، مبارزه با فساد، ورزشی و... است که بیشتر از همه حجاب است. کار دوم شوراهای اداری است که در هفت گروه ساماندهی شدند. مثلا در حوزه بانک و بیمه گفتیم جریمه دیرکرد که مردم از آن ناراضی هستند باید یک جا حل شود، یا بحث سود مرکب باید حل شود. در زمینه معروف وام قرضالحسنه را تقویت کنید. ما دستگاهها را راهبری میکنیم که خودشان مصادیق معروف را بیابند و به آن عمل کنند. صیانت از بیتالمال و خدمترسانی به مردم دو دستور ویژه و کار اصلی ستاد در بررسی دستگاهها است. وظیفه ما تهیه گزارش و ارسال به بازرسان است. ما نه پلیسیم، نه قوه قضاییه و نه اداره اطلاعات!
طاهری آکردی ادامه داد: در زمینه حمایت از آمران هم کارهایی انجام شده. آمر فقط کسی نیست که در خیابان در حوزه حجاب امر به معروف میکند. ما بخش وسیعی در این حوزه را در چند قالب پیش میبریم. در شهرستانها و استانها شعب ویژه راهاندازی کردیم تا به امروز ۳۸۳ مورد شعبه ویژه داریم و در حال حاضر ۳۵۴ وکیل به صورت جهادی با ما همکاری میکنند. کمیته احراز جانبازی و شهادت راهاندازی کردیم. ۲۲۰ پرونده قضایی را به سرانجام رساندیم و بیش از ۴۰۰ پرونده داریم که خدا را شکر در بیش از ۹۰ درصد آنها پیروزیم.
وی گفت: در بحث عفاف و حجاب بحث کنشگران موثر داریم، افراد موثر و فعال را در نظر داریم. ۲۳۴ نفر را به عنوان بانوی تاثیرگذار شناسایی کردیم، بانوانی که جایگاه خاص اجتماعی دارند. در حال شناسایی بانوان نخبه هم هستیم که تا کنون ۲۰۰۲ نفر را شناسایی کردم تا هر کس به تناسب خود به ما کمک کند. توقع ما از هرکس به تناسب خود آن فرد است. همایشها و جشنوارههای مختلفی در این خصوص داشتیم.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر افزود: من از برخی رسانهها گلایه دارم، در مورد همایش چند وقت پیش در قم در خصوص کاشت ناخن اعتراضاتی مطرح شد. اثرات روانی و پزشکی این مسئله با همکاری جامعهالزهرا در این همایش برگزار شد. جامعه باید به سمت زندگی ایرانی اسلامی برود. اما یک رسانه داخلی گفت میلیارد ها تومان برای این همایش هزینه شده ولی من می گویم تنها هزینه برای این همایش کیک و ساندیس آن بود، حتی سالن هم با هماهنگی جامعه الزهرا در اختیار همایش قرار گرفت. ممکن است شما با ستاد مخالف باشید، ولی کار خوبی اگر انجام میشود، واقعیت ها را آنگونه که هست ببینید و عنوان کنید.
وی متذکر شد: ما چند کار بزرگ هم انجام دادیم، سند جامع امر به معروف را نوشتیم و تصویب کردیم و فرستادیم به مجمع تشخیص مصلحت نظام. ما ۱۷ عضو داریم که ۶ وزارتخانه، سازمان تبلیغات اسلامی ، صداوسیما، دادستانی، بسیج، حوزه علمیه برادران و خواهران در آن حضور دارند و یک نفر تصمیم نمیگیرد. بخشی از دولت هم در این ستاد است.
به گفته طاهری آکردی، سیاستهای مختلفی در حوزههای آموزش، تولید، محیط زیست ، فضای مجازی و... مشخص شده است. همچنین شناسنامه ستاد هم تصویب شده است. ستاد ۲۱ بهمن ۵۷ به دستور حضرت امام دستور تاسیس گرفت و روز بعد تاسیس شد. اما از دهه هفتاد راهاندازی شد. ما برای راهاندازی و یکدست کردن ستادهای استانی و مرکزی سفرهای استانی مختلفی داشتیم. سامانهای هم طراحی کردیم برای گزارشات مردمی در حوزه امر به معروف و نهی از منکر. ما ۵۴ برنامه ابلاغی به ستادهای استانی دادیم و یک سامانه داشبورد مدیریتی هم طراحی کردیم تا تصمیمات فردی گرفته نشود تا تبعاتی داشته باشد. همکاری خوبی هم با پلیس فتا داشتیم. ما سکوی ایرانی داشتیم که شبکههای پورنوگرافی در آن چند ماه فعالیت داشتند یا بیش از ۸۵۰ کانال مبتذل را مسدود کردیم. در همه جای دنیا با این صفحات برخورد میشود.
وی گفت: در پیگیری مطالبات مردمی هم چند کار مهم داشتیم. یکی در زمینه خودرو که با بعضی از بازرسان و تولیدکنندگان تهیه کردیم. خیلی از مدیران معتقدند همین امروز میتوان قیمت خودرو را سی تا چهل درصد کاهش داد اما یک جریان اجازه این مسئله را نمیدهد و واسطهها در این میان تاثیرگذار هستند. دلاریزه کردن قسمتها را نیز مورد توجه قرار دادیم. چرا باید فولادی که همه چیز تولیدش با ریال است، کارگرش حقوق ریالی میگیرد، با بالا و پایین رفتن دلار نباید قیمت فولاد و در نتیجه آن ماشین اثرگذار باشد.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر ادامه داد: یکی از مطالبات مردمی لباس بیماران زن در اتاق عمل است. این مطالبه را پیگیری کردیم و وزارت بهداشت پیگیری کرد. درباره مبارزه با فساد هم جدی هستیم. ما نقش خودمان را انجام میدهیم و گزارشمان را تهیه میکنیم و ارائه میدهیم. بعضی از گزارشات نتیجه داده و برخی نه ولی لزوما هر گزارشی به ما رسید منتج به نتیجه میشود. ما نقش خودمان را انجام میدهیم، تا جایگاه حقوقی خود را داریم و وقتی گزارشی میرسد با نامه نگاری آن را انجام میدهیم.
وی اضافه کرد: هدف ما این است که بخشی از آن چیزی که امیرالمومنین در حکومت دینی دوست داشت را اجرا کنیم. درب ستاد باز است، هرکس به ستاد نقدی دارد بیاید. دشمن در فضای مجازی دو قطبی ایجاد میکند، ما همه ایرانی هستیم. جمهوری اسلامی افتخار دارد حتی یک وجب از خاکش را نداد پس ملی گراترین دولت در چند قرن اخیر جمهوری اسلامی است. جایی فساد دیدیم باید فریاد بزنیم. نظام خدمات بسیاری کرده، گرچه ضعفهایی هم دارد.
طاهری در سخنانی در خصوص گرایش به فرهنگ غربی در نسل امروز گفت: ما مشکل خودتحقیری در فضای مجازی داریم. همه چیز غرب را چماق کردیم روی سر مردم. نمیگویم همه چیز خراب است، آنجا هم چیز خوب هست هم بد. بحث بهداشت و درمان در ایران جزو چند کشور برتر دنیاست. بله مشکلاتی هم در زمینه دارو داریم ولی اینکه فقط مشکل را ببینیم و خوبی را نبینیم اشتباه است و جوانان را از انقلاب دور میکند.
وی درخصوص عدم اجرای قانون حجاب و عفاف عنوان کرد: قانون شده و ابلاغ نشده است. این قانون چند فصل دارد که یکی دو ماده آن را بزرگ کرده و سروصدا میکنند. مثلا میگویند باید برای بانوان در شهرها پارک اختصاصی بسازند، یا به تولیدکنندگان چادر معافیت مالیاتی بدهید. این قانون اگر پارسال ابلاغ میشد تا به امروز اصلاحات آن هم انجام میشد. ما کارمان در این حوزه قابل انجام است و گلایه ما این است که با قانون برخورد سیاسی و حزبی نشود. بهترین کار این است که قانون ابلاغ شود و اشکالات آن برطرف شود.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر در پایان بیان داشت: بیش از ۸۵ درصد مردم جامعه حجاب دارند، حالا به میزان حداقلی. آنها شامل قانون نمیشوند. مردم قانون را بخوانند، مادهها را بررسی کنند و اگر ایرادی دیدند مطرح کنند. این دو حالت دارد، جایی ممکن است ایراد و اشکالی داشته باشد آن بررسی میشود، یا یک دستگاه دولتی اعلام میکند بخشی از قانون امکان اجرایی ندارد و باید اصلاح شود. کل قانون حجاب و عفاف موقت است و سه ساله است. همان قانون هم ۶ ماه اجرا میشود و پس از آن مورد بررسی قرار میگیرد. من مخالف دو قطبی سازی هستم، نباید اجازه دهیم دشمن بیاید، چون اگر بیاید نه اصلاحطلب میماند نه اصولگرا.
انتهای پیام/