به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ سید جلیل حسینی در اجلاس معاونان آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی گفت: موضوع جذب دانشجویان خارجی از اهمیت بالایی برخوردار است ولی از آن مهمتر کیفیت آموزش است. اخباری به گوش میرسد که بر کیفیت به خوبی نظارت نمیشود، باید مراقب باشیم پیام منفی در مورد کیفیت آموزش مخابره نشود.
وی با اشاره به پایش وضعیت آموزشی دانشجویان گفت: بررسی مدارک و مستندات متقاضیان در مقاطع مختلف تحصیلی با جدیت پیگیری شود.
حسینی ادامه داد: همچنین الزامات قانونی برنامه هفتم توسعه مانند جذب ۴۰ هزار دانشجوی خارجی در وزارت بهداشت باید مورد توجه قرار گیرد ولی کیفیت برای ما بسیار مهم است و شورای عالی برنامهریزی بر این موضوع نظارت خواهند داشت.
معاون آموزشی وزارت بهداشت افزود: برنامه ریزی برای برقراری ارتباط دو جانبه علمی با دانشگاههای خارج از کشور در دستور کار قرار دارد و افرادی را به عنوان مشاور ارتباطات بینالمللی تعیین و سعی کنیم گسترش رشتهها بر اساس سند توسعه متوازن باشد و تشکیل جلسات منظم کلان مناطق به زودی انجام میشود.
حسینی در مورد افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی و دندانپزشکی گفت: در سال ۱۴۰۰ حدود هشت هزار ورودی دانشجو داشتیم که با افزایش ظرفیت ۲۰ درصدی به ۱۴ هزار و ۲۸۲ دانشجو در سال ۱۴۰۳ رسید. در این پذیرشها افرادی را داریم که با رتبههای معمولی متفاوت با رشتههای روزانه وارد دانشگاهها شدند.
وی با اشاره به زیرساختهای مورد نیاز افزایش ظرفیت پزشکی گفت: در این شرایط در سال ۱۴۰۴، ۲۵ هزار تخت آموزشی، ۲ هزار و ۹۰۰ هیئت علمی علوم پایه و ۲ هزار و ۳۰۰ هیئت علمی بالینی نیاز داریم. در رشتههای دندانپزشکی نیز ۲ هزار و ۶۰۰ یونیت دندانپزشکی و ۸۷۰ هیئت علمی دندانپزشکی کمفود داریم. پذیرش دانشجو در سال ۱۴۰۳، ۱۴ هزار و ۲۸۲ نفر بوده است و پیشبینی ما برای افزایش ظرفیت ۱۴۰۴، ۱۴ هزار و ۸۴۰ دانشجو خواهد بود. با توجه به اینکه حدودا هر ساله ۷ درصد شکست داشتیم، مجموعا ظرفیت پزشکی ما به ۱۶ هزار و ۵۸۸ دانشجو در ۱۴۰۴ خواهد رسید و در دندانپزشکی هم به ۳ هزار و ۳۲۵ دانشجو خواهد رسید.
معاون آموزشی وزیر بهداشت در مورد بودجههای مورد نیاز وزارت بهداشت گفت: با ٢ برابر شدن پذیرش دانشجویان، همه دانشگاهها را مورد بررسی قرار دادیم و محاسبه کردیم که ۱۹ هزار میلیارد تومان نیاز داریم. برای تجهیزات اعم از تجهیزات آموزشی و آزمایشگاهها و .. نیز محاسبه انجام شده و مجموعاً ۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان نیاز است و در نهایت ۲۷ هزار میلیارد برای زیر ساختها و ۷ هزار میلیارد تومان نیز برای هزینههای جاری کمبود داریم. در مجموع ۳۶ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز داریم.
حسینی با اشاره به برخی چالشها در حوزه جذب هیئت علمی دانشگاهها گفت: یکی از چالشها انگیزه و مشارکت پایین اعضای هیئت علمی است که در این زمینه «پویش با هم برای آموزش» برای افزایش مشارکت اعضای هیئت علمی آغاز شده است. در این زمینه پرسشنامه آنلاین برای همه اعضای هیئت علمی ارسال شده است، همچنین تقاضا داریم اعضای هیئت علمی به طور مستقیم با دستیاران جلسه داشته باشند و ارتباط با دستیاران مدیریت شود.
حسینی بیان کرد: حفظ و ارتقای کیفیت آموزش در همه ابعاد، عدالت در همه تصمیمات، تسهیلگری به منظور محافظت از اساتید و فراگیران و موضوع Iranian individualism در نظر گرفته برای بهبود کیفیت آموزش پزشک است همچنین توجه به تقویت بنیه علمی این دانشجویان باید در نظر گرفته شود؛ چراکه آنها یادگاران عزیزان ما هستند. باید دانست که توجه به سلامت روان دستیاران اهمیت زیادی دارد و افراد خاص را باید ویژه بررسی کنیم تا روزهای آینده اخبار خودکشی نداشته باشیم.