به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی؛ محمد محمدی، معاون بیمهای این سازمان گفت: این بخشنامه در راستای اجرای رأی هیئت عمومی دیوان عدالت اداری در رابطه با صلاحیت مراجع حل اختلاف کار جهت رسیدگی به اختلاف میان کارگران و کارفرمایان در درج عناوین شغلی در لیستهای پرداخت حقبیمه و همچنین اختیار حاصله از رای وحدترویه هیئت عمومی دیوانعالی کشور مبنی بر صلاحیت سازمان در رسیدگی به درخواست بیمهشده جهت الزام کارفرما به انجام تکالیف قانونی، برای واحدهای اجرایی صادر و ابلاغ شده است.
وی افزود: براساس بخشنامه اصلاحی جدید، ضمن ایجاد اصلاحات لازم در نحوه محاسبات مابهالتفاوت حق بیمه دوره مورد تقاضا، مقرر شد، بیمه شده برای اصلاح عنوان شغلی، تقاضای خود را در دبیرخانه شعبه ثبت و به همراه مدارک و مستندات مرتبط به واحد نامنویسی و حسابهای انفرادی ارائه داد. همچنین واحدهای اجرایی نیز مکلف هستند در جهت تسهیل امور بیمهشدگان، در اسرع وقت اقدامات لازم را درباره درخواستهای اصلاح عناوین شغلی برابر ضوابط و مقررات کمیتههای احتساب سابقه اعمال کنند.
محمدی گفت: در صورتی که اصلاح عناوین شغلی مورد تأیید واقع شده، توسط کمیتههای احتساب سابقه موجب تغییر در دستمزد بیمهشدگان شود، واحدهای وصول حق بیمه در شعب باید با لحاظ مزایای شاغل و مصوبات قانونی افزایش و تغییر دستمزد در آن کارگاه و سایر شرایط مندرج در متن بخشنامه نسبت به محاسبه و اخذ مابهالتفاوت مبلغ حق بیمه ناشی از اصلاح عنوان شغلی اقدام کنند.
معاون بیمهای سازمان تأمین اجتماعی افزود: در مواردی که کارگاه فاقد دستمزد مقطوع یا طرح طبقهبندی مشاغل باشد، در صورت ارائه اسناد مالی معتبر و متقن از سوی کارگر یا کارفرما، مراتب در احراز و تعیین مبلغ مابه التفاوت مد نظر قرار خواهد گرفت.
محمدی تصریح کرد: شعب تأمین اجتماعی در چارچوب مقررات جاری سازمان مکلف به تسهیل کار بیمهشدگان حائز شرایط بازنشستگی در مشاغل سخت و زیانآور و مشاغل عادی هستند.
انتهای پیام